HTC Exodus 1s: Για να βγάλει τα λεφτά του πρέπει να κάνει Bitcoin mine πάνω από αιώνα

HTC Exodus 1s, HTC Exodus 1s: Για να βγάλει τα λεφτά του πρέπει να κάνει Bitcoin mine πάνω από αιώνα

Τα blockchain smartphones είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία έξυπνων τηλεφώνων που απευθύνονται σε λίγους. Στον συγκεκριμένο τομέα δραστηριοποιείται τον τελευταίο καιρό η HTC, της οποίας το πρόσφατο δημιούργημα, το HTC Exodus 1s, δεν αποδίδει τόσο καλά όσο θα έπρεπε.

Η εταιρεία λάνσαρε το Exodus 1s ως ένα blockchain smartphone το οποίο μπορεί να κάνει mining ακόμη και όταν φορτίζει. Αν και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, φαίνεται ότι δεν βοηθάει καθόλου στην απόδοση του έξυπνου τηλεφώνου.

Οι δοκιμές και τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Το HTC Exodus 1s μπορεί να κάνει mine το κρυπτονόμισμα Monero καθώς φορτίζει ή βρίσκεται σε idle mode. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν αυτό χαρακτηριστικό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή DeMiner η οποία τρέχει διαρκώς στο παρασκήνιο και επιτρέπει στο smartphone να συνεχίζει το mining.

Η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, και σύμφωνα με τις δοκιμές που έκανε η Midas Lab που έχει αναπτύξει το app, το Exodus 1s μπορεί να κάνει mine Monero αξίας 0,0038$ την ημέρα. Αυτό μεταφράζεται σε 1,387 δολάρια Αμερικής το έτος.

Το HTC Exodus 1s κοστίζει 237 δολάρια Αμερικής, αυτό σημαίνει ότι για να κάνει κάποιος απόσβεση τα λεφτά που επένδυσε στο smartphone πρέπει να κάνει mining 24/7 για περίπου 171 χρόνια.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η ικανότητα του Exodus 1s να κάνει mine είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό του. Η εταιρεία πουλάει το έξυπνο τηλέφωνο ως ένα ισχυρό smartphone που έχει και τη δυνατότητα να κάνει mine κρυπτονομίσματα.

Όπως και να έχει, οι δοκιμές απέδειξαν ότι το mining με το HTC Exodus 1s δεν πρόκειται να αποφέρει σε κανέναν μεγάλα κέρδη.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nick Trickle Giouras

Κάτι γράψατε λάθος ή με το πόσο κοστίζει το τηλέφωνο ή με το πόσα δολάρια κάνει εξόρυξη την ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Διαθέσιμο για προπαραγγελία – Βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του

Η HTC επέστρεψε στην αγορά smartphone ανακοινώνοντας το U23 Pro με Snapdragon 7 Gen 1, κύρια κάμερα 108MP και οθόνη OLED 6,7″ 120Hz.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Επίσημο με Snapdragon 7 Gen 1, κάμερα 108MP και οθόνη 120Hz

Η HTC παρουσίασε επίσημα το HTC U23 Pro, με οθόνη OLED FullHD+ 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και προστασία Gorilla Glass Victus.

Smartphones featured HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro: Λανσάρεται στις 18 Μαΐου

H HTC επιβεβαίωσε ότι το smartphone της U23 Pro πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, την Πέμπτη, 18 Μαΐου.

Smartphones HTC HTC Android Smartphones

HTC U23 Pro 5G: Διέρρευσαν προδιαγραφές και φωτογραφίες

Μια συσκευή της HTC έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο με live φωτογραφίες και ορισμένες πληροφορίες hardware.