Huawei Mate X και Samsung Galaxy Fold: Ποιο foldable smartphone είναι καλύτερο;

Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X και Samsung Galaxy Fold: Ποιο foldable smartphone είναι καλύτερο;

Επίσημοι ανώτεροι υπάλληλοι της Huawei ανέφεραν ότι το Huawei Mate X θα είναι πιο αξιόπιστο από το Samsung Galaxy Fold. Αυτή η δήλωση έγινε γνωστή όταν μάθαμε πως η Huawei ξεκίνησε την δοκιμαστική παραγωγή της συσκευής.

Στις 20 Απριλίου ξεκίνησε μία μικρής κλίμακας παραγωγή του Huawei Mate X ώστε να είναι έτοιμο προς πώληση τον Ιούνιο στην Κίνα. Έχοντας δει όλες τις ειδήσεις που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες μέρες για το Samsung Galaxy Fold φαίνεται πως η Huawei αυξάνει τα πρότυπα δοκιμών για να αποφύγει παρόμοια προβλήματα.

Η πρώτη παρτίδα του Huawei Mate X θα είναι έτοιμη πριν τον Ιούνιο και θα είναι περίπου 80.000 μονάδες, όλες για την αγορά της Κίνας. Λόγω του περιορισμένου αποθέματος της πτυσσόμενης οθόνης της BOE, η Huawei ενδέχεται να κυκλοφορήσει μόλις 300.000 συσκευές. Όσον αφορά την ποσότητα των συσκευών, η Samsung έχει ένα σαφές πλεονέκτημα αφού θα έχει έτοιμες συνολικά 700.000 συσκευές την ημέρα της επίσημης διάθεσης του Samsung Galaxy Fold και θα μπορέσει να κατασκευάσει τουλάχιστον ακόμη 300.000.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι νούμερα που έχουν ανακοινώσει οι εταιρείες, αλλά προσεγγιστικά στατιστικά από αναλυτές. Βέβαια, με τις τιμές που έχουν και οι δύο συσκευές, δεν μπορούμε να γνωρίζουν αν όντως είναι απαραίτητα τέτοια αποθέματα.

Η Samsung χρησιμοποιεί ένα εσωτερικό δίπλωμα, έναν σχεδιασμό που έχει το προφανές πλεονέκτημα ότι η οθόνη προστατεύεται όταν η συσκευή είναι κλειστή. Αν και για κάποιους ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δημιουργεί αρκετά προβλήματα διότι προκαλεί αυξημένη πίεση κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του Samsung Galaxy Fold.

Από την άλλη, η Huawei χρησιμοποιεί το Falcon Wing Design, όπου η οθόνη διπλώνει εξωτερικά. Ο σχεδιασμός αυτός είναι πιο επιρρεπείς στις γρατζουνιές, αλλά με γνώμονα ότι το Huawei Mate X δεν κυκλοφορεί και τόσο πολύ στο διαδίκτυο, θα πρέπει να περιμένουμε μερικές εβδομάδες μέχρι να μάθουμε αν η εταιρεία έχει φροντίσει για την σωστή λειτουργία και προστασία της συσκευής.

Εσείς ποιος foldable smartphone πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο, και γιατί;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Και τα δύο για τον κάδο…. 😂😂😂😂😂

Agas

Με καλύπτει απλά ένα κινητό τηλέφωνο κι ένα tablet ξεχωριστά. Προσωπικά, δε βλέπω να περπατάει το συγκεκριμένο πρότυπο οθόνης που διπλωνει, λόγω της ευαισθησίας της κατασκευής.

VasilisN9

Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα foldable στην αγορά και αυτό είναι το Galaxy Fold. Μην συγκρίνουμε Actual products με Concepts.

Nerius

Για πες μου λιγο σε πια αγορα ακριβως υπαρχει το actual product γιατι δεν το βρισκω πουθενα… κατι πηρε βεβαια το αυτι μου σημερα για ακυρωση ημερομηνιας κυκλοφοριας για κατι θεματακια με το screen protector… Εχετε κουρασει οι “μετοχοι” πραγματικα…

Επι του του θεματος συμφωνω με τον φιλο πιο πανω οτι και τα δυο ειναι για τον καδο…

Chris

Samsung Galaxy Fold…σταθερά και χωρίς ενδοιασμούς…

Nickolas

Όταν τα πρώτο είδα θεώρησα ότι το Galaxy Fold θα ήταν πιο ασφαλής επιλογή καθώς η οθόνη είναι προστατευμένη, απ’ότι φαίνεται όμως ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι εκτεθειμένος και με τον καιρό ίσως να αποτελέσει πρόβλημα για τη συσκευή.
Αντίθετα στο Mate X μοιάζει να είναι πλήρως προστατευμένος.
Όπως και έχει ότι προβλήματα βγάλουν θα τα δούμε στην πορεία καθώς και κατά πόσο μπορεί να είναι πραγματικά χρήσιμα.
Συνεχίζει πάντως να μου αρέσει περισσότερο το Mate X, λόγω πάχους και λόγω μεγέθους οθόνης είτε αυτή είναι ανοιχτή, είτε κλειστή.

Fish

Σκεφτείτε: Πόσο κάνει ένα καλούτσικο τάμπλετ; Τώρα σκεφτείτε: Πόσο κάνει ένα convertible Windows Laptop με IPS touchscreen; Μετά σκεφτείτε: Πόσο συχνά χρησιμοποιείται το τάμπλετ σας (να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας) και αν οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτό δεν μπορούν να γίνουν σε ένα windows laptop πιο γρήγορα κι αποτελεσματικά; Τέλος σκεφτείτε: Αυτά τα λίγα πράγματα που θέλω να γίνουν στο Android tablet μου κι όχι σε ένα λάπτοπ (ακόμα κι αν αυτό το λάπτοπ έχει οθόνη αφής και γυρνάει 360° η οθόνη για να γίνει “τάμπλετ”) δεν μπορούν να γίνουν στο κινητό μου με παρόμοια αν όχι ίδια ευκολία; Έχοντας παρατηρήσει πάρα πολλούς ανθρώπους τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την τεχνολογία, έχω δει ένα άσχημο μοτίβο: Όλοι έχουν smartphone, αλλά το Android δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα Windows. Εκεί ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων παίρνει λάπτοπ. Τι λάπτοπ; Σάπια λάπτοπ… διπύρηνα σάπια πράγματα με HDD δίσκους και απαίσιες TN οθόνες. Πληρώνουν 300+ ευρώ για κάτι τέτοιο ενώ με 500 θα μπορούσαν να πάρουν κάτι με IPS οθόνη και ακόμα και 4πύρηνο επεξεργαστή (i5 8250U, μέσα στον επόμενο χρόνο θα δούμε επεξεργαστές από AMD με τις πολύ τίμιες ενσωματωμένες κάρτες γραφικών τους να μπαίνουν και σε ακόμα πιο φθηνά… Συνέχεια »

NikosAr

Τα είπες όλα …. σωστός σκεπτόμενος

NikosAr

Σωστός = σωστά

Νεκτάριος Ζόγκος

Φτιαγμένο για να το παίρνεις στην τουαλέτα. Ούτε λάπτοπ ούτε τάμπλετ μπορείς να πάρεις εύκολα στην τουαλέτα. Ενώ το κινητό είναι πλέον απαραίτητο στην τουαλέτα. Εκεί στοχεύουν οι εταιρίες με αυτό το σχεδιασμό. Όσο και να χτυπιομαστε εμείς (όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια) που δεν έχουμε η δεν θέλουμε να διαθέσουμε είναι ένα πρότζεκτ που θα πιάσει. Αν όχι τώρα με τα τόσα προβλήματα και το υψηλό κόστος κάποια στιγμή θα πιάσει.

Πολύ δύσκολο να βρεθεί υλικό που να αντέχει στο χρόνο στα διπλώματα. Προς το παρόν μακριά. Ψάχνουν για πειραματόζωα. Όταν όμως θα ωριμάσει η τεχνολογία θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας όπως είναι τώρα τα κινητά.

NikosAr

Όταν θα οριμάσει η τεχνολογία…. δεν θα είναι αυτού του είδους

NLS

Κάτοχος Note 8 και οπαδός των Note χρόνια, περιμένω πως και πως την γενική κυκλοφορία τέτοιων design, σε προσιτότερες τιμές. Όσο μεγαλώνει κανεις επαγγελματίας και έρχεται και η.. πρεσβιοπεια, χρειάζονται. Το Mate X είναι ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ καλύτερο και πρακτικότερο από το Fold, ότι και να λέτε. Αρκεί κάπως να προστατεύεται. Το άλλο είναι χάλια και οπτικά και πρακτικά. Εγώ περιμένω να βγει Galaxy με folding σαν το Mate X ΚΑΙ πενάκι σαν διάδοχος των Note και να σαρώσει.

Τακης

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πουλήσεις νεφρό για να τα πάρεις. Στην Ελλάδα δεν τα βλέπω να πηγαίνουν καθόλου καλά.

George

εγω περιμενω Xiaomi…. Ευχαριστώ δεν θα παρω κανενα απο τα 2…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.