HTC One X, Πρόβλημα με κίτρινες κουκίδες στην οθόνη του

Από εχθές το απόγευμα έχω στα χέρια μου το HTC One X. Όπως συμβαίνει κάθε φορά που έχω μια ενδιαφέρουσα συσκευή στα χέρια μου φροντίζω να ξαπλώνω μόνος μου στο κρεβάτι και να ασχολούμε με αυτή πριν κοιμηθώ. Το HTC One X είναι ένα εντυπωσιακό κινητό και η πρώτη επαφή μαζί του με άφησε ικανοποιημένο στα περισσότερα σημεία όμως μετά από 2 ώρες σκληρής χρήσης η οθόνη του εμφάνισε δύο κίτρινες κουκίδες κάτω αριστερά.

Αυτό φαίνεται ότι είναι θέμα που προκύπτει όταν το κινητό έχει ζεσταθεί και μετά από πολύωρη χρήση μιας και σήμερα το πρωί πάρα πολύ αμυδρά μπόρεσα να διακρίνω κάτι. Οι κίτρινες κουκίδες άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι μετά από εντατική χρήση 30 – 40 λεπτών (ετοιμάζω το hands-on video). Το παράδοξο βέβαια είναι ότι το κινητό ζεσταίνεται στο ύψος της κάμερας και όχι κάτω αριστερά εκεί όπου εμφανίζονται οι κίτρινες κουκίδες.

Στις φωτογραφίες που τράβηξα με τις κίτρινες κουκίδες το πρόβλημα δεν αποτυπώνεται ως σοβαρό, όμως με από κοντά είναι εμφανές και ενοχλητικό.

Θα πρέπει να σημειώσω ότι η συσκευή που έχω στα χέρια μου είναι demo unit και δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτό το πρόβλημα έχει αναφερθεί ή θα αναφερθεί ξανά σε άλλη συσκευή HTC One X, τελική ή μη. Σήμερα διάβασα ότι η Sony παραδέχθηκε παρόμοιο πρόβλημα στην οθόνη του Xperia S όταν ζεσταίνεται. Το HTC One X κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στη χώρα μας αρχικά μέσα από το δίκτυο Cosmote/ Γερμανός με τιμή 699 ευρώ.

Όλοι εμείς που είμαστε παθιασμένοι με την τεχνολογία, μήπως πρέπει να περιμένουμε να κάνει ένα κύκλο η συσκευή που έχουμε βάλει στο μάτι για να λυθούν τυχόν πρώτα προβλήματα;

, HTC One X, Πρόβλημα με κίτρινες κουκίδες στην οθόνη του

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jim P

Μα τι στο διάολο επιδημία κίτρινου πυρετού χτύπησε τα High End Handsets;

Nickolas

Αυτό το πράγμα με τις οθόνες των ακριβών κινητών να έχουν πρόβλημα έχει καταντήσει αηδία. Το Nokia N8 κοκκίνιζε, το Samsung galaxy s2 κιτρίνιζε και έχω εντύπωση πως και το iPhone είχε παρόμοιο πρόβλημα με ολόκληρη την οθόνη να έχει κίτρινη απόχρωση. Τώρα πρόβλημα με το Sony και ίσως με το Htc. Το θέμα όμως για μένα δεν είναι οτι έχουν πρόβλημα, αλλά οτι στη χώρα μας οι αντιπροσωπείες κάνουν τους ¨κινέζους¨ και δίνεις δηλαδή ένα σκασμό λεφτά και μένεις με προβληματική συσκευή.

john

Nickolas: στο iphone δεν υπηρξε ποτε τετοιο προβλημα,εχω χρονια και σε κανενα μοντελο δεν υπηρχε κατι τετοιο,ουτε στο galaxy s2 υπαρχη εχτος απο μερικα στην αρχη.

Moisis

@john ψαξε λιγο πριν γραψεις!!!!!!!!…και iphone (4) εχει το ιδιο προβλημα!!!!

john

φιλε Moisis δεν θυμαμε να αποσυραν καποιο iphone 4 για τετοιο προβλημα,μονο στη κεραια υπηρχε θεμα.

Nickolas

@John Δεν είπα οτι το iPhone έβγαζε κίτρινες κιλίδες, απλά αρκετοί χρήστες ανέφεραν οτι σε μερικά κινητά οι οθόνες είχαν μια πιο κίτρινη απόχρωση σε ολόκληρη την οθόνη όμως, τέλος το Galaxy S2 το οποίο είχα πάρει 4 μήνες μετά την κυκλοφορία του κιτρίνιζε σε ορισμένες αποχρώσεις του γκρι κυρίως στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης.
Όλα τα κινητά που ανέφερα είναι υπέροχα και με φοβερές δυνατότητες, το θέμα μου όμως δεν είναι αν είναι μεμονωμένα αυτά τα προβλήματα ή μεγαλύτερης έκτασης, αλλά το οτι οι ελληνικές αντιπροσωπείες μας κοροϊδεύουν και φέρνουν πιο ακριβά τα κινητά στην Ελλάδα καιόταν συμβεί κάτι με το ζόρι στο φτιάχνουν, αν στο φτιάξουν.

ΜΑΝΟΛΟ

Να σκασεις ενα κάρο λεφτα και μετα να σου πούνε ότι εσύ το χαλασες…
Πιστεύω ότι η καθε συσκευή θα πρέπει να κανει το κύκλο της και μετα να μιλήσουμε εμείς.
Τώρα ότι και να λεμε

panosx

Κώστα μάλλον φταίει που ξαπλώνεις μόνος στο κρεβάτι με το κινητό. Εγώ που ξαπλώνω με παρέα βλέπω και αστράκια στην οθόνη σε μερικά σημεία..

Θανάσης

“Όλοι εμείς που είμαστε παθιασμένοι με την τεχνολογία, μήπως πρέπει να περιμένουμε να κάνει ένα κύκλο η συσκευή που έχουμε βάλει στο μάτι για να λυθούν τυχόν πρώτα προβλήματα;”

εκεί έχω καταλήξει και εγώ, αν και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, μια περίεργη φαγούρα στο χέρι δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις 😉

taraskus

Πώς κάνουν έτσι μερικοί όταν γράφεται κάτι αρνητικό για τα μήλα….

πασχαλης

κριμα,εχει χαλασει αρκετα η HTC

enigma

Βασικά αν θυμάμαι καλά στα iphone παρατηρήθηκαν αποκλίσεις στο λευκό ανάλογα με τον κατασκευαστή του πάνελ της οθόνης. Δεν νομίζω να ταν κάποιο θέμα σοβαρό. Και στα galaxy s2 λυνόταν με αναβάθμιση αν θυμάμαι καλά.

Πάντως Κώστα δεν πρέπει να ναι θέμα demo μιας και αλλού είδα παρόμοιο συμβάν.

tainia

εντάξει δεν φταίει η HTC αλλά ο κατασκευαστής της οθόνης..!!!!

Κώστα, μια προσωπική ερώτηση, αν κάτσεις και ασχοληθείς όπως λες με 10 Android κινητά, τι διαφορετικότητα βρίσκεις ανάμεσα τους;;; άντε η κάμερα να είναι διαφορετική, στο λειτουργικό όμως τι διαφορές βρίσκεις;;;;

Ante_Geia

Samsung For Ever !!! Ante Geia !!!!

Antonis

Παντα ετσι ειναι στις πρωτες φουρνιες.

Protheus

@john
Για να μην ξεχνιόμαστε

Google Is Your Friend 😉

Iphone 4
https://winfuture.de/news,56372.html

Ipad 2
https://www.handy-fans.de/index.php?beitrag=wieder-mal-displayprobleme–viele-ipad-2-mit-gelben-flecken

versavel

Μερικοι κανουν για τα κινητα,σαν να μιλανε για τις ομαδες τους…Εγωισμος και φανατισμος,και αυτο το συναντω συνηθως σε κατοχους iphone και Samsung. Ακομα δεν ειδαμε μια συσκευη και βγαλαμε αχρηστη μια ολοκληρη εταιρια. Αλλος παιρνει Mercedes και στο δρομο απο την αντιπροσωπεια ως το σπιτι του σπαει το ψυγειο. Ειναι αχρηστη η Mercedes σαν εταιρεια; Ηρεμηστε λιγο.

Giorgos

Ρε παιδια μηπως ειναι απο τις αποχρωσεις που σιγα σιγα με τον καιρο φευγουν?

md03582

Έτσι versavel, περιμένουν οι fans μιας εταιρίας να στραβοπατήσει η άλλη για να μπουν σε μια κουβεντα του στυλ ποιος την εχει πιο μεγαλη… Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκει να υπάρχει σωστή κάλυψη απο το service σε περιπτωση που εμφανιστεί τέτοιο πρόβλημα

Solon

Απλά όταν πληρώνεις 700 ευρώ για ένα κινητό είναι εντελώς απαράδεκτο να έχει τέτοια εμφανή προβλήματα.
Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε εδώ στο Ελλάντα είναι αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Όταν κάποιοι καταναλωτές συνειδητοποιούν πως εξαπατήθηκαν οργανώνονται στα διάφορα φόρουμ και κάνουν μαζικές μυνήσεις αναγκάζοντας τις εταιρείες είτε να διορθώσουν το πρόβλημα είτε να αποζημιώσουν τους καταναλωτές. Αλλά εδώ πέρα ο κάθε ένας κοιτάει την πάρτη του και για αυτό έχουμε γίνει C0L0x@N€Ι0.

ΓΙΩΡΓΟΣ

ποτε το hands on Κωστα ?

Αργυρης

Το εχω και εγω το κινητο απο την δευτερα την πρωτη μερα που κυκλοφορησε .
Το εχω λιωσει στην κυριολεξια πολλες ωρες games – serf – και δεν εχω δει κατι τετοιο που γραφεις ..

Μηπως επειδη ειναι η beta συσκευη ??

Δεν ξερω παντως εγω ειμαι τρελαμενος με το κινητο ειναι πλα απισευτο..!!!!!

argyk

Stelios

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί δεν βρήκα τίποτα σχετικό στο Internet. H επίσημη πολιτική/εγγύηση της HTC για τέτοια θέματα (καμένα/κολλημένα pixel, κιτρινίλες….) ποιά είναι?
Υπάρχει περίπτωση να αγοράσεις κινητό το 2012 και σε αυτή την κατηγορία τιμής και να μην στο αντικαταστήσουν επειδή ας πούμε έχεις ενα καμένο pixel?

Dimitris

Παιδιά και εγώ έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, με έντονο κίτρινο σημάδι στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης μόνιμα και σε αρκετά άλλα σημεία όταν ζεσταίνεται. Πήρα την επίσημη HTC και μου είπαν να το πάω στην αντιπροσωπεία στον Κηφισό. Σκέφτομαι και να επισκεφθώ το μαγαζί που αγοράστηκε η συσκευή (μου το έχουν κάνει δώρο), αλλά δεν ξέρω αν θα βγάλω άκρη και εκεί;
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να του έχουν αλλάξει τη συσκευή με παρόμοιο πρόβλημα;

ΞΕΝΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Παιδια γειάσας έχω και εγώ ένα HTC One X + Tο έχω 18 μήνες αλλά δεν το έχω μεταχειριστεί πολύ έχάλασε το tach της οθόνης σε ένα ύψος λίγο ποιό κάτω από την μέση ότι βρεθεί σαυτό το ύψος της οθόνης δέ μπορείς ούτε να το γραψεις ούτε να το σβήσεις, όλο το υπόλοιπο τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά.με λίγα λόγια το τηλέφωνο είναι συνεχώς μπλοκαρισμένο..
Η ARVADO αν την περιγράφω καλά το είδαν, μου είπαν έχει χαλάσει η οθόνη και θέλει αντικατάσταση και πρέπει να ξαναμπεί το λειτουργικό. 400 ευρώ κοστίζει.η επισκευή του.
Ρώτησα κάποιο άλλο επισκευαστικό κέντρο στο κέντρο της Αθήνας και μου είπαν αντικατάσταση οθόνης με Original ανταλλακτικό και εγγύηση μιας ζωής.κόστος 130 Ευρώ.
Εσείς τι λέτε αξίζει τον κόπο η επισκευή του ή να το στείλω για ανακύκλωση ??????
σας χαιρετώ όποιος φίλος έχει κατι για ανταλλαγή απόψεων ας μου γράψει στο Ε- Μail μου
xenakis2@hotmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.