Huawei Mate 20 Pro vs Samsung Galaxy S10: Ποιο έχει την καλύτερη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 Pro vs Samsung Galaxy S10: Ποιο έχει την καλύτερη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 Pro vs Samsung Galaxy S10: Ποιο έχει την καλύτερη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Η Huawei ενσωμάτωσε στο Mate 20 Pro τη λειτουργία “Reverse Wireless Charging”, δίνωντας στο smartphone τη δυνατότητα να φορτίζει άλλες συσκευές. Ακολουθώντας τα βήματα της Huawei, η Samsung ονόμασε τη λειτουργία “Wireless PowerShare” και την εισήγαγε στο Galaxy S10. Όμως, ποια εταιρεία από της δύο έχει πιο αποδοτική ασύρματη φόρτιση;

Αρχικά, και οι δύο λειτουργίες χρησιμοποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενεργοποιούμε μία ρύθμιση στο κινητό και αρχίζουμε να φορτίζουμε ασύρματα οποιαδήποτε συσκευή θέλουμε. Από εκεί και έπειτα, οι δύο λειτουργίες διαφέρουν κυρίως στα Watt τα οποία αποδίδουν.

Το Huawei Mate 20 Pro με το Reverse Wireless Charging αποδίδει 2,5 με 3W. Την ίδια στιγμή, η λειτουργία Wireless PowerShare του Samsung Galaxy S10 αποδίδει 3,5 με 4W. Η διαφορά του 1W δεν πρόκειται να φανεί κατά τη φόρτιση ενός κινητού, διότι τα smartphones έχουν αρκετά μεγάλες μπαταρίες. Ωστόσο, όταν μιλάμε για συσκευές με μικρές μπαταρίες, όπως τα ακουστικα ή κάποιο smartwatch, τότε σίγουρα το 1W παίζει μεγάλο ρόλο.

Βέβαια, αν παρατηρήσουμε το παρακάτω διάγραμμα, θα δούμε ότι ακόμη και στην περίπτωση ενός smartphone ίσως τελικά το 1W να έχει σημασία, ειδικά σε όταν χρειαζόμαστε άμεσα λίγη ενέργεια.

Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 Pro vs Samsung Galaxy S10: Ποιο έχει την καλύτερη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Ο Android Authority φόρτισε ένα Google Pixel 3, για το ίδιο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας έναν φορτιστή USB type-C, το Pixel Stand, το Reverse Wireless Charging του Huawei Mate 20 Pro, και το Wireless PowerShare του Samsung Galaxy S10.

Ο φορτιστής αποδίδει 15W και κατάφερε να αναπληρώσει 2.815mAh. Αντίστοιχα, το Pixel Stand έχει απόδοση 10W και αναπλήρωσε 1.985mAh. Στην περίπτωση όμως της ασύρματης φόρτισης από κινητό, το Huawei Mate 20 Pro φόρτισε 549 mAh, τη στιγμή που το Samsung Galaxy S10 συμπλήρωσε 810mAh στη μπαταρία.

Η διαφορά μεταξύ των δύο smartphones είναι μεγάλη, και σίγουρα ο νικητής στην ασύρματη φόρτιση μέσω κινητού είναι η Samsung με το Wireless PowerShare. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της Samsung αποδίδει αρκετά καλά, και με το update Μαρτίου θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο.

Huawei Mate 20 Pro, Huawei Mate 20 Pro vs Samsung Galaxy S10: Ποιο έχει την καλύτερη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Σε κάθε περίπτωση, το γενικό συμπέρασμα είναι ένα, η ασύρματη φόρτιση από κινητό είναι χρήσιμη μόνο για wearables και για να εκείνες τις στιγμές που χρειαζόμαστε λίγα mAh μπαταρία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.