Huawei Mate 30: Θα κυκλοφορήσουν σταδιακά στην Ευρώπη χωρίς Google Apps

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30: Θα κυκλοφορήσουν σταδιακά στην Ευρώπη χωρίς Google Apps

Εχθές ανακοινώθηκαν τα πολυαναμενόμενα Huawei Mate 30 και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Richard Yu αφιέρωσε 1 λεπτό για να αναφέρει ότι τα νέα smartphones δεν έρχονται με Google Apps & Services εξαιτίας της απαγόρευσης των ΗΠΑ.

Μετά την παρουσίαση, ο CEO της Huawei έδωσε μία συνέντευξη τύπου στην οποία μπήκε σε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες για την τεράστια πρόκληση του να κυκλοφορείς ένα σημαντικό flagship Android smartphone χωρίς προεγκατεστημένα τα Google services.

Αρχικά, ο Yu δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετές εφαρμογές από τρίτους και αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες επιτρέπουν το κατέβασμα οποιουδήποτε app. Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές στα Huawei Mate 30 αλλά αντί για το Play Store αυτές θα είναι διαθέσιμες στο App Gallery της εταιρείας. Κάτι που είχε αναφέρει και ως λύση για την απουσία των υπηρεσιών και εφαρμογών της Google.

Για να ενθαρρύνει τους developers να κάνουν διαθέσιμες τις εφαρμογές τους στο App Gallery η εταιρεία τους προσφέρει το 85% των εσόδων. Ο Yu αναφέρει η Huawei δεν έχει άλλη επιλογή και οι εταιρείες, οι συνεργάτες και οι πάροχοι τους το κατανοούν αυτό.

Όταν ο Yu ρωτήθηκε αν υπάρχει σχέδιο για την περίπτωση όπου η κατάσταση με την Αμερική αλλάξει και η Huawei σταματήσει να βρίσκεται στη μαύρη λίστα. Τότε ο CEO ανέφερε ότι οι συσκευές θα λάβουν μέσα σε μία νύχτα over-the-air αναβάθμιση η οποία θα προσθέσει τα Google’s Apps & Services.

Αν και τα προβλήματα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δεν φαίνεται να βρίσκουν λύση σύντομα, ο Yu παραδέχθηκε ότι η ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη Huawei ως ένα διαπραγματευτικό χαρτί και ότι ελπίζει αυτός ο πόλεμος που είναι επιζήμιος για δύο μεγάλα έθνη να λήξει σύντομα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Yu ρωτήθηκε για τη διαθεσιμότητα των Huawei Mate 30 όπου και επιβεβαίωσε ότι τα smartphones θα κυκλοφορήσουν στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, διότι οι αγοραστές σε αυτές τις αγορές θα αγόραζαν έτσι και αλλιώς συσκευές χωρίς Google Services.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές είπε ότι τα Huawei Mate 30 θα κυκλοφορήσουν σταδιακά σε μερικές αγορές μέσω παρόχων, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι αγορές.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Αμερικάνοι. Δεν έπρεπε σύσσωμοι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και τα ενημερωτικά σάιτ να καταδικάσουν αυτή την παρέμβαση στην ελεύθερη κατά τα άλλα αγορά; από το να μποϊκοτάρουν ειδήσεις για αμερικάνικη τεχνολογία μέχρι δεν ξέρω εγώ τι. Μακάρι να έρθει και η σειρά τους εύχομαι μα όλοι αναλώσιμοι είναι και θα φάνε λίγο ή περισσότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.