Snapdragon 855+: Το νέο chipset που θα “απογειώσει” το mobile gaming

Snapdragon 855+, Snapdragon 855+: Το νέο chipset που θα “απογειώσει” το mobile gaming

Ο διάδοχος του Snapdragon 855 δεν αναμενόταν να αποκαλυφθεί αυτό το διάστημα, ωστόσο η Qualcomm φρόντισε να ξαφνιάσει την αγορά με την αποκάλυψη του Snapdragon 855+ ο οποίος θα “απογειώσει” το mobile gaming.

Το νέο chipset θα ενσωματώνει το Snapdragon X24 4G LTE modem όπως ακριβώς και ο προκάτοχος. Αυτό σημαίνει ότι για να υποστηρίξει το νέο chipset το πολυσυζητημένο 5G δίκτυο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το ξεχωριστό Snapdragon X50 5G modem.

Ο Snapdragon 855+ τροφοδοτείται από την Adreno 640 GPU που είναι υπεύθυνη για τα γραφικά και η οποία έχει 15% καλύτερη απόδοση και τον Kryo 485 CPU Prime ο οποίος χρονίζει τους πυρήνες του έως τα 2.96GHz. Πιο συγκεκριμένα ο νέος Snapdragon θα αποτελείται από συνολικά οχτώ πυρήνες, έναν Kryo 485 Gold χρονισμένο στα 2.96GHz, τρεις Kryo 485 Gold χρονισμένους στα 2.42GHz και τέσσερις Kryo 485 Silver χρονισμένους στα 1.80GHz.

Αφού η Qualcomm αποκάλυψε το νέο chipset πολύ πιθανόν αυτό να ενσωματωθεί και στα επόμενα μεγάλα smartphone που αναμένεται να αποκαλυφθούν το επόμενο διάστημα όπως η Samsung Galaxy Note 10 σειρά, το OnePlus 7T Pro ακόμη και η Pixel 4 σειρά της Google. Το πρώτο smartphone ωστόσο με ενσωματωμένο το νέο chipset θα είναι το Asus ROG Phone II.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Δεν βλέπω τίποτα σημαντικό
Γιατί να το κάνουν άλλωστε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Exynos featured Qualcomm Snapdragon

Exynos 2400 – Snapdragon 8 Gen 3: Κοντραρίστηκαν σε δημοφιλή παιχνίδια

To NL Tech δοκίμασε το Samsung Galaxy S24 Ultra με Snapdragon 8 Gen 3 και το Galaxy S24+ με Exynos 2400 σε διάφορα δημοφιλή παιχνίδια.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.