Huawei Mate 30: Το πρώτο smartphone με Kirin 985, και τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30: Το πρώτο smartphone με Kirin 985, και τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography

Huawei Mate 30, Huawei Mate 30: Το πρώτο smartphone με Kirin 985, και τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography

Το Huawei Mate 30 κατά πάσα πιθανότητα θα να είναι το πρώτο smartphone που χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Kirin 985, ο οποίος θα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography (EUV). Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η Huawei ανέθεσε την κατασκευή του νέου της επεξεργαστή στην TSMC.

Η τεχνολογία Extreme Ultraviolet Lithography κάνει δυνατή την ακριβή τοποθέτηση τρανζίστορ μέσα στον επεξεργαστή, με τη χρήση φωτός. Χάρη στην ακριβή τοποθέτηση, αυξάνεται η πυκνότητα του chip και εξασφαλίζεται κατά 20% μεγαλύτερη ισχύς, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Χάρη σε αυτή τη τεχνολογία και στη διαδικασία παραγωγής των 7 nm, ο επεξεργαστής Kirin 985, θεωρητικά θα προσφέρει σημαντική βελτίωση στην απόδοση και την εξοικονόμηση πόρων, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά Kirin επεξεργαστών.

Σίγουρα στο μέλλον, και στις επόμενης γενιάς επεξεργαστές που θα είναι 5nm, θα γίνει εμφανής η αξία της τεχνολογίας Extreme Ultraviolet Lithography. Ωστόσο, τα 7nm chips δεν είναι ακόμα σε θέση να αναδείξουν τις πλήρεις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας.

Πιθανότητα, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι επεξεργαστές Kirin 985 δεν θα είναι έτοιμοι εγκαίρως για να χρησιμοποιηθούν σε κάποιο μοντέλο της σειράς Huawei P30, και γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει το Huawei Mate 30.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.