Smartphones

Huawei Mate 20X 5G: Η επισκευή του είναι σχεδόν αδύνατη [εικόνες]

Την προηγούμενη εβδομάδα η κινέζικη κατασκευάστρια κυκλοφόρησε το Huawei Mate 20X 5G, το οποίο είναι η καλύτερη έκδοση της σειράς Mate 20. Σχεδόν άμεσα το γνωστό site iFixit έκανε κομμάτια το smartphone για να δει πόσο εύκολο είναι να επισκευαστεί.

Αρχικά, το iFixit αφαίρεσε την υποδοχή της SIM και με ένα ειδικό εργαλείο την πλάτη της συσκευής. Συνέχισε αφαιρώντας κάποιες βίδες και σειρά είχαν οι κάμερες του Huawei Mate 20X 5G.

Αφού απομάκρυνε τις συνδετικές ταινίες και την μπαταρία, αφαίρεσε τη μπαταρία και τις πλακέτες του Huawei Mate 20X 5G, αφήνοντας μόνο το πλαίσιο της συσκευής και την οθόνη. Για να μπορέσει να αφαιρέσει την οθόνη, το iFixit χρησιμοποίησε θερμοπίστολο, διότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα ήταν πιο καλά τοποθετημένη από ότι η πλάτη του smartphone.

Το iFixit αναφέρει ότι η συσκευή έχει τρία chips που ανήκουν σε Αμερικάνικες εταιρείες (Micron, Skyworks και Qorvo) και ένα module που κατασκεύασε η Ολλανδική εταιρεία NXP. Όλα τα άλλα κομμάτια ανήκουν στη Huawei και άλλες Ασιατικές κατασκευάστριες, όπως η Toshiba και η Samsung.

Τελικά το iFixit αποφάνθηκε ότι το Huawei Mate 20X 5G δεν μπορεί να επισκευαστεί και τόσο εύκολα. Πρώτος παράγοντας και πιο σημαντικός είναι η κολλημένη πλάτη και οθόνη. Η προσπάθεια να τα ξεκιλήσει κάποιο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη ζημιά. Έπειτα, για να αλλαχθεί η οθόνη πρέπει να πραγματοποιηθεί πλήρη αποσυναρμολόγηση της συσκευής.

Τέλος, το iFixit αναφέρει ότι το μεσαίο πλαίσιο δεν μπορεί να αφαιρεθεί εξαιτίας της κάμερας και του flash. Ενώ το ίδιο καλύπτει τις ταινίες σύνδεσης της μπαταρίας και του fingerprint scanner. Το τελικό score που έδωσε το iFixit είναι 4 στα 10 και το ρεζουμέ είναι ότι το Huawei Mate 20X δεν επισκευάζεται καθόλου εύκολα.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.