Huawei Ideos X5 Pro, Έτοιμη η ελληνική αναβάθμιση σε Android 2.3

Η πολυπόθητη αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread για το Huawei Ideos X5 Pro είναι έτοιμη και σύντομα θα διατεθεί μέσα από την ιστοσελίδα της WIND όπως είχε συμβεί παλαιότερα και με το ZTE Blade και την έκδοση 2.2 Froyo. Η ελληνική αναβάθμιση που μαγειρεύεται εδώ και καιρό θα έχει κανονικά ελληνικό πληκτρολόγιο, ελληνικό μενού και τη δυνατότητα να στέλνετε SMS με 160 ελληνικούς χαρακτήρες και χρέωση ενός μηνύματος.

Όσοι είστε κάτοχοι του πρώτου Huawei Ideos X5 (όχι του Pro) και θέλετε να αναβαθμίσετε το κινητό σας στην έκδοση Android 2.3 Gingerbread θα πρέπει να το κάνετε ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία από το site της Huawei εδώ. Δεν θα δοθεί ελληνική αναβάθμιση από το WIND.

Επεξεργάστηκε την 12 Ιανουαρίου 2012 23:57

Σχόλια

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ειμαστε απο τους τελευταιους!!! οταν λες κωστα μεσω του σαιτ εννοεις πως δεν θα βγαινει στις ρυθμισεις?

  • Ναι, δεν θα γίνει OTA (Over the Air) αλλά θα πρέπει να κατεβάσετε την αναβάθμιση από το site της WIND. Θα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία.

  • Γιαννη ειναι γελοια η διαδικασια..Ειναι πανευκολο..
    Εχει Ελληνικα ουτως η αλλως, οποτε δεν ειναι και τοσο απαραιτητη η συμολη της Wind.!

  • Ας ελπισουμε οτι θα ειναι βασισμενη πανω στην τελευταια εκδοση της huawei που βγηκε 31/12 κι οχι σε παλιοτερη

  • Εχουν αναφερθει καποια προβληματα στην αναβαθμιση του απλου χ5, οπως παγωματα οθονης, μηδενισμος του IMEI. Σαν διαδικασια ομως ειναι αρκετα απλη.

  • Kαλησπερα , εγω εχω το χ5 και οχι το pro εαν περασω την αναβαθμιση που λες Κωστα , χωρις τα Ελληνικα δεν θα μπορω να στελνω μηνυματα στα ελληνικα δηλαδη ? Περιμενω πολυ καιρο την αναβαθμιση και ανυπομονω να την περασω. Αλλη μια απορια με την αναβαθμιση τι χανω ?Ευχαριστω προκαταβολικα !

  • παιδια εχω το απλο το ideos και κατεβαζω την αναβαθμιση απο το site της huawei μπορει καποιος να γραψει αναλυτικες οδηγιες και για μας τους αρχαριους και ομολογουμενως αδικημενους απο την wind που δεν ενδιαφερεται για τους κατοχους του παλιου θα ηταν μεγαλη βοηθεια και για μενα αλλα και για οπιονδηποτε δεν ξερει να κανει την αναβαθμιση καθως φοβαμε μην κανω καμια ζημια στο κινητο.

    ευχαριστω εκ των προτερων.

  • ελεος πια περιμενουμε τοσο καιρο και τιποτα για το απλο χ5 μιλαω δηλαδη η εκδοση που μπορουμε να κατεβασουμε απο την huawei ειναι καθαρα αγλικη?? δεν μποροθμε να προσθεσουμε τπτ στα ελληνικα ??
    ευχαριστω πολυ !!

  • Η εκδοση απο τη huawei εχει και ελληνικα στα μενου κανονικα. Μεσα στο αρχειο που θα κατεβασετε εχει αναλυτικες οδηγιες πως γινεται. Το μονο που χρειαζεται ειναι μια φορμαρισμενη micro sd και η αναβαθμιση γινεται σε δυο βηματα (δε θυμαμαι ακριβως τωρα)

    Με το που θα γινει η αναβαθμιση δεν υπαρχει ασφαλης τροπος να επιστρεψετε στη 2.2

    Εχουν αναφερθει προβληματα, οπως παγωμα οθονης, μηδενισμος IMEI, μεγαλη καταναλωση μπαταριας. Εγω το μονο που προσεξα ηταν μια υπερευαισθησια στην οθονη και καπως κακος ηχος απο το ηχειο και πολλα αχρηστα μπιχλιμπιδια απο την huawei μεσα. Μετα απο μια ωρα χρησης της ρομ, το ρουταρα και πηγα ξανα σε cm7

    Ολα αυτα μονο για το απλο x5

  • dimitri πως γινεται να βαλω την cm7?? και με αυτην την rom θα εχω καποιο προβλημα με το market δουλευουν ολα κανονικα ??

  • @Λευτερης360 Η Εκδοση δεν ειναι Beta.. Eιναι τελικη..
    Η διαδικασια ειναι απλη.
    Αντιγραφεις το φακελο dload στην καρτα μνημης..Κλεινεις το κινητο Volume + μαζι με Volume -
    και το πληκτρο ενεργοποιησης..Δηλαδη τα μοναδικα κουμπια που εχει, πατημενα και τα 3 μαζι..Τιποτα αλλο..

    @dimitris Ουτε παγωματα οθονης ειχα, ουτε εξτρα μπιχλιμπιδια, ουτε τιποτα..Ολα καλα.

    @giannisk Εχει κανονικα Ελληνικα..Πληκτρολογιο κατεβαζεις το ιδιο που εχεις κ τωρα αν θες..(Τοuch Pal με ελληνικο πακετο Γλωσσας).

    @Dennis Marko Τα χανεις ολα..Παρε Back up στον υπολογιστη.

    Επισης το Link που δινει ο Κωστας πιο πανω ειναι για το Pro.
    Oσοι εχετε το απο Χ5..
    https://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDM2NDk%3D

  • Παιδιά το απλό x5 με cm7 πεταει, οδηγίες στο xda ,{πολύ αναλυτικές}.

    Α ξέχασα , δουλεύουν όλα ρολόι ,MARKET, κτλ, κτλ,...

  • Για το απλο x5 εχει μεσα pdf το τι πρεπει ακριβως να κανετε....μην πνιγεστε σε μια κουταλια νερο.

  • Στο site της wind δε βρηκα καμμια σελιδα σχετικα με αναβαθμισεις κινητων κλπ.
    Οταν θα ειναι διαθεσιμη η αναβαθμιση, εμεις πως θα ενημερωθουμε ?

  • ουτε περιμενα ουτε θα περιμενω.xda, cm7 και huawei all the way.Οσοι γνωστοι μου προτιμησαν λυσεις τυπου x8 και δοκιμασμενη κορεατικη η ιαπωνικη ''ποιοτητα'' ακομα κλαινε τα λεφτα τους.

  • σε ευχαριστω staf ομως δεν βρηκα το touch pal στα ελληνικα εχει κανεις να μου προτεινει καποιο αλλο καλο πληκτρολογιο που να υποστηριζει και ελληνικα;

  • παιδια το περασα το αρχειο στην καρτα μνημης (αφου εκανα φορματ) κραταω το volume και το κουμπι επανεκκινησης και η οθονη γινεται ροζ. Ποσο πρεπει να περιμενω ?

  • Αν για εμάς με το απλό κάνουμε την αναβάθμιση χάνουμε την ελληνική εγγύηση;

  • @dennismarko Πήγαινε ρυθμίσεις>>απόρρητο>>επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις>>επαναφορά>>διαγραφή όλων.Μόλις ανοίξει ξανά σβήνεις τα πάντα από την κάρτα μνήμης,περνάς το dload μέσα στην κάρτα μνήμης,κλείνεις το κινητό,πατάς volume up+volume down+power button και ξεκινάει η αναβάθμιση

  • @ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, σε ευχαριστω για την βοηθεια, δεν ειχα κανει επαναφορα , αυτη την στιγμη περνα την αναβαθμιση , θα σας πω και εντυπωσεις αμα ειναι . Οσοι την εχετε περασει εχετε δει ριζικες αλλαγες ?

  • Εγώ ναι.Παλιά στο quadrant σκόραρε 1200 και κάτι και τώρα έχει φτάσει και 1836!!Το νέο UI της HUAWEI είναι απλά καταπληκτικό και το 2.3.5 πολύ ελαφρύ.

  • Και αλλη μια απορια τελευταια (μεχρι την επομενη) , τον φακελο που περασα στην καρτα μνημης γινεται να τον σβησω?

  • Ναι αφού τελειώσει η εγκατασταση και το κινητό ανοίξει τότε ναι‚μπορεις

    Γραμμένο από το ideos x5 με το 2.3.5

  • παιδια οταν λετε τα παντα απο την καρτα μνημης ενοειται δηλαδη να τα επιλεξω ολλα οτι υπαρχει και να τα διαγραψω;

  • το εβαλα το 2.3.5 απο την huawei εχω προβλημα με το wifi δεν συνδεεται μερικες φορες και μπορει να κλεισει το wifi ενω ειναι ανοιχτο εχει καποιος λυση για αυτο το προβλημα ?

  • @giannisk εγώ δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

    @Λευτέρης360 ναι όλα και καλό είναι να τα διαγράψεις από τον υπολογιστή.

  • Όσοι έχετε την απλή έκδοση του X5, προσοχή γιατί δημιουργεί προβλήματα η 2.3.
    -Σκαλώνει ώρες ώρες το κινητό και δεν συνδέεται στο δίκτυο, και δε μου ζητά και pin όταν κάνω επανεκκίνηση. Συνήθως ξεσκαλώνει αν πάω να κάνω κλήση, που μου λέει οτι δεν έχει δίκτυο και μετά μου ζητά pin. Άλλες φορές αρνείται να βγεί από airplane mode.

    -Τα widgets μετά από εκανεκκίνηση είτε εξαφανίζονται είτε βγάζουν το ακόλουθο μήνυμα:
    https://i.imgur.com/KsIZH.png (έχω βάλει go launcher ex και honeycomb θέμα).
    Μόνο τα widgets που έχει από τη μάνα του μένουν, και αυτό μόνο στον stock launcher. Κάθε φορά πρέπει να τα ξαναβάζω. Παίζει να φταίει το titanium backup, θα δοκιμάσω restore και καθαρή εγκατάσταση όλων των εφαρμογών (110 εφαρμογές, καλή υπομονή). Από την άλλη όμως, εξαφανίζεται και το widget από καινούργια τελείως εφαρμογή. Παίζει να φταίει και οτι δεν έσβησα τελείως τα περιεχόμενα της κάρτας SD. Παίζει να φταίει η γιαγιά μου.

    -Το μενού about>status ορισμένες φορές δεν ανοίγει και πετάει μήνυμα οτι κόλλησε η activity.

    -Το πληκτρολόγιο "TouchPal" που έχει η 2.2 και είναι αρκετά καλό δεν υπάρχει πια. Επίσης, οποιοδήποτε από τα 3 πληκτρολόγια που έχει από τη μάνα του η 2.3 δεν έχει ελληνικά.

    -Ορισμένες φορές αρνείται να ανάψει και πρέπει να συνδέσω τον φορτιστή (άλλος γολγοθάς από εκεί, με τον φορτιστή ακόμη δεν έχω βρει πόσο πρέπει να πατήσω το power για να χαμπαριάσει οτι θέλω να ανάψει).

    -Αρνείται να με βάλει στο recovery mode (Volume Up + Power). Απλά ανάβει το κινητό.
    Η επιλογή για Factory data reset στις ρυθμίσεις>Privacy δεν μου αρκεί, μιας και κρατάει το root. Θέλω να του ξανακάνω φρέσκια εγκατάσταση της 2.3 ή να γυρίσω στην 2.2.

    -Η επίσημη εφαρμογή του facebook δεν υπάρχει πια στο κινητό (τη κατεβάζεις προφανώς), αλλά έχει ενσωματωθεί μια ψωριάρικη (ελάχιστες δυνατότητες) της Huawei στον dialer, τερμα δεξιά δίπλα από τις αγαπημένες επαφές.

    -Τουλάχιστον έφτιαξε η stock κάμερα και τα βίντεο δεν έχουν σπασίματα/παράσιτα/pixel-ιασμα κλπ που είχαν με την 2.2 (έχω δοκιμάσει 2 Χ5, και τα 2 είχαν θέμα).

    -Δε ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό σε άλλες συσκευές, αλλά το μενού της notification bar με το wifi, 3g, gps, κλπ δεν ρυθμίζεται από κάπου. Επίσης δεν ρυθμίζεται (ούτε απενεργοποιείται) η εφαρμογή για lock screen (beyond the sky app) ως προς τις εφαρμογές με τις οποίες σε συνδέει οπότε αν χρησιμοποιείς πχ το handsend sms για μηνύματα, σου βγάζει ψευδή αδιάβαστα μηνύματα από τη stock εφαρμογή messages. Τίποτα το σημαντικό, αλλά είναι εκνευριστικό να πρέπει να πηγαίνω κάθε τόσο στην στοκ εφαρμογή για να "ξεχάσει" τα μηνύματα που έχω ήδη διαβάσει.

    Εν ολίγοις, δεν τη προτείνω την Huawei σε κανέναν.
    Καλύτερα να δώσει κάποιος 100 ευρώ παραπάνω και να πάει στα 300, για να πάρει κάποιο άλλο επώνυμο με αξιοπρεπή υποστήριξη κινητό. Το X5 είναι μόνο για τουρίστες που δεν ψάχνονται καθόλου ως προς τη παραμετροποίηση.

  • Μετά από περισσότερες από 24 ώρες που χρησιμοποιώ την αναβάθμιση (ideos x5) έχω να πω :
    Απογοητεύτηκα που δεν έχει περασμένο το ραδιόφωνο
    Το κινητό είναι ταχύτερο σε σύγκριση με πριν (αν και τρώει καμμία φορά περισσότερο μνήμη )
    Με το wifi μόνο μια φορά είχα πρόβλημα όπως και με το apn
    To gui δεν έχει καμμία σχέση με την froyo έκδοση είναι πολύ καλύτερο τώρα και πιο βολικό
    Το πρόβλημα με την high defintion βιντεοσκόπηση δεν υπάρχει (μέχρι στιγμή)
    Επίσης έχει αλλάξει η ποιότητα του ήχου στην συνομιλία (παίζει και στην μουσική αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό)
    Τέλος ερχόμαστε στην κατανάλωση της μπαταρίας. Κρατάει περισσότερο μια φορά το έχω φορτίσει και ενώ ήταν 46 % .

    Αυτά είχα να πω εγώ! Είμαι σχετικά ευχαριστημένος φυσικά θα μπορούσαν να κάνουν και καλύτερη δουλειά

  • θα συμφωνησω dennis marko για την παντελη απουσια του ραδιοφωνου
    αλλα σε γενικες γραμμες το κινητο εχει βελτιωθει.
    μαρεσει και το νεο ξεκλειδωμα οπως ειχε κανει αρχικα η htc.

  • Τελικά τα προβλήματα είναι όντως αυτά που ακούγονται?? αν εμφανίσει προβλήματα η εγγύηση ισχύει?? η τουλάχιστον ένα service ??μιλάω πάντα για χ5 απλό!

  • @Homer

    ελεος πια με τα brandnames στη χωρα του φαινεσθαι.
    πιστεψε με τα παραπανω λεφτα δεν αγοραζουν ουτε καλυτερη υποστηριξη κ οπωσδηποτε καμια παραμετροποιηση.Ποσες φορες htc κ αλλες εταιριες αφησαν στα κρυα του λουτρου χρηστες.
    Εχω ξαναπει,η ποιοτητα της συσκευης ειναι μακραααν καλυτερη απο πολλες πιο ακριβες κ επωνυμες
    Τωρα επειδη εσυ δεν γνωριζεις μαλλον εισαι τουριστας.Απο τη στιγμη που αποφασιζεις να μπλεξεις με android (linux) πρεπει να μαθεις οτι εισερχεσαι στον κοσμο της παραμετροποιησης (tweak).Αλλιως η παρε iphone η dumbphone.

    Πολυ πιθανο η 2.3 της εταιριας να ειναι κακογραμμενη κ γι αυτο εχεις τοσα θεματα.Αυτο ομως δεν εχει να κανει με τη συσκευη.
    Ψαξε λιγο στο net.με τη βοηθεια των developers κανεις θαυματα.xda, cyanogenmode, miui, oxygen.
    Ποιος καθεται κ περιμένει επισημες αναβαθμησεις των εταιριων?κανεις.
    Το android ειναι απο τη φυση του λειτουργικο για ¨πειραγμα¨ αλλιως θα το λεγανε iOS.

    φιλικα παντα

  • Εχει βγει εδω και καιρο η εκδοση 2.3.5 για ideos x5!
    Εχει ελληνικα μην ανησυχειτε και για ελληνικο πληκτρολογιο κατεβαστε το anykeysoft keyboard απο το android market

    • Έχω απαντήσει και σε άλλα παιδιά. Διάβασε τα προηγούμενα σχόλια και το άρθρο. Προσεκτικά! ;)

  • Εκει στη Wind παιζουν με τις ταπες των βαρελιων και περιμενουν η Gingerbread να ωριμασει..

  • την εγγύηση τελικά την χάνουμε(χάσαμε) εμείς με το Χ5 το απλό;

    • ΣΤΑΥΡΟΣ, δεν το γνωρίζω. Θα πρέπει να απευθυνθείς στη WIND και να ρωτήσεις τι προβλέπεται...

  • Επειδη θελω να παρω ενα καλο κινητο με 200 ευρω τι με προτινετε να παρο το Huawei U8800 Pro ή Sony Ericsson Xperia Neo V

  • Παιδιά, παρακαλώ ας μείνουμε στο θέμα μας που είναι η αναβάθμιση. Το πιο είναι κλύτερο κινητό θα πρέπει να ρωτήσετε στα σχετικά άρθρα του Techblog. Κάντε αναζήτηση πάνω δεξιά στο "search".

  • Πότε επιτελους θα ερθει?ειμαστε 19 του μηνος και πριν 2 εβδομαδες με ειχανε παρει απο τη wind και με ειπανε οτι σε μερικες μερες θα βγει και ακομα τιποτα απο οτι διαβαζω.Και μια ερωτηση αν ξερει κανεις που ακριβώς συγκεκριμένα θα τη βρούμε μεσα στο site της wind οεο; ευχαριστ'ω προκαταβολικα για οποιο καλοπαιδο μπορει να μας φωτισει

  • Κατι συμβαινει αυτη τη στιγμη στο site της Wind αφου αδυνατει να ανοιξει οποιαδηποτε συσκευη της Huawei, ουτε στο search τις βγαζει.Πατωντας στην Huawei σε πεταει σε συσκευες της HTC. Αντε να δουμε, ισως εχει να κανει με το ανεβασμα της αναβαθμισης?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.