Huawei Mate 30 Pro: Πόσο ισχυρός είναι ο HiSilicon Kirin 990 4G;

Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro: Πόσο ισχυρός είναι ο HiSilicon Kirin 990 4G;

Η Huawei εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί τα δικά της chip στις flagship συσκευές. Τα Huawei Mate 30 να είναι εξοπλισμένο με τον πανίσχυρο Kirin 990, του οποίου η εταιρεία ανέπτυξε δύο διαφορετικές εκδόσεις μία 4G και μία με ενσωματωμένο 5G modem.

Οι δύο εκδόσεις αν και είναι σχετικά ίδιες έχουν μερικές βασικές διαφορές, η 5G είναι χτισμένη πάνω στη 7nm+ EUV διαδικασία, ενώ η 4G στην βασική 7nm. Ακόμη, οι μεσαίοι πυρήνες του Cortex-A76 είναι χρονισμένοι κατά 0,7GHz περισσότερο, και υπάρχει ένας επιπρόσθετος μεγάλος Da Vinci NPU πυρήνας. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τις διαφορές στην παρακάτω εικόνα.

Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro: Πόσο ισχυρός είναι ο HiSilicon Kirin 990 4G;

Τώρα, πέρασε από το AnTuTu το Huawei Mate 30 Pro με κωδική ονομασία LIO-AL00 όπου πρόκειται για την 4G έκδοση. Αν και η Huawei αναπτύσσει τα Kirin chips εδώ και χρόνια, ο Kirin 990 δεν κατάφερε για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τον πιο πρόσφατο Snapdragon 855+.

Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro: Πόσο ισχυρός είναι ο HiSilicon Kirin 990 4G;

Η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε το Huawei Mate 30 Pro στο AnTuTu V8 ήταν 457.357. Αναφορικά, η βαθμολογία αυτή κατατάσσει τη συσκευή στην τρίτη θέση μετά τα Black Shark 2 Pro και το Asus ROG Phone 2, τα οποία διαθέτουν τον Snapdragon 855+. Στην τέταρτη θέση έρχεται το OnePlus 7 Pro με τον παλαιότερο Snapdragon 855.

To AnTuTu αναφέρει ότι η βαθμολογία που συγκέντρωσε το Huawei Mate 30 Pro όσον αφορά τις δυνατότητες της ROM υποδεικνύει ότι η συσκευή είναι εξοπλισμένη με UFS 3.0. Επίσης, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι τα αποτελέσματα μπορεί να επηρεάζει κάποιο power-saving mode, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν με βεβαιότητα κάτι τέτοιο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Δε μας ενδιαφέρει ο 4G, να μας πείτε για τον 5G.
Με μόνο 100 ευρώ διαφορά για τον 5G θα ήταν χαζός κάποιος να προτιμήσει την έκδοση 4G του Mate 30 pro. Ακόμα και τώρα που δε θα βρει κάποιο 5G δίκτυο θα πρέπει να σκεφτεί σε 2-3 χρόνια μπροστά όσο περίπου κρατάει το κινητό του ο μέσος χρήστης και λίγο παραπάνω!

Πραγματικά ενφυπωσοαστηκα πολύ από την τιμή του 5G. Αρχικά πιστεύω ότι θα ήταν πάνω 2.000 ευρώ όμως η Huawei κράτησε πολύ χαμηλά την τιμή σε αυτή την περίπτωση.
Δε ξέρω αν και Porsche Design μοντέλο θα βγει σε 5G. Λογικά με την τιμή του στα ύψη θα ήταν το λιγότερο που θα περίμενε κανείς!

mixtri

Τι σε ενθουσίασε ακριβώς στη 5g έκδοση;

forneverarrow

Σε 2-3 χρόνια θα το έχει πετάξει προ πολλού το συγκεκριμένο κινητό, όπως και κάθε άλλο Android. Ειδικά τώρα χωρις Google services θα ξαναγεμίσει ο τόπος Galaxy S όπως κάποτε! Ένα chip 5G πρώτης γενιάς δεν θα πιάνει ούτε στο ελάχιστο ταχύτητες που θα άχουν ακόμα και τα mid range σε 2-3 χρόνια, οπότε, όπως και με το S10 5G είναι απλά κόλπο για να πουν ότι έχουν πιο ακριβή έκδοση.

Όπως και να έχει, έφτασαν σχεδόν τον Α12 του XS/ΧR ένα χρόνο μετά. Έχουν ψωμί ακόμα μέχρι να πλησιάσουν τον Α13 της Apple…

John

Όπως και τα iPhone σε 3 με 4 χρόνια θα φορέσουν την τεχνολογία που φοράνε πολλές ναυαρχίδες τώρα (βλ. Ρυθμός ανανέωσης 90 hz, αντιστροφή ασύρματη φόρτιση, και άλλα πολλά).

Isheep

Στην πραγματική χρήση κι όχι σε bench scores ήδη τα τωρινά Android flagships είναι γρηγορότερα από τα iPhone 11 με κατώτερα chipset απο a13, οπότε το Android δεν είναι όπως πριν 4 χρόνια, πλέον εχει ξεπεράσει το ios και μάλιστα χωρίς dedicated optimization σε κάθε συσκευή.

JR

Όταν δεν έχω διάθεση βάζω στο YouTube real life speed test μεταξύ ενός Android και ενός iPhone και κατευθείαν σκάω στα γέλια με τα κορόιδα που αγοράζουν τα υπέρ υπερτιμημενα κινητά του μήλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.