HTC One X και LG Optimus 4X HD μοιράζονται την ιδια τεχνολογια οθόνης [μικροσκόπιο]

Το μικροσκόπιο είναι αλάνθαστο! Η μεγέθυνση 400x πάνω από την οθόνη των νέων HTC One X και LG Optimus 4X HD αποκαλύπτει ότι οι δύο τεχνολογίες (SLCD2 και IPS-LCD True HD αντίστοιχα) είναι “διαφορετικές” μόνο στο όνομα. Bonus η μεγέθυνση στην pentile οθόνη Super AMOLED του HTC One S.

Μεγέθυνση 400x στην οθόνη 4.7 ιντσών (1280×720 pixels) SLCD2 του HTC One X.
, HTC One X και LG Optimus 4X HD μοιράζονται την ιδια τεχνολογια οθόνης [μικροσκόπιο]

Μεγέθυνση 400x στην οθόνη 4.7 ιντσών (1280×720 pixels) IPS-LCD True HD του LG Optimus 4X HD.
, HTC One X και LG Optimus 4X HD μοιράζονται την ιδια τεχνολογια οθόνης [μικροσκόπιο]

Μεγέθυνση 400x στην οθόνη 4.3 ιντσών (960×540 pixels) Super AMOLED του HTC One S.
, HTC One X και LG Optimus 4X HD μοιράζονται την ιδια τεχνολογια οθόνης [μικροσκόπιο]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nektarios

Καλα η super amoled ειναι ολα τα λεφτα….

venisk

Χαχα ακόμα και 400x η super amoled πατάει πάνω σε πτώματα!!

Λευτερης

Καλά ρε νεκτάριε που είδες όλα τα λεφτά? Από τις πιο πάνω η Super Amoled είναι η μόνη Pentile (ψάξε στο google τι είναι ) ! Πάντως η οθόνη του one x φαίνεται να έχει τα πιο ζωηρα χρώματα!

gpower

του one x ειναι η καλυτερη το μονο που εχει να ζηλεψει ειναι το μαυρο των super amoled ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Πάνος

Ότι και να λέτε το μέλλον είναι οι OLED οθόνες…δε πα να λέτε ότι θέλετε για PENTILE.
Η SAMSUNG ήταν,είναι και θα είναι πρώτη σε οθόνες…..

GiannisMix

@Πάνος
Περιμενε να δουμε και τη SONY αν θα δειξει κατι καλο μεσα στον απομενο χρονο.. Εχει τεραστια τεχνογνωσια στο θεμα οθονης.. Μεχρις στιγμης συμφωνω.. OLED και παλι OLED

pk

Η απλη super amoled ειναι pentile.η super amoled plus δεν ειναι

Λευτερης

Nαι pk αλλα η Super Amoled Plus έχει περιορισμους στην ανάλυση γι’ αυτό κ η καλύτερη αναλυση που μπορει να βγάλει η Samsung ειναι 800χ480 (GS2) και γ’ αυτο το Galaxy Nexus έχει pentile super amoled οθόνη! Δειτε εδω συγκριτικό της οθόνης του Galaxy Nexus και του ONE X. Τα συμπερασματα δικα σας

https://www.youtube.com/watch?v=_SnmSx-7KZA

Haduuken!

Βέβαια και είναι της ΛΓ το πάνελ αφού με την ητσ πάνε να φάνε τη «απειλητική» σαμσουνγκ …

Πάνος

GiannisMix μην περιμενεις τπτ τρελο απο την Sony δεν την σώζει τπτ πλέον, έχει δηλώσει οτι αποχωρεί από την ανάπτυξη OLED panel γιατί δεν μπορεί να τα βάλει με τους τιτάνες!
https://techblog.gr/homecinema/sony-quits-oled-tv-3006/

Λευτέρης η Super Amoled Plus δεν έχει περιορισμούς απλά η Samsung την θέλει μόνο για πάρτη της και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να την δώσει στον λαό (Galaxy s 3)…και στο βίντεο η φωτεινότητα του Nexus δεν είναι στο φουλ, δες κανένα από κοντά και θα καταλάβεις!!

Haduuken! η τεχνολογία Super LCD (SLCD) ανήκει αποκλειστικά στην Samsung!!
https://www.digitallife.gr/20111227_sony-samsung-s-lcd-69871/

Δηλαδή η Samsung είναι μαζόχα που δεν χρησιμοποιεί την “τρελή” οθόνη του One X και προτιμάει την χειρότερη κατά τα λεγόμενα σας Amoled αφού και οι δυο τεχνολογίες της ανήκουν!!!

Λευτερης

Φιλε Πάνο παρ’ολο που φαίνεται ότι ξέρεις απο τεχνολογια αυτο που μου λες είναι λάθος! Η Samsung ΔΕΝ έχει καταφέρει ακόμη να κατασκευασει ούτε καν qhd Super Amoled plus γι’ αυτό και το GNEX (και όλα τα κινητα με SA οθόνες πάνω απο WVGA αναλυση) έχει οθόνη pentile! Βέβαια αυτα ισχύουν για οθόνες κάτω των 7 ιντζων! Υπήρχαν φήμες ότι το GNEX θα έιχε full RGB Super Amoled Plus 720p αλλα μετα την κυκλοφορια του, εκπροσωπος της Samsung παραδέχτηκε οτι η εταιρία ακόμη να καταφέρει να κατασκευασει οθονη SA Plus τέτοιας αναλυσης σε τόσο μικρό μέγεθος! Εξου και η Pentile του GNEX (και ΟΛΕΣ οι SA από qHD και πάνω)! Όσο για την SLCD το Sensation μου έχει SLCD οθονη και είναι Sharp παρ’ όλο που δεν αμφισβητώ αυτό που λές! Φιλικά πάντα!

pk

εχει ακουστει πολυ οτι το s3 θα εχει 720p rgb δηλαδη super amoled plus και το βρισκω και λογικο να βρηκαν τροπο να την εξελιξουν

VKwstas

Κακά τα ψέματα παίδες αλλά οι AMOLED οθόνες έχουν πολύ ζωντανά χρώματα και απίστευτα μαύρα. Όσο super και να γίνουν οι LCD, η τεχνολογία τους δεν τους επιτρέπει τα καλούδια των OLED και κύριος λόγος είναι το backlight.

Φυσικά οι περισσότερες OLED για κινητά είναι και pentile, που έχει τα καλά του (πιο λίγα pixels, πιο μικρή κατανάλωση), αλλά έχει και τα κακά του (η πιστότητα των χρωμάτων πάει λίγο περίπατο). Σε HD αναλύσεις όμως το φαινόμενο είναι λιγότερα αισθητό.

Εγώ ειλικρινά δεν γυρίζω πίσω σε LCD εκτός και αν η Samsung τα κάνει μαντάρα με το SGS 3 :P.
Δεν λέω πως οι καινούριες LCD δεν είναι πολύ καλές οθόνες, αλλά η διαφορά υπάρχει και είναι αρκετα εμφανής.

Tip για κατόχους SGS2 : Το Screen Mode πρέπει να είναι στο “Movie” αν θέλετε πιστότητα χρωμάτων, και αν σας φαίνεται περίεργο, μην αγχώνεστε, συνηθίζεται μετά από λίγο.

Και για όποιον δεν βαριέται να διαβάζει για οθόνες :
https://lcdtvbuyingguide.com/lcdtv/lcd-tv-calibration.html

Techfan

Εχω Ips panel για τον επιτραπεζιο υπολογιστη μου και δεν συγκρινεται με καμια οθονη. Αν μπορειτε να διαλεξετε Ips σε κινητο, να το κανετε χωρις καμια επιφυλαξη… Με το καλο να δουμε Ips και σε κινητα κατω των 200 ευρω.

Κωστας

Είναι καιρό γνωστό ότι η SLCD είναι απλά μια ταμπέλα για άλλες τεχνολογίες. Συγκεκριμένα, οι 3,7 των Desire, Desire Z, One V, η 4.0 του Incredible S, η 4.7 του Sensation XL και του Titan και βέβαια αυτή του One X είναι IPS panels. Και βέβαια όλες ανώτερες από τις υπερκορεσμένες και με μπλε απόχρωση AMOLED.

Max91

Οντως οι AMOLED ειναι υπερκορεσμένες…. πριν να παρω το xperia arc s ειχα παμπαλαιο κινητο και οταν εβλεπα το galaxy s2 ελεγα η καλυτερη οθονη που υπαρχει… αλλα μετα απο συνηθεια στο arc και ξανα ειδα το galaxy ειδα οτι ειναι υπερκορεσμένο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.