Huawei: Απομάκρυνε τις διαφημίσεις από τη lockscreen και απολογήθηκε για τη ταλαιπωρία

Huawei, Huawei: Απομάκρυνε τις διαφημίσεις από τη lockscreen και απολογήθηκε για τη ταλαιπωρία

Μόλις πριν λίγες μέρες αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι άρχισαν να βλέπουν διαφημίσεις του Booking.com στην οθόνη κλειδώματος του Huawei smartphones τους. Όπως είναι λογικό, οι χρήστες παραπονέθηκαν για αυτή την απρόοπτη αλλαγή και έως τώρα δεν υπήρχε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις δύο εταιρείες.

Τελικά η Huawei αφαίρεσε τις διαφημίσεις και απολογήθηκε στους χρήστες για την ταλαιπωρία που τους προξένησε όλο αυτό. Επιπλέον, σε επίσημη δήλωση της η εταιρεία πρόσθεσε ότι η εφαρμογή αυτής της ιδέας ήταν λάθος και πως γνωρίζει ότι είχε αρνητικές επιπτώσεις στην εμπειρία των χρηστών.

Η Huawei είπε ότι αφαίρεσε από τους server της τα wallpaper της lockscreen που περιείχαν διαφημίσεις. Ωστόσο, σημείωσε πως αν οι χρήστες κατέβασαν τις συγκεκριμένες εικόνες στη συσκευή τους τότε θα πρέπει να τις διαγράψουν και από το smartphone τους.

Σε περίπτωση που οι εν λόγω εικόνες εμφανιστούν ξανά στη lockscreen, η εταιρεία συνιστά στους χρήστες να κάνουν swipe up στην οθόνη κλειδώματος και να διαγράψουν το wallpaper χειροκίνητα.

Να σημειώσουμε ότι η Huawei δεν είναι η πρώτη εταιρεία που εμφανίζει διαφημίσεις στο λογισμικό της. Η Amazon ήταν η πρώτη που είχε υιοθετήσει αυτή την τακτική πριν χρόνια, με κύρια διαφορά ότι ήταν μόνο στις Prime εκδόσεις των συσκευών της, οι οποίες είχαν ιδιαίτερα χαμηλή τιμή σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις.

Επίσης, η κινέζικη κατασκευάστρια Xiaomi εμφανίζει διαφημίσεις στις συσκευές της, αν και έχει υποσχεθεί ότι σύντομα αυτό θα αλλάξει και οι διαφημίσεις θα μειωθούν αισθητά.

Όπως και να έχει, φαίνεται πως η Huawei δεν θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι αφού ολοκλήρωσε τη δήλωση της λέγοντας πως θα συνεχίσει να βελτιώνει τις υπηρεσίες της και να προσφέρει εξαιρετική εμπειρία χρήστη, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.