Smartphones

Huawei Mate 10: Επίσημο με οθόνη 5.9″ και Kirin 970

Από το μεγάλο event που πραγματοποιεί σήμερα η Huawei στο Μόναχο, όπου βρίσκεται και το Techblog, μας έρχεται η ανακοίνωση της νέας ναυαρχίδας της, η οποία έχει παραπάνω από μια εκδόσεις. Φυσικά δεν είναι άλλο από το Huawei Mate 10.

Το Huawei Mate 10 έρχεται με οθόνη 5.9 ιντσών 2Κ (2560×1440 pixels) RGBW HDR, έχουμε aspect ratio 16:9, φωτεινότητα 730 nits 499ppi. Από την πλάτη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η διπλή κάμερα με την υπογραφή της Leica, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων είναι στην κάτω πλευρά της οθόνης και η Huawei έχει προσθέσει πιστοποίηση IP53, που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό αν πέσει πάνω το νερό.

Στη διπλή κάμερα από την Leica έχουμε επίσης σημαντική βελτίωση, το διάφραγμα φακού f/1.6, θα επιτρέπει να περνά περισσότερο φως από το f/2.2, που είχε ο προκάτοχος. Η Huawei στην επίσημη ανακοίνωση το χαρακτήρισε ως το “world’s largest apperture”. Η κάμερα διατηρεί OIS, Laser και Phase detection AF.

Έτσι λοιπόν στην πλάτη έχουμε έναν αισθητήρα 12 Megapixel έγχρωμο και έναν 20 Megapixel ασπρόμαυρο. Προσφέρει AI-enhanced 2x digital zoom και εγγραφή 4K video. Η εμπρόσθια κάμερα παραμένει στα 8 Megapixel.

Ο επεξεργαστής είναι επίσης καινούριος, ο Kirin 970 κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 10nm και η NPU θα επιταχύνει τα machine learning tasks. Στα tasks αυτά περιλαμβάνονται από μεταφράσεις έως και αναγνώριση σκηνών από την κάμερα. Η νέα Mali-G72 MP12 GPU φέρνει επιπλέον επιδόσεις για την οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση.

Το EMUI της Huawei έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 8.0, όπως και το Android Oreo, το οποίο έχει μέσα το κινητό. Το software μπορεί να συνδεθεί σε ένα DisplayPort monitor για desktop-like εμπειρία. Όταν είσαι on the go, μπορείς να κάνεις split την οθόνη 5.9 ιντσών για δυο apps.

To Huawei Mate 10 έρχεται με μνήμη RAM 4GB και χωρητικότητα 64GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD (το κινητό έχει hybrid dual SIM slot).

Η μπαταρία είναι 4000mAh, με υποστήριξη SuperCharge – μέσα σε 20 λεπτά φορτίζει αρκετά έτσι ώστε να αντέχει ολόκληρη τη μέρα.

Σε αντίθεση με τον μεγάλο αδερφό που είναι πλήρως αδιάβροχο, εδώ έχουμε μερική αντοχή στο νερό, αλλά έχουμε και 3.5 χλστ. υποδοχή, κάτι που λείπει από το Huawei Mate 10 Pro.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 17:01

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.