HTC HD2: Ο γερόλυκος ζει και τρέχει Android 6.0 Marshmallow

Ο γερόλυκος HTC HD2 αρνείται να παραδώσει τα όπλα και αντέχει στο χρόνο μιας και αν σκεφτούμε τι λειτουργικά συστήματα έχει “φορέσει”, θα μείνουμε έκπληκτοι με το τι μπορεί να κάνει το smartphone αυτό. Πρόσφατα εμφανίστηκε να “τρέχει” Android 6.0 Marshmallow και για το hardware που διαθέτει, τα πηγαίνει καλά παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και Φρακενστάιν αφού έχει συνεργαστεί με πολλά λειτουργικά συστήματα όπως Windows Mobile Professional 6.5, Windows Phone 7, Windows Phone 8, Windows RT, Firefox OS, MeeGo, Android 2.1, Jelly Bean, KitKat και Lollipop. Ήρθε η στιγμή να “τρέξει” και Android 6.0 Marshmallow παρά το γηρασμένο του hardware.

Είναι πολύ άδικο να ζητάμε από ένα τέτοιο smartphone να “πηγαίνει μπάλα”, οπότε είναι αρκετά λογικό να υπάρχουν προβλήματα. Και όμως στο HTC HD2 με Android 6.0 Marshmallowλειτουργεί η οθόνη, ο ήχος και τα ακουστικά και το WiFi ενώ προβλήματα παρουσιάζονται στις τηλεφωνικές κλήσεις και τα δεδομένα μέσω κάρτας sim, Bluetooth, η κάμερα, το flash και υπάρχουν θέματα με τον αποθηκευτικό χώρο. Μην ξεχνάμε όμως ότι η συσκευή κυκλοφόρησε το 2009 και το τι μπορεί να κάνει την κάνει πραγματικά ένα τεχνολογικό “θαύμα” αφού ανταποκρίνεται σχεδόν σε ό,τι λειτουργικό σύστημα έχει δοκιμάσει.

htc, hd2, android, marshmallow, port, HTC HD2: Ο γερόλυκος ζει και τρέχει Android 6.0 Marshmallow

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Ο γερολυκος δηλαδη παρολου που του πεσανε ολα τα δοντια συνεχιζει να τρωει κρεας με τα ουλα.

Μαρκος

1ον δεν ειναι γερολυκος ειναι αρκουδα
2ον δεν μασαει ειναι ο θρυλος των κινητων

Panos7GR

Και Linux διανομές έχει τρέχει το τερατάκι!
Είναι η τρανή απόδειξη πως τα smartphone μας δεν είναι μόνο για 1-2 χρόνια ζωής όπως μας “αναγκάζουν” οι εταιρείες να νομίζουμε και να πράττουμε. Επίσης είναι η απόδειξη πως ένα κινητό ζει όσο το υποστηριζει η Κοινότητα.

NLS

Μου το ζητάει φίλος, αλλά με αυτά που βλέπω, μάλλον θα το κρατήσω. Ιστορικό μηχάνημα.
Άλλαξε τον χώρο.

One

Τρομερο κινητο. Αν και ηταν με λειτουργικό windows αρχικά τελικα μπορεί και τρέχει το Andoid ακομα και τωρα.

Makis

Το παραδέχομαι ότι τρέχει το λειτουργικό, όχι όμως ότι μπορείς να το δουλέψεις, έτσι;… ο τύπος το αγγίζει λες και είναι γκόμενα μην πάθει τίποτε….

Γιωργος Παππας

Μονο εγω θελω να του τρεξει καποιος antutu;; 😛

gt-i9506

πιστευω θα κρασαρει με το antutu haha Παντως καλη φαση το κινητο. Οντως τα κινητα ειναι αθανατα οταν σταματα να τα υποστιριζει η εταιρια παμε σε develpers πλευρα ειδικα αν ειναι εμπορικο το κινητο ασχολουνται πολλοι με αυτο…

Βαγγέλης

Το θυμάμαι χρόνια τώρα να παίρνει νέες εκδόσεις των windows phone και android το συγκεκριμένο μόνο κινητό.Ο λογος ποιός είναι πέρα απο την υποστήριξη των developers είχε open source drivers;

vasilist

Μα γενικά το android με κάθε έκδοση γίνετε όλο και πιο light λογικό είναι να το τρέχει.
Άλλο που οι κατασκευαστές θέλουν να σε πιέσουν να πάρεις άλλο κινητό και σταματάνε τα ω updates ή ακόμα χειρότερα συν περίπτωση της apple και Samsung βγάζουν ένα final update και λαγγάρει το μηχάνημα και λες “μάλλον δεν πάει άλλο”
Φίλος είχε το galaxy s3 και ήθελε να πάρει άλλο τηλέφωνο γιατί κολλάει , του βάζω cm και πετάει λες και πήρε νέο κινητό.

han

Το είχα.φοβερη ποιότητα κατασκευής ,τα Windows όμως έθαβαν το μηχάνημα.

DIREFEAR

Τι μου θυμίσατε τώρα…εποχές που η HTC πρωτοπορούσε,με απαράμιλλη ποιότητα,όμορφο ντιζάιν και φοβερά specs για την εποχή στα κινητά της.Συγκρίνοντας το(παρόμοιο με το HD2)Desire HD με το Galaxy S που τότε είχε βγάλει η Samsung,υπερείχε σε κάμερα(8mp έναντι 5mp και χωρίς led flash),ποιότητα&ντιζάιν(metal unibody vs plastic),μεγαλύτερη οθόνη(4,3 ίντσες έναντι 4 ιντσών του Galaxy S)αλλά με πιο ξεπλυμένα χρώματα(super lcd vs super amoled).Πάντως τότε η HTC ήταν ίσως η καλύτερη στα android κατα την γνώμη μου.Το HD2 με αυτό το άρθρο,μου θύμισε αυτή την χρυσή εποχή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.