Smartphones

Επίσκεψη στα Device Labs της Huawei στη Σαγκάη

Το Techblog βρέθηκε στην Κίνα, προσκεκλημένοι της Huawei είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα επιτεύγματα του Ασιάτη κολοσσού της τεχνολογίας. Στάση στη Σαγκάη και στα Device Labs της Huawei όπου δοκιμάζονται και τεστάρονται τα smartphones πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Ο έλεγχος αυστηρότατος, δεν μας επιτράπηκε να εισέλθουμε στους χώρους των εργαστηριών με κινητά ή φωτογραφική μηχανή. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι οι επίσημες που παρέχει η Huawei.

Αυτό που είδαμε εμείς είναι ένα αχανές εργαστήριο χωρισμένο σε ξεχωριστές περιοχές, με δεκάδες ερευνητές να κάθονται μπροστά στην οθόνη υπολογιστή ή να κυκλοφορούν στους διαδρόμους.

Πρώτη στάση το εργαστήριο όπου πραγματοποιούνται τα torture tests των smartphones. Ειδικά ρομποτικά μηχανήματα δοκιμάζουν την αντοχή των smartphones μετά από 300 επαναλαμβανόμενες πτώσεις, δοκιμάζουν τα κουμπιά πιέζοντάς τα 1000 φορές αλλά και τις υποδοχές USB και ακουστικών βάζοντας και βγάζοντας τα βύσματα πάνω από 2000 φορές.

Υπάρχει ρομπότ που πιέζει το smartphone προσπαθώντας να το λυγίσει όπως θα συνέβαινε από το είχαμε στην πίσω τσέπη του παντελονιού, ενώ σε άλλο θάλαμο το smartphone πέφτει κάτω από ύψος 1 μέτρου και από τις 6 πλευρές και τις 4 γωνίες του.

Όλες οι παραπάνω δοκιμές πραγαμτοποιούνται τόσο κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης κάθε νέας συσκευής όσο και κατά την παραγωγή του, δειγματοληπτικά.

Συνεχίζοντας την ξενάγηση στα Device Labs της Huawei σταματήσαμε στην αίθουσα με τον ανηχοϊκό θάλαμο όπου πραγματοποιούνται οι δοκιμές που έχουν να κάνουν με την απόδοση των ηχείων των smartphones αλλά και με την ποιότητα των μικροφώνων και του ακουστικού. Δηλαδή το πως ακουγόμαστε όταν πραγματοποιούμε τηλεφωνικές κλήσεις και το πως ακούμε.

Τελευταία στάση στο εργαστήριο με τις δοκιμές σχετικά με το SAR αλλά και την απόδοση των smartphones στην λήψη σήματος κινητής τηλεφωνίας. Το smartphone τοποθετείται σε ένα ειδικό προστατευόμενο θάλαμο όπου ελέγχονται οι κεραίες του αλλά και η ποσότητα της ακτινοβολίας που αυτό εκπέμπει φροντίζοντας οι τιμές να είναι κάτω από το ανώτατο όριο που έχει θέση η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μέσα από την επίσκεψή μας στα Device Labs της Huawei στη Σαγκάη είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την τους τρόπους με τους οποίους η εταιρεία εξασφαλίζει την ασφάλεια και την αξιοπιστία των συσκευών της πριν αλλά και κατά τη διάρκεια που αυτά κυκλοφορούν στην αγορά.

Επεξεργάστηκε την 6 Δεκεμβρίου 2016 7:10

Σχόλια

  • Στην κουζίνα γιατί δεν πήγατε;
    Εκεί που μαγειρεύουν με την Leica τους φακούς της κάμερας αλλα στην τελική μόνο ενα αυτοκόλλητο βάζει η Leica δίπλα από την κάμερα

  • Tasos Spanos, Στα Device Labs ελέγχονται τα smartphones αφού έχουν κατασκευαστεί. Αυτό που λες για τις κάμερες βρίσκεται στα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ανά τον κόσμο. Δεν επισκεφτήκαμε κάποιο τέτοιο κέντρο κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας.

    Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα όπως αυτό με την επίσκεψή μας στα κεντρικά της εταιρείας στην πόλη Σενζέν και το Huawei Campus.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.