Huawei Mate 40: Διέρρευσαν θήκες και αποκαλύπτουν το design των modules

Huawei Mate 40, Huawei Mate 40: Διέρρευσαν θήκες και αποκαλύπτουν το design των modules

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πολλές αναφορές σχετικά με τα επερχόμενα Huawei Mate 40. Χάρη σε διάφορα leaks γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για τα smartphones, αλλά ακόμη κάποια δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα

Συνήθως, η Huawei λανσάρει στη σειρά Mate κάποιο νέο ιδιαίτερο module καμερών, και όπως είναι λογικό τα Mate 40 δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι αναφορές θέλουν τα επερχόμενα flagship smartphones να έχουν οκτάγωνο module καμερών, ωστόσο όλα τα νεότερα δεδομένα έδειξαν ότι το module θα είναι απλά κυκλικό. Επιπλέον, τουλάχιστον η Pro έκδοση θα έχει curved οθόνη και αναμένεται να κυκλοφορήσει παραλλαγή του smartphone με 12GB ή 16GB μνήμη RAM.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, σύμφωνα με αναφορές τα Huawei Mate 40 θα έχουν τον Kirin 9000, ο οποίος είναι το ισχυρότερο SoC που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η εταιρεία. Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση τα συγκεκριμένα smartphones να είναι τα τελευταία που θα χρησιμοποιούν flagship επεξεργαστή από τη HiSilicon. Επίσης, αναμένεται τα δύο smartphones να έχουν διαφορετικές εκδόσεις του EMUI. Το βασικό Mate 40 θα τρέχει EMUI 10.X βασισμένο σε Android 10, αλλά η Pro έκδοση θα έχει εγκατεστημένο το EMUI 11, το οποίο θα είναι βασισμένο στο Android 11.

Πέρα από τα χαρακτηριστικά των δύο smartphones, πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Huawei αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή των Kirin επεξεργαστών και αυτό την αναγκάζει να δημιουργήσει περισσότερα Huawei Mate 40 Pro, τα οποία μάλιστα θα διαθέσει σε λιγότερες αγορές από ότι συνήθως. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κατασκευάστρια κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις 15 εκατομμύρια επεξεργαστές Kirin 9000, τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στα Mate 40.

Πέραν όλων των παραπάνω, ένας ιδιαίτερα γνωστός leaker, ο οποίος ασχολείται με τη συγκεκριμένη σειρά smartphones, αποκάλυψε μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για τα Mate 40. Αρχικά, ανέφερε ότι το βασικό μοντέλο θα έχει 6,67 ιντσών curved οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Επίσης, είπε πως θα διαθέτει τριπλή κάμερα με Laser Autofocus. Οι τρεις αισθητήρες θα είναι η κύρια στα 50MP, μία ultra wide στα 20MP, και ένας τηλεφακός στα 8MP.

Τα χαρακτηριστικά του Huawei Mate 40 Pro είναι ακόμα πιο ενδιαφέροντα. Το smartphone θα έχει waterfall οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και τον Kirin 9000. Επιπλέον, η μπαταρία του ενδέχεται να έχει χωρητικότητα 4.300mAh, 4.600mAh, ή 5.000mAh. Η selfie κάμερα θα είναι σε pill shaped punch hole και θα υποστηρίζει 3D Face ID. Επίσης, το Mate 40 Pro θα έχει τέσσερις κάμερες. Την κύρια 50MP η οποία θα διαθέτει τεχνολογία Liquid Lens, θα συνοδεύουν μία 80MP Cine ultra wide (ίσως ήθελε να γράψει 8MP), μία περισκοπική κάμερα και ένας ToF.

Τρεις εκδόσεις, δύο διαφορετικά module

Τώρα, διέρρευσε μία φωτογραφία που δείχνει τις θήκες των Huawei Mate 40. Στην εικόνα υπάρχουν τρεις θήκες, μία για το Mate 40 Lite, μία για το Mate 40 Pro, και μία για το βασικό Mate 40.

Σύμφωνα με την εικόνα, το Mate 40 Lite θα έχει κάθετο module στο οποίο θα υπάρχουν τρεις κάμερες και ενδεχομένως dual LED flash. Όσον αφορά τα μεγαλύτερα μοντέλα, αυτά θα έχουν κυκλικό module με αυτό του Mate 40 Pro να μοιάζει ελάχιστα μεγαλύτερο. Όπως είναι λογικό, οι θήκες των Huawei Mate 40 και Mate 40 Pro δεν αποκαλύπτουν το πλήθος των καμερών, αλλά τα προηγούμενα leaks αναφέρουν τετραπλά και τριπλά συστήματα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.