Huawei: Απολογείται για την εικόνα που τραβήχτηκε με DSLR και όχι με το P9

H Huawei φέτος συνεργάστηκε με την Leica για την dual-camera του Huawei P9 πρκειμένου να δώσει μια “επαγγελματική πινελιά” στην κάμερα της ναυαρχίδας της. Ωστόσο, η ομάδα marketing μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει την στρατηγική της ή έστω να είναι πιο προσεκτική.

Update: Προστέθηκε η επίσημη απάντηση της Huawei
Πρόσφατα παρατηρήθηκε πως δημοσιεύτηκε στα κανάλια κοινωνικής μας δικτύωσης, μια φωτογραφία η οποία δεν είχε τραβηχτεί από το Huawei P9. Ωστόσο, η φωτογραφία αυτή αποτελεί επαγγελματική λήψη κατά τη διάρκεια γυρισμάτων διαφημιστικού για το Huawei P9 και ο λόγος που δημοσιεύτηκε ήταν καθαρά για να εμπνεύσουμε το κοινό μας. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι η λεζάντα περιγραφής θα έπρεπε να διευκρίνιζε την συγκεκριμένη λεπτομέρεια. Από πλευράς μας, σας ενημερώνουμε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση παραπλάνησης και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό. Προς ενημέρωση σας, η φωτογραφία έχει αφαιρεθεί πλέον από τα κοινωνικά μας δίκτυα.

Στο λογαριασμό της στο Google+ ανέβηκε η παρακάτω φωτογραφία, η περιγραφή της οποίας άφηνε να εννοηθεί ότι τραβήχτηκε με την dual-camera του Huawei P9. “We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us. #OO”, έγραφε η περιγραφή.

huawei dslr photo, Huawei: Απολογείται για την εικόνα που τραβήχτηκε με DSLR και όχι με το P9

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η φωτογραφία δεν είχε τραβηχτεί με το Huawei P9, αλλά με μια Canon EOS 5D Mark II, το σώμα της οποίας κοστίζει 2600 δολάρια και ο φακός EF70-200 f/2.8L IS II USM, άλλα 1900 δολάρια. Άρα φτάνουμε στο σύνολο 4500 δολάρια, πολλά περισσότερα χρήματα απ όσο θα κόστιζε το Huawei P9.

Μετά την αποκάλυψη, η Huawei κατέβασε την φωτογραφία και ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι δεν ήταν τραβηγμένη με το Huawei P9. Απολογήθηκε λέγοντας ότι πόσταρε την εικόνα περισσότερο για να εμπνεύσει τους χρήστες της και θα έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν τραβήχτηκε με το κινητό.

huawei dslr photo, Huawei: Απολογείται για την εικόνα που τραβήχτηκε με DSLR και όχι με το P9

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Πιάσαμε τα κόλπα της ΜS με το 950?

JohnWave

Γι’ αυτό πάντα περιμένουμε, διαβάζουμε reviews κάμερας από πολλά sites που εμπιστευόμαστε ώστε να βγάλουμε όσο το δυνατό πιο σωστό συμπέρασμα, βλέπουμε samples σε πλήρη ανάλυση, συγκρίνουμε θόρυβο, dynamic range κτλ και επιλέγουμε. Οk από τη μία να υπάρχει η απάτη αλλά δεν χρειάζεται από την άλλη να υπάρχουν και τα εύκολα θύματα. Ξεφτίλα για τη Huawei στο συγκεκριμένο θέμα.

Manolis

απάτη και πάλι… όπως με ένα ΝΟΚΙΑ πριν λίγα χρόνια που έκανε αντανάκλαση με μια DSLR ενώ και καλά τραβούσε από το κινητό!!!! Ξεφτίλες!!!

Πέτρος Π

Όντως ήταν λίγο άτοπο αυτό που έκανε… Πάντως αν δείτε αναλυτικά reviews όπως λέει και ο JohnWave, η κάμερα του P9 φέτος βάζει τα γυαλιά σε όλες τις υπόλοιπες “γνωστές ναυαρχίδες”… Και μόνο που έχει συνεργαστεί με τη Leica λέει πολλά… Αν δείτε στο gsm arena πραγματικά την εκθειάζει την κάμερά του, ειδικά τον ένα φακό που έχει για να βγάζει ασπρόμαυρες μόνο… Επίσης έχει άπειρες λειτουργίες και επιλογές οπότε κάποιος που είναι λίγο γνώστης με το αντικείμενο θα ενθουσιαστεί! Λέει οτι ίσως υστερεί λίγο στο βίντεο, αλλά εντάξει αυτό δεν λέει και πολλά..

Γενικά φέτος φαίνεται οτι οι κινέζικες εταιρείες πετάνε… Από τη μια το oneplus 3, από την άλλη το P9 (το οποίο και σχεδιαστικά είναι άπαικτο)… Άντε μετά να ξαναβγάλει η Samsung ναυαρχίδα στα 900 €….

ΑΝΔΡΕΑΣ

Σιγά ..Θα ορκιζόμουν πως αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε με iphone!!
Apple rules!!
Υ.Γ Η Leica δεν εμπλέχθηκε καθόλου στην δημιουργία της κάμερας, απλά πληρώθηκε για να εγκρίνει-βάλει την υπογραφή της για λόγους marketing. Οι Κινέζοι δεν κόβουν τις Κινεζιές ,ακόμη και αν είναι η Χουβέι.

Agnostos13

Το εχω ξαναγραψει και το ξαναγραφω…
Δεν εχει καμια σχεση η camera Leica με του Huawei P9! Ειναι απλα μια συμφωνια marketing και αλληλοδιαφημισης! Καμια τεχνολογια και καμια τεχνογνωσια της Leica δεν υπαρχει εδω περα απο μια (αδρα πληρωμενη) πιστοποιηση ποιοτητας. Για την ακριβεια τα οπτικα μερη εχουν κατασκευαστει εξ’ολοκληρου απο την Sunny Opticals (εταιρεια με εδρα το HongKong) και οχι απο την Leica Microsystems (θυγατρικη του ομιλου Leica-υπευθυνη για τον σχεδιασμο/κατασεκυη οπτικων συστηματων με εδρα τη Γερμανια).

Εδω προσπαθησαν να πεισουν τον κοσμο οτι το Huawei εχει παρομοιο αποτελεσμα με μια καμερα Leica…αποτυχημενα!

sotos

@ΑΝΔΡΕΑΣ Ρε φίλε. Σε παρακαλώ δηλαδή! Δεν είμαι sheep or fanboy κανενός, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εν ενοχλούσε από αυτά που διαβάζω! Εντάξει καταλάβαμε π ς λατρεύεις την apple αλλά δεν θα σύγκρισης τι και τα iPhone με το kit των 4000+ €! Και τι σιγά, έτσι όπως δειχνει ότι ή ή apple σου έχει βάλει κάποιο τσιπ ή σου έχει κάνει πλύση εγκεφάλου, ή είσαι κάτω των 10! Έλεος δηλαδή, έχεις τόσο καιρό που προσεύχεται στην apple και κανείς δεν ανησυχεί!

Πέτρος Π

@Agnostos13 : Από που ακριβώς γνωρίζεις τι έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του κινητού και αν είχε συνεργασία η Huawei με την Leica? Αν δεν δουλεύεις στο εργοστάσιο παραγωγής του κινητού, απλά αναπαράγεις την κάθε φήμη του κάθε site που εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντα! Έχουμε γεμίσει συνωμοσιολογίες και πάσης φύσεως ειδικούς που γνωρίζουν τα πάντα… Το θέμα είναι οτι το P9 έχει κορυφαίες κάμερες και λειτουργικό για τις φωτογραφίες, μπορείς να βρεις στο internet δείγματα φωτογραφιών και να συγκρίνεις!

liris11

Καλα οκ πιάστε ενα p9 στα χερια σας και καντε σύγκριση με με όποιο άλλο κινητό θέλετε speed test camera test battery life test ktl και μετα βγάλτε οτι συμπέρασμα θέλετε ειχα το s6 edge plus και τώρα Έχω το p9 η Γυναίκα μου εχει το 6s κολλημένη με απλε τωρα θελει να αλλάξουμε τεσπα ο καθένας με οτι του αρέσει αλλα οταν μιλάει να μιλάει αντικειμενικά !!!

Tasos Spanos

Έχει γίνει επίσημα γνωστό οτι η Leica δεν έχει σχέση με την κάμερα του p9 και γενικά με την όλη υπόθεση.
Απλά για λόγους μάρκετινγκ.
Υπήρχαν και πολλά επίσημα άρθρα δεν ειναι οτι το είπαν 2-3 εδω μέσα.
Φούμαρα πουλάνε για να αγοράζει ο κόσμος.
Δεν είπαμε οτι δεν έχει καλή κάμερα.
Αυτό ειναι άλλο θέμα. Αλλά η Leica πήρε χρήμα μόνο για να βάλει το όνομα της τίποτα άλλο δεν έχει αναλάβει στο συγκεκριμένο τηλέφωνο

Agnostos13

@Πέτρος Π.:
Google is your friend…

Πέτρος Π

@Agnostos13 : Ούτε καν, εγώ χρησιμοποιώ κινητό με Windows, δεν θα έπαιρνα android… Απλά έχω βαρεθεί να γράφει ο καθένας ό,τι να ναι λες και είναι ειδικός για τα πάντα…

@Tasos Spanos : Τα “επίσημα άρθρα” που λες είναι απλά παραφιλολογίες… Έχουν κάνει επίσημες δηλώσεις οι δύο εταιρείες και αναφέρουν ακριβώς το που συνεργάστηκαν… Το ποια είναι η αλήθεια δεν το ξέρουμε ούτε εγώ ούτε εσύ, και γιαυτό το λόγο δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να μιλάει για φούμαρα κλπ κλπ χωρίς να γνωρίζει..

Agnostos13

@Πέτρος Π.:
Εννοώ κάνε μια αναζήτηση στο google…

Agnostos13

Υπαρχουν και αλλοι που αφηνουν απλα τους χρηστες να δημιουργησουν τη διαφημιση του προϊοντος….

https://www.apple.com/iphone-6s/cameras/photos/

giwrgos.

παιδια για μενα που ειμαι αναμεσα σε ρ9 πλας και στο 7edge και μ ενδιαφερει η καμερα πιο πολυ πιο απο τα 2 να διαλεξω;;δεν με νοιαζει αν ειναι συνεργασια leica η οχι αν το αποτελεσμα ειναι καλυτερο απο s7edge..τι λετε εσεις;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.