Xiaomi Mi 9 vs Huawei Mate 20 Pro: Ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις

Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 vs Huawei Mate 20 Pro: Ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις

Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 vs Huawei Mate 20 Pro: Ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις

Οι Κινέζοι κατασκευαστές smartphone δεν ανταγωνίζονται μόνο κολοσσούς, όπως η Samsung και η Apple, αλλά και τις τοπικές εταιρείες κινητών. Η μάχη της Huawei με την Xiaomi είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Και οι δύο εταιρείες εστιάζουν στην καινοτομία και δίκαια ανήκουν στους ηγέτες της βιομηχανίας των έξυπνων τηλεφώνων.

Επιπλέον, η Huawei και η Xiaomi δίνουν μεγάλη προσοχή στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων, της κάθε συσκευής ξεχωριστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα smartphones τους παρέχουν πάντα την καλύτερη απόδοση, στο καλύτερο δυνατό κόστος. Τα Huawei Mate 20 Pro και Xiaomi Mi 9 έχουν πολύ ισχυρό hardware, οπότε είναι επόμενο να αναρωτιόμαστε ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις Ένας χρήστης μας έδωσε την απάντηση, βασισμένη στη βαθμολογία της κάθε συσκευής στο AnTuTu.

Το να συγκρίνουμε τις δύο συσκευές βάση της εξωτερικής τους εμφάνισης, δεν θα μας αποφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, τα δύο smartphones διαφέρουν κατά πολύ εμφανισιακά. Επίσης, από άποψη καμερών και πάντα σύμφωνα με το DxOMark, το Huawei Mate 20 Pro είναι ο ηγέτης της κατηγορίας. Αν και το Xiaomi Mi 9 ακολουθεί με διαφορά στήθους. Οπότε, το μόνο που απομένει είναι να συγκρίνουμε τα δύο flagships σε επίπεδο επιδόσεων, που αντικειμενικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι ενός smartphone σήμερα.

Και οι δύο εταιρείες στα launch event, των Huawei Mate 20 Pro και Xiaomi Mi 9, παρείχαν τις benchmark βαθμολογίες των συσκευών οι οποίες ακουγόταν πολύ καλές για να είναι αληθινές. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι εταιρείες προέρχονται από δοκιμές που έγιναν με δοκιμαστικά μοντέλα, οπότε οι επιδόσεις τους διαφέρουν αρκετά από αυτές των εμπορικών συσκευών.

Ο χρήστης που δοκίμασε τα flagships των Xiaomi και Huawei, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία το Huawei Mate 20 Pro σκόραρε 303.612 στο AnTuTu, ενώ το Xiaomi Mi 9 πέτυχε το εντυπωσιακό σκορ των 366.769. Με λίγα λόγια, ο Snapdragon 855 είναι μακράν ανώτερος του Kirin 980.

Ο πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin, δεν δίστασε να σχολιάσει ότι η εταιρεία του είναι πολύ ισχυρότερη. Ωστόσο, ο χρήστης που έτρεξε τα τεστ και χρησιμοποίησε και τις δύο συσκευές είπε ότι έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Ότι ο 855 είναι ανώτερος του Kirin το ξέραμε. Το θέμα είναι ποιο τηλέφωνο εξυπηρετεί τον καθένα. Τέλειο τηλέφωνο δεν υπάρχει. Προσωπικά θα επέλεγα το Mi9 για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και το Mate 20 δεν είναι αξιόλογη συσκευή. (την είχα και η μπαταρία της ήταν μια χαρά. Το λειτουργικό της δε με τρέλανε αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Άλλωστε με ένα launcher αυτό διορθώνεται.

Lefteris

Πλέον η απόδοση κατ’εμέ δεν είναι σημαντική.
Από upper mid και top range συσκευές δε γίνεται να μείνεις δυσαρεστημένος, δύσκολα θα βρεθεί task που θα τα ζορίσει μιας και η mainstream ram έχει πάει στα 6gb και οι επεξεργαστές είναι ικανότατοι.
Η διαφορά που ξεχωρίζει τις κατηγορίες είναι η κάμερα και η εμφάνιση.
Και στην κάμερα, φωτογραφία με κινητό θα βγάλεις, μην τρελαθούμε, αν ζεις από αυτό δεν περιμένεις να κάνεις σοβαρή δουλειά με το τηλέφωνο.
Εγώ παίρνω προσωπικά το κινητό που μου ταιριάζει στα γούστα, στο μάτι και την τσέπη.

Μαν

Κινα ειναι μονοδρομος πλεον,εκτος εαν εχεις λεφτα πολλα

Ιωάννης jb

Μονόδρομος η Κίνα?
Μάλλον δεν έχεις ιδέα από συσκευές..
Βλέπω τώρα που σου γράφω xz2 προσφορά στα 3 κατοστάρικα…
V30 μονίμως λίγο κάτω από τα 350…
S8 350 και s9 σε λίγο στα 400… δεν υπάρχει κανένας μονόδρομος!

John

Φίλε μου,καλό είναι να συγκρίνουμε όμοια πράγματα. Τα κινητά του άρθρου είναι ναυαρχιδες του 2019 με τους κορυφαίους Android επεξεργαστές με Antutu score 360.000 και κάμερα με DxoMark 107. Τα κινητά που προτείνεις είναι μεν άριστα για τον μέσο χρήστη αλλά για αυτόν που θέλει το κορυφαίο αυτήν την στιγμή απέχουν ακόμη και το πολύ καλό S9. Μονόδρομοι δεν υπάρχουν συμφωνώ και δεν πρέπει να μεροληπτούμε επειδή έχουμε κινεζικό η κάτι άλλο αλλά αντικειμενικά αν λάβουμε υπόψην πως κάποιος έχει σήμερα 2019 να διαθέσει μέχρι 400-450 για να πάρει ότι γρηγορότερο νομίζω πως το Mi9 με τον Snapdragon 855 και την adreno 640 παίζει μόνο του. Τα αρνητικά όμως της συσκευής επειδή την έχω είναι το Sar 0,99 η απουσία Sd , η έλλειψη αδιαβροχοποιησης και η έλλειψη Ois.

Ιωάννης jb

Μόνος σου τα λες φίλε μου!
Η ουσία ποια είναι!
Φετινό, περσινό στην ουσία δεν έχει καμια διαφορά!!! Όταν βλέπεις επεξεργαστές μεσαίας κατηγορίας να αποδίδουν εξαιρετικά, τι να λέμε τώρα για τους ακριβούς! από sd 820 κ μετά είναι υπερ αρκετοί ακόμα και για χρήστες που έχουν απαιτήσεις!
Με 3 κατοστάρικα παίρνεις xperia xz premium το οποίο συνδυάζει τεχνολογία που οι Κινέζοι δεν θα έχουν ούτε μέχρι το 2020… (αδιαβροχοποιηση, super slow motion, 4k οθόνη)
Εμένα σαν ανέκδοτο μου ακούγεται το να δώσω 5 κατοστάρικα για χαομι…
Αυτά περί ταχύτητας τα ακούω βερεσέ διότι δεν μου εμπνέουν και τόση εμπιστοσύνη..
Θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! με το xz premium ξέρω ότι για 3-4 χρόνια θα έχω μια Α’ ταχύτητα!

Charlie

Τα Xiaomi έχουν SAR πολύ υψηλό αυτό είναι το μόνο σοβαρό πρόβλημα τους. Στην προκειμένη έχει 1.32 στο κεφάλι και το άλλο 0.4. Για κάποιους δεν τους ενδιαφέρει αλλά για μένα είναι σημαντικό. Οπότε το huawei είναι καλύτερο για κάποιον που τον νοιάζει να το χρησιμοποιεί για να μιλάει απευθείας από την συσκευή.

Panjo

Σέ σύγκριση η κάμερες τους τί λένε?Η Gcam στο mi 9 σώζει την κατάσταση στην μεταξύ τους σύγκριση?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.