Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κάμερες 40 Megapixel με video 8K (updated)

Huawei Mate 30 Pro 7680fps, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κάμερες 40 Megapixel με video 8K (updated)

Αυτή την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Μόναχο, η Huawei θα ανακοινώσει επίσημα τα νέα Mate 30 και Mate 30 Pro, με λειτουργικό σύστημα Android αλλά χωρίς τις γνωστές εφαρμογές της Google (Gmail, Chrome, Maps, YouTube κ.α.), αυτές “φρόντισαν” τα τερτίπια του Donald Trump ώστε να μείνουν απέξω…

Η απουσία Google Play Services στα νέα Mate 30 και Mate 30 Pro δεν μειώνει τις δυνατότητες που θα έχουν σαν συσκευές αυτές καθαυτές. Πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η ναυαρχίδα Mate 30 Pro (που θα έχει 4 κάμερες Leica, αυτό δεν είναι νέο!) δύο από αυτές τις κάμερες θα έχουν αισθητήρα 40 Megapixel ο κάθε ένας. Αυτό το συναντάμε για πρώτη φορά σε κινητό. Μιας και σε dual, triple και quadruple camera setup άλλων μοντέλων smartphones, ο ένας αισθητήρας από αυτούς ήταν τούμπανο.

Huawei Mate 30 Pro 7680fps, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κάμερες 40 Megapixel με video 8K (updated)

Εδώ φαίνεται ότι το Huawei Mate 30 Pro θα έχει δύο τούμπανο αισθητήρες 40 Megapixel ο κάθε ένας. Οι άλλοι δύο αισθητήρες θα είναι 8 Megapixel telephoto και 3D Depth sense (ToF). Αυτό που κάνει ξεχωριστή εντύπωση είναι ότι το Mate 30 Pro θα έχει λειτουργία “Ultra High Definition Night Mode” με δυνατότητα λήψης βίντεο 8K. 7680fps (όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, καλά διαβάσατε 7680fps)

Μέχρι σήμερα τα κινητά που έχουν κυκλοφορήσει και έχουμε δοκιμάσει προσφέρουν τη δυνατότητα λήψης βίντεο super slow motion με έως και 960fps και ανάλυση 4K (βλέπε Sony Xperia 1 και Xperia XZ Premium), οπότε τα συγκεκριμένα fps θα είναι εξωπραγματικά αν επιβεβαιώθεί κάτι τέτοιο την Πέμπτη στο Μόναχο.

Σε άλλα νέα τα πιο πρόσφατα leak κάνουν λόγο για μπαταρία με χωρητικότητα 4500 mAh και με γρήγορη φόρτιση έως και 40W και γρήγορη ασύρματη φόρτιση έως και 27W. Το Techblog θα είναι εκεί, αυτή την Πέμπτη στο Μόναχο καλεσμένοι της Huawei για να δούμε πρώτοι από κοντά τα νέα Mate 30 και Mate 30 Pro. Stay tuned.

Huawei Mate 30 Pro 7680fps, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κάμερες 40 Megapixel με video 8K (updated)

Huawei Mate 30 Pro 7680fps, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κάμερες 40 Megapixel με video 8K (updated)

Huawei Mate 30 Pro 7680fps, Huawei Mate 30 Pro: Θα έχει κάμερες 40 Megapixel με video 8K (updated)

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

“”Ultra High Definition Night Mode”” = θα είναι σε 4K native ανάλυση ή θα είναι σαν μερικά που κάνουν upscale ???

Νότης

Σα γκαζάκι τ καφέ 🤦🏻‍♂️

Anonis

10000000000 fps και πράσινα άλογα. Το θέμα είναι να καταφέρει να τραβάει βίντεο της προκοπής επιτέλους. Γιατί μέχρι τώρα….

Αντώνης

“Ultra High Definition Night Mode” με δυνατότητα λήψης βίντεο 7680fps (όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, καλά διαβάσατε 7680fps)

αυτος που τα γραφει αυτα εχει καμια σχεση με τεχνολογια; το 7680 προφανως εννοει ΑΝΑΛΥΣΗ 7680×4320 που ειναι to 8k video και οχι fps…….

που και παλι με το τωρινο 40mp sensor δε γινεται γιατι δινει μεγιστη αναλυση 7296×5472
το 8k απαιτει sensor 4:3 τουλαχιστον 44.3mp 7680×5760 (αν ειναι 4:3 αναλογιας)

nikos2019

Tι είναι τούτο ρε παιδιά με τις τεράστιες κάμερες, στη μισή πλάτη του κινητού με την τεράστια τρύπα (στρογγυλή ή τετράγωνη) ??? Apple, Huawei, OnePlus κλπ.

Πάει πέθανε το διακριτικό και μίνιμαλ. Και σε κινητό τηλέφωνο, όχι DSLR κάμερα…

Δυστυχώς η σημερινή τεχνολογία δεν βοηθάει για πιο compact αντιμετώπιση, αλλά, προφανώς, ο εμπορικός ανταγωνισμός είναι αμείλiκτος και πλέον πλασσάρεται το ογκώδες ως to νέο φυσιολογικό στα smartphones.

Vladimiros

Αλματα κανει η χαβαη,μηπως γιαυτο ο ξανθουλης ο Trump κανει οτι μπορει να τους καταστρεψει?? δεν ξερω πραγματικα τι συμβαινει..παντος η χαβαη καινοτομη σε πολλα πραγματα τελευταια,ζουμ 50χ,4 καμερες,TOF καμερα,τωρα μαλλον και 8κ βιντεο,ποσο θα ειναι χρησιμο δεν ξερω…μπραβο τους απο εναν Sony fan!

George tech expert

Καταπληκτική συσκευή, εννοείται καλύτερο και από το νέο iPhone. Η έλλειψη υπηρεσιών Google είναι βέβαια σοβαρό τραυματισμό πρόβλημα. Λογικά όμως λύνετε με την εγκατάσταση της εφαρμογής “Aptoide”. Κατεβάζοντας στην συγκεκριμένη εφαρμογή, κατεβάζεις μετά και όλα τα υπόλοιπα εύκολα και γρήγορα.

Thomas

Μάλιστα και μετά λέμε για την Apple αυτό έχει 4 κεραμικές εστίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.