HTC Touch Diamond | Καλύτερο Smartphone της Ευρώπης 2008–2009

Με το βραβείο του καλύτερου Smartphone της Ευρώπης για το έτος 2008–2009 τιμήθηκε το HTC Touch Diamond από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εικόνας και Ήχου EISA (European Imaging and Sound Association). Το κορυφαίο τηλέφωνο της ανανεωμένης γκάμας της HTC, Touch Diamond, διακρίθηκε ανάμεσα σε ισχυρές προτάσεις του ανταγωνισμού, εξαιτίας του καινοτόμου σχεδιασμού και της εντυπωσιακής λειτουργικότητάς του, στοιχεία στα οποία δόθηκε έμφαση από την κριτική επιτροπή του EISA.

To νέο περιβάλλον χρήστη Touch FLO 3D είναι μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της συσκευής. Παράλληλα, το Touch Diamond ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 6.1 Professional, διαθέτει οθόνη ανάλυσης VGA 2,8 ιντσών, κάμερα 3,2 Megapixels με αυτόματη εστίαση, 4GB ενσωματωμένη μνήμη, ραδιόφωνο και δέκτη GPS. Στις υψηλές επιδόσεις του Touch Diamond συμπεριλαμβάνονται οι ευρυζωνικές ταχύτητες λήψης και αποστολής περιεχομένου μέσω HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) και HSUPA (High Speed Uplink Packet Access), που φτάνουν έως και τα 7,2 Mbps, καθώς και οι δυνατότητες συνδέσης με άλλες συσκευές μέσω Bluetooth, Wi-Fi και θύρας USB.

Μία από τις κυρίαρχες ιδέες πίσω από την εξέλιξη του Touch Diamond ήταν το να τεθούν νέα δεδομένα στις λειτουργίες μιας εξελιγμένης φορητής συσκευής, οι οποίες κατάφεραν να χωρέσουν σε ένα τηλέφωνο με πραγματικά συμπαγείς διαστάσεις και ελκυστικό σχεδιασμό. Το HTC Touch Diamond στοχεύει στον χρήστη που δεν του αρέσει να συμβιβάζεται, ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για την υψηλή τεχνολογία, απαιτώντας από το smartphone του να έχει υψηλή απόδοση σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να κάνει καμία παραχώρηση στον αισθητικό τομέα, όπως γίνεται στην πλειοψηφία των προτάσεων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Επεξεργάστηκε την 16 Σεπτεμβρίου 2008 11:23

Σχόλια

  • ΟK! και το samsung u700 είχε βγεί τπ καλύτερο κινητό 2007-2008 αυτό δεν σημαίνει ότι είναι!
    απλά κάποιοι θέλουν να τα προωθούν με τον δικό τους τρόπο.
    νομίζω είναι σαφές ότι ακόμα και το iphone είναι καλύτερο από το Diamond! έλεος.
    αν έλεγαν το Touch HD τότε να λεγα ναι.τεσπα, τι να πεις...

  • Η επιτροπή EISA είναι μια μεγάλη κλίκα. Εργάστηκα στο περιοδικό Ήχος-Εικόνα (που είναι μέλος) για περισσότερα από 6 χρόνια και γνωρίζω αρκετά πράγματα εκ των έσω. Οι εταιρείες αποφασίζουν πιο μοντέλο θα προωθήσουν κάθε χρονιά και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν. Δώρα στους δημοσιογράφους-κριτές, ταξίδια, γεύματα κ.τ.λ.

    Αυτό βέβαια δεν είναι μεμπτό από την πλευρά των εταιρειών, όμως οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να ψηφίζουν αυτό που πραγματικά είναι καλύτερο κατά την υποκειμενική τους άποψη.

    Το HTC Touch Diamond είναι ομολογουμένως ένα πολύ καλό κινητό και πιστεύω ότι του αξίζουν διακρίσεις.

    Πάντως όλο αυτό το πανηγύρι με τα βραβεία EISA είναι εντελώς θέμα marketing και δημιουργίας γραμμής που στέλνει κάθε χρόνο τον καταναλωτή σε συγκεκριμένα μοντέλα ανά κατηγορία. Αν κοιτάξεις του νικητές κάθε χρονιάς θα δεις ότι τα βραβεία είναι «μοιρασμένα» για να παίρνουν όλες οι εταιρείες από κάτι.

  • Ας δουν λίγο τις πωλήσεις, και θα καταλάβουν ποιο είναι το καλύτερο Smartphone αυτή τη στιγμή.

  • @decoding: Δώσε λεπτομέρειες...
    Πάντως δεν είναι απαραίτητα καλό ένα προϊόν επειδή κάνει υψηλές πωλήσεις. Σημαντικό ρόλο παίζει το marketing, η διαφήμιση, αν το έχει ο φίλος σου κ.τ.λ.
    Για παράδειγμα το Sony Ericsson W910i το έχει πάρει και η κουτσή Μαρία και όμως είναι προβληματικό.

  • πες τα κώστα!όντως.έτσι είναι.κ η αδερφή μου το W910 έχει.Το ότι κλείνει από μόνο του είναι ένα απο τα προβλήματα...
    τεσπά, οι πωλήσεις όντως δεν μετράνε.σκέψου λίγο decoding ότι και το Wii είναι πρώτο αλλά το PS3 είναι το καλύτερο...λίγη λογική.
    Επίσης, το diamond έχει πολλά πολλά όμως αρνητικά ηδικά σε σχέση με το omnia ή το iphone.απλά είναι όλα θέμα ΤΣΕΠΗΣ!!!ΕΠΙΛΟΓΩΝ!ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ...ΚΤΛ!!!

  • Kostask11: πιστευω το παραδειγμα με το Play 3 και το Wii ειναι το πιο λαμπρο.Ενα μεγαλο τεχνολογικο χασμα αναμεσα στις 2 κονσολες αλλα παρολαυτα για κα8ε 1 Play3 ,πουλανε 3 Wii.Οπως ανεφερες πολυ σωστα απλά είναι όλα θέμα ΤΣΕΠΗΣ!!!ΕΠΙΛΟΓΩΝ!ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ…ΚΤΛ!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.