Huawei Mate 50 Pro: Ναυαρχίδα με ασυναγώνιστα … μειονεκτήματα

Mate 50 Pro, Huawei Mate 50 Pro: Ναυαρχίδα με ασυναγώνιστα … μειονεκτήματα

Το Huawei Mate 50 Pro κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Αμερική δεν πωλείται λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση της χώρας. Και οι περιορισμοί είναι που κάνουν αυτό το τηλέφωνο “προβληματικό”.

Ενώ το Mate P50 Pro έχει κάποια καλά σημεία, απαιτεί από εσάς να κάνετε δύο μεγάλες θυσίες χωρίς να προσπαθεί καν να σας δελεάσει να το κάνετε με μια πιο προσιτή τιμή. Τα 1.499 ευρώ που ζητάει (8GB/ 512GB), 1399 ευρώ (8GB/ 256GB) θεωρούνται πολλά όταν το τηλέφωνο δεν έχει ούτε 5G, ούτε πρόσβαση στο Google Play.

Μειονεκτήματα Huawei Mate 50 Pro

Δεν υποστηρίζει υπηρεσίες Google, δηλαδή δεν υπάρχει Gmail, ούτε YouTube, καθόλου πρόσβαση στο Google Play Store. Δεν υποστηρίζει, επίσης, συνδεσιμότητα 5G, κάτι που σίγουρα αποτελεί μειονεκτημα για ένα τηλέφωνο ναυαρχίδα το 2022. 5G έχουν σήμερα ακόμα και πολύ οικονομικές συσκευές.

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να συγχωρηθούν αν το Mate 50 Pro ήταν ένα φθηνό κινητό αλλά δεν είναι, έχει τιμή όσο το iPhone 14 Pro.

Για να μην είμαστε όμως εντελώς αρνητικοί υπάρχουν μερικά πράγματα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Έχει ενδιαφέρον σχεδιασμό από γυαλί και μέταλλο και ο μεγάλος κύκλος στο πίσω μέρος που φιλοξενεί τις κάμερες κάνουν το τηλέφωνο να ξεχωρίζει μεταξύ των ανταγωνιστών του. Και μέχρι τις 4/12 μαζί δίνεται δώρο το Ηuawei GT 3 Active.

Σε επίπεδο κάμερας θεωρήθηκε κορυφαίο από την DxOMark που του έδωσε την μεγαλύτερη βαθμολογία ανεβάζοντας το στην πρώτη θέση της κατάταξης των smartphone.

Το Huawei Mate 50 Pro διαθέτει τριπλή κάμερα

• Ultra Aperture 50MP με σταθεροποιητή και το πρώτο ρυθμιζόμενο διάφραγμα 10 επιπέδων στον κόσμο, f/1.4-4
• Υπερευρυγώνια κάμερα 13 MP (F2.2)
• Κάμερα 64 MP με τηλεφακό (F3.5 aperture, OIS)
• Βίντεο έως 3840 × 2160 pixel
LED flash

Στο βίντεο όμως το Mate 50 Pro δεν είναι τόσο καλό όσο στις φωτογραφίες και το DxOMark το κατατάσσει στην 7η θέση, χαμηλότερα από τους άμεσους αντιπάλους του Google Pixel 7 Pro και iPhone 14 Pro και Pro Max.

Όχι Google, όχι πρόβλημα για το Mate 50 Pro;

Υπάρχουν λύσεις και εναλλακτικές λύσεις για εφαρμογές που λείπουν. Οι Χάρτες Petal, η εφαρμογή χαρτών της Huawei, είναι σχεδόν πανομοιότυπη με τους Χάρτες Google, για παράδειγμα. Δεν υπάρχει εφαρμογή Gmail, αλλά οι χρήστες του Gmail μπορούν να προσθέσουν τους λογαριασμούς τους στην εφαρμογή email της Huawei και να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους κανονικά.

Δεν υπάρχει εφαρμογή YouTube, αλλά μπορείτε να φορτώσετε το YouTube στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, το οποίο λειτουργεί τεχνικά. Και ενώ εφαρμογές όπως το Instagram δεν είναι επίσημα διαθέσιμες στο κατάστημα της Huawei, μπορείτε να κάνετε λήψη των αρχείων APK από ιστότοπους τρίτων και να τα εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο.

Να έχετε κατά νου ότι η εγκατάσταση εφαρμογών με τη λήψη του APK από τυχαίους ιστότοπους μπορεί να είναι επικίνδυνη και είναι ένας τρόπος όπου κακόβουλο λογισμικό μπορεί να μολύνει το τηλέφωνό σας.

Ούτε 5G για το Mate 50 Pro;

Το άλλο ζήτημα είναι ότι το τηλέφωνο δεν διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, λόγω των περιορισμών. Το 5G μπορεί να μην είναι ακόμα διαθέσιμο παντού, αλλά ένα τηλέφωνο που θα κρατήσετε ιδανικά για τρία χρόνια ή περισσότερα, η απώλεια της συνδεσιμότητας 5G και οι γρήγορες ταχύτητες του, είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για αυτό το τηλέφωνο όταν τα δίκτυα 5G εξαπλωθούν.

Συμβιβασμοί Mate 50 Pro

Επομένως, όχι 5G και καμία υπηρεσία Google – δύο μεγάλα ζητήματα για οποιοδήποτε τηλέφωνο – αλλά ιδιαίτερα όταν αυτό κοστίζει τόσο πολύ. Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοι συμβιβασμοί που θα πρέπει να κάνετε. Ίσως δεν σας ενδιαφέρει το 5G. Ίσως δεν σας ενδιαφέρει καν να έχετε τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και θέλετε απλώς κάτι απλό για την καθημερινότητά σας. Θα σας λείψουν όμως 10 hot Android εφαρμογές που δεν θα βρείτε στο AppGallery της Huawei.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.