Huawei: Μπαταρίες που φορτίζουν άμεσα

Η Huawei παρουσίασε μια νέα γενιά μπαταριών που θα μπορούν να φορτίζουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Οι νέες μπαταρίες αυτές της Huawei θα έχουν την ικανότητα να φορτίζουν έως και 10 φορές ταχύτερα από τις παρούσες μπαταρίες και να φτάνουν στο 50% της χωρητικότητάς τους μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, στοιχείο που θα βοηθήσει πολύ τους απαιτητικούς χρήστες smartphones και άλλων συσκευών. 

Οι μπαταρίες της Huawei εξακολουθούν να έχουν τεχνολογία ιόντων Λιθίου και παρουσιάστηκαν στο 56ο Battery Symposium στην Ιαπωνία. Η Huawei παρουσίασε δύο μπαταρίες εκεί, η μία χωρητικότητας 600 mAh, η οποία μπορεί να φτάσει στο 68% της φόρτισης σε δύο μόλις λεπτά, ενώ η άλλη, με χωρητικότητα 3000 mAh, έχει τη μοναδική ικανότητα να φτάνει στο 48% της φόρτισής της σε μόλις πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Huawei, με την ένωση ετεροατόμων στο μόριο γραφίτη στην άνοδο, δημιουργεί έναν καταλύτη για την μετάδοση ιόντων Λιθίου μέσα στους δεσμούς άνθρακα. Αυτή η διαδικασία εκτιμάται ότι αυξάνει κατά πολύ την ταχύτητα της φόρτισης.

Huawei: Μπαταρίες που φορτίζουν άμεσα, Huawei: Μπαταρίες που φορτίζουν άμεσα

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Αυτό μάλιστα είναι είδηση! Και όχι τα 16απιρυνα gpu και οι 4Κ οθόνες! Αρκεί να βγουν γρήγορα και να κυκλοφορήσουν.

Darth

@Οι μπαταρίες της Huawei εξακολουθούν να έχουν τεχνολογία ιόντων Λιθίου

αυτο αυτόματα σημαίνει πως μετά απο ένα χρόνο μπαταρια θα βγει off η καλυτερα να πω θα χάσει τεράστιο ποσοστό απο την ικανότητα αποθήκευσης της (αν θα κανεις quick charge)

yoohoo

αυτα που γραφεις που τα διαβαζεις μου λες;;;;;;;;;;;;

yoohoo

*τον darth ρωταω!

Γιωργος Μπλατσαρας

3000αρη η καιμεγαλύτερη που θα γεμίζει μέσα σε εικοσι λεπτά; καιρός ήταν…

xristos

@darth
εξηγησε μας λιγο και σε μας που δν ξερουμε ρε διανοια πως το συμπερανες αυτο?
εγω πχ που εχω το Honor 6 απο οταν βγηκε(χρονο+ δλδ) εξακολουθει να μ κραταει 2 μερες ανετααα οπως οταν το πρωτοπηρα
για ηξηγησε μας γτ μαλλον εσυ ξερεις κτ παραπανω(ή δν ξερεις τπτ)
τεσπα στο θεμα μας
μπραβο στην Huawei καιρος ηταν να αλλαξουν κ οι τεχνολογιες στις μπαταριες
ολο οι cpu,gpu,ram,cam αλλαζουν κ μπαταριες ποτε
επρεπε
αντε να δουμε!

Gvirginia

Οι μπαταρίες έχουν “δάρκεια” κύκλους φόρτισης και όχι μέρες – χρόνια. Αυτό που λέει ο Darth είναι ότι αφού θα φορτίζουν πιο γρήγορα, και επομένως θα το ξεφορτίζεις πιο συχνά μιας και θα το ζορίζεις περισσότερο, οι μπαταρίες θα κάνουν περισσότερους κύκλους και άρα θα “χαλάνε” πιο γρήγορα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το wiki , οι μπαταρίες (Li-ion) των smartphone έχουν διάρκεια ζωής τα τρία χρόνια (500-1000 κύκλους) με καθημερινή χρήση. Άρα αν τριπλασιάσεις την χρήση τότε θα “υποτριπλασιάσεις” τη διάρκεια.

Τα παραπάνω είναι “μπακαλίστικα” μιας και για τις μπαταρίες παίζει ρόλο και η τάση, το φορτίο κτλ γι’αυτό και ο Darth αναφέρει “αν θα κάνεις quick charge”. Επίσης δεν λέει ότι οι τωρινές μπαταρίες της Huawei έπρεπε να έχουν διάρκεια ένα χρόνο, αλλά οι νέες μπαταρίες που αναφέρει το άρθρο επομένως μια χαρά δουλεύει η μπαταρία σου @xristos μιας και δεν είναι από το μέλλον.

Darth

επειδή δεν θα ασχοληθώ με τον κάθε άσχετο ο οποίος δεν ξέρει καν πως να φέρετε σε άλλους(κλασσικοί ΝΕΟελληναρες) … να κάτσουν να διαβάσουν δύο τρία πράγματα για μπαταρίες ιόντων λιθίου, και τι επιπτώσεις έχει πάνω τους θερμοκρασία (λόγο φόρτισης όπου όσο ποιο γρήγορα φορτίζει τόσο μεγαλύτερη), κύκλους φόρτισης, και ενέργεια που αποθηκεύουν ανά λεπτό(ουσιαστικά φορτίο ανά μονάδα χρόνου που αποθηκεύουν) τάση φόρτισης κλπ….

αφού το διαβάσουν και ελπίζω να καταλάβουν… εδώ είμαι να τους ακούσω και πάλι

α ναι να μάθουν να μιλάνε λίγο ποιο ευγενικά (αν και ΝΕΟελληναρας μια ΝΕΟελληναρας για πάντα)

Makis

Καλά σας τα λέει ο Darth, ο άλλος πετάγετε και λέει για το περσινό του Χαβάη…τι σχέση έχει με αυτήν την μπαταρία που ακόμη δεν έχει βγει στην αγορά…καλά…

Takis13

Οσο γρήγορα φορτίζει τοσο γρήγορα θα ξεφορτιζει, Χαβάη κινεζικη ποιότητα

xristos

ααα ρε τι κανει η wiki
επιστημονες γινανε ολοι

Gvirginia

Ναι, ίσως αν διάβαζαν κάποιοι τα τυπικά που έχει το wiki θα φαινόντουσαν περισσότερο ως επιστήμονες παρά ως πίθηκοι.

Alex

Ενω εσυ Βιργινία που σχολίασες το ποστ του άλλου “εξηγώντας” τι εννοούσε για να κανεις την εξυπνη και επεσες 100% εξω, γράφοντας μάλιστα μια αρλούμπα και μισή, εισαι πυρηνικός φυσικός.

Εδω για να μαθετε 5 πράματα για μπαταριες, χρονο ζωης, κυκλους επαναφορτισης κλτ.
https://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

ps. Αν δεν εισαι κοπελα με αυτο το ονομα και τετοια φωτο……… Αυτοκτόνα 😀

Gvirginia

@Alex Αναφέρω “Τα παραπάνω είναι «μπακαλίστικα»…” σε περίπτωση που σου διέφυγε. Πού έπεσα 100% έξω, αφού ο Darth απαντάει μετά λέγοντας για κύκλους φόρτισης, θερμοκρασία κτλ?

Αν εννοείς ότι έπεσα έξω για το πώς λειτουργεί μία μπαταρία, ξαναλέω πως ανέφερα ότι είναι μπακαλίστικα. Δε θα κάτσω να γράφω 5 σελίδες για να εξηγήσω την πλήρη λειτουργία τους.

ΥΓ: Όχι δεν είμαι κοπέλα και δε καταλαβαίνω γιατί μου προτείνεις την αυτοκτονία επειδή έχω ως όνομα της μάρκα που καπνίζω και φωτογραφία ένα σύμβολο που μ’αρέσει. Να προσέχεις τη συμπεριφορά σου στο μέλλον, γιατί το μόνο που δείχνεις είναι ότι δεν έχει πήξει ακόμα το μυαλό σου.

Alex

@Virgin (παλικαρι τελικα :D)
Καλα το ειπες και μονος σου, “μετα” σχολίασε παλι ο Darth και εξηγησε τι εννουσε (τα αυτονόητα δλδ). Αυτο που “εξηγησες” εσυ με αυτο που εννοουσε ο αλλος ηταν 100% ακυρο. Μα καλα αυτο με τον τριπλασιασμό της χρησης και ομοίως των επαναφορτισεων πως σου ηρθε. Τρελός συλλογισμός. Μετα με την τάση φορτίο κλτ κάπως πηγες να το σώσεις το πράμα.

Επειδη σιγουρα δε θελω να γραψεις εσυ 5 σελιδες γιατι θα ειναι σα να διαβαζουμε επιστημονική φαντασια, γι αυτο και εβαλα τη διεύθυνση να διαβασει οποιος θελει μεσα σε αυτο το πολυ σοβαρο site πολλα πραγματα για τις μπαταριες με μελέτες κτλ.
Εννοείτε καμια σχεση με επίπεδο wikipedia που λες και που οι περισσοτεροι καταφεύγουν για λογους ευκολίας και άγνοιας.

Σου “προτεινω την αυτοκοτονια” μαλιστα… νταξ, αυτο θα το αφήσω ασχολίαστο.
Στο nick και τη φωτο, απλα απέτυχες.

Εγω τη συμπεριφορά μου την προσέχω εσυ κοιτα να διαβαζεις με μεγαλύτερη προσοχή ειδικά οταν ειναι να μπεις στο κοπο να γράψεις.

Τελος πάντων ομως επειδη πιστεύω πως σε εκανα να αισθανθείς εστω και στον ελάχιστο βαθμό άσχημα, σου ζητω ειλικρινά συγνώμη. Δεν θα επαναληφθεί.

Gvirginia

@FAilex Ναι έχεις δίκιο, αν έχεις δύο μπαταρίες και φορτίζεις-αποφορτίζεις τη μία κάθε μία ώρα και την άλλη κάθε μία μέρα θα κρατήσουν το ίδιο. Αυτό για τον “τριπλασιασμό”, εκτός αν νομίζεις ότι σε περίπτωση που έχεις τη δυνατότητα να φορτίζεις τη μπαταρία πχ σε 1 λεπτό, θα κάνεις την ίδια χρήση που έκανες όταν χρειαζόταν 3 ώρες για να φορτίσει. Επίσης ο Darth δεν εξήγησε τίποτα, απλά δεν ασχολήθηκε και πρότεινε κάποια θέματα για ανάγνωση από τα οποία το ένα ήταν αυτό που ανέφερα.

Όσο για το όνομα και την φωτό, μπορείς να εξηγήσεις γιατί “απέτυχα” και σου ζητάω και εγώ συγγνώμη που δεν ακολουθώ τα δικά σου γούστα.

Απορώ πώς εκφράζεσαι όταν δεν προσέχεις την συμπεριφορά σου. Για την πρόταση που μου έκανες και αφήνεις ασχολίαστη, εντάξει όταν λες στον άλλο “Αυτοκτόνα” λογικά σημαίνει “καλησπέρα”, λάθος μου.

ΥΓ: “κοιτα να διαβαζεις με μεγαλύτερη προσοχή ειδικά οταν ειναι να μπεις στο κοπο να γράψεις” λέει αυτός που 2 φορές έχει κάνει λάθος στο όνομα που αναφέρεται. Άλλος θα νόμιζε ότι το κάνεις επίτηδες αλλά δεν δίνεις τέτοια δικαιώματα εσύ.

Στάθης

Αν ξέρατε μόνο ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΙ δείχνετε όλοι ανεξαιρέτως που μαλώνετε για μπαταρίες ενώ “ο κόσμος χάνεται”.. κατάντια ειλικρινά. Ειλικρινά face to face θα μιλούσε έτσι ο ένας στον άλλο για… μπαταρίες ή εκεί θα ήσασταν με το σις και με το σας? Εκτός αν νομίζετε ότι το πληκτρολόγιο σας, σας δίνει κάποια “υπερδύναμη” ξέρω γω (άλλοι βέβαια θα το έλεγαν ψευτομαγκιά).. Συνέλθετε λίγο.

Darth

@Στάθης Μου θυμίζεις τα άτομα που λένε……. μα τα παιδάκια πεθαίνουν της πείνας γιατί δίνετε λεφτά για επιστημονικές έρευνες

Στάθης

Στο θυμίζω αυτό επειδή εσύ θεωρείς λογικό να μαλώνεις για μπαταρίες στο Internet κυριακάτικα.. μάλιστα.. Ξαναδιάβασε τι μου λες και κυρίως γιατί το λες και μετά θα δεις πόση σημασία έχει τι θυμίζω εγώ. Τώρα αυτό για τις επιστημονικές έρευνες που γράφεις, λες και μαζευτήκατε οι top επιστήμονες του πλανήτη να λύσετε τα θέματα σας στο techblog και εγώ σας την λέω.. είναι απλά αστείο και το αφήνω ασχολίαστο 🙂 Να σαι καλά και καλή συνέχεια.

Darth

@Στάθης τεχνολογικο forum ειναι συζήτηση κάνουμε (ακόμη και έντονη καμία φορά)… αυτό δεν αλλάζει τπτ…. και στο τέλος τέλος πως θα βοηθήσουμε άτομα που σκοτώνονται (λογικά για την γαλλια λες?) να γίνουμε όλοι μαντες ποτε θα πέσει τρομοκρατική επίθεση? η θα τους βοηθήσουμε μτο να τα βάψουμε ολα μαύρα?

όσο για επιστημονικές έρευνες… πχ αρκετά χαμένα μυαλά θεωρούν την ανάπτυξη διαστημικών ταξιδιών θεωρούν πεταμένα χρήματα και θα πρέπει να δοθούν αυτά τα χρήματα στα παιδάκια (κλασικά που πεινάνε κλπ) (μόνο και μόνο αυτό αρκεί γιατί δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτός ο πλανήτης και οτι έχει μια μερομήνια λήξις και μάλιστα σύντομη )

η ακόμη και μπαταρίες… είναι αποθήκευση ενέργειας… (με οτι σημαίνει αυτό….) (και δεν μιλάω για κινητά προφανώς)

και όχι δεν είμαι επιστήμονας… απλός δεν σκέφτομαι το σήμερα… αλλά την γενική εικόνα του “αύριο” …

οσο για το face to face… εγώ τουλάχιστον μιλάω τα ίδια ακριβός… (και δεν λέω μόνο για μπαταρίες),

Cot

Δηλαδή εκεί στην Huawei πιστεύετε ότι θα έκαναν μπαταρία να φορτίζεται 10 φορές ταχύτερα από τις σημερινές για να χαλάνε πιο γρήγορα και να ξεφορτίζονται με το ίδιο χρονικό διάστημα που φορτίζονται ? Οι επιστήμονες ψάχνουν τρόπο να φορτίζεται η μπαταρία ταχύτερα χωρίς επιπτώσεις. Αλλιώς τι ουσία θα είχε να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα? Μηδέν εις το πηλίκο! Χαζοί δεν είναι.

Darth

@Cot ψαξε τι σημαίνει μπαταρια λιθιου (και συγκεκριμένα τα χημικά στοιχεία της) και θα καταλάβεις ότι μαγικά δεν γίνονται όσοι επιστήμονες και να δουλέψουν πάνω σε αυτό (μόνο με αλλαγή τεχνολογίας στης μπαταρίες θα αλλάξει κάτι ριζικά)

όχι χαζοί δεν είναι(ουτε καν)… ουσιαστικά ναυαρχίδες αλλάζει κόσμος κάθε χρόνο(συνήθως).. και αφού κυρίως στης ναυαρχίδες υπάρχει θέμα με την αυτονομία… πρόσφεραν εκεί το ultra fast charge… ναι μπαταρια θα τελειώνει λιγάκι ποιο γρήγορα… ναι μετά από ένα χρόνο θα είναι παντελώς για πέταμα….

ΑΛΛΑ αυτό το ένα χρόνω θα είναι ευχαριστημένοι η χρήστες… εκεί ποντάρουν και εκεί θα κερδίσουν…

Cot

@Darth Φίλε ναι, δεν έχω ιδέα για τα στοιχεία αυτής της μπαταρίας. Δε νομίζω όμως ότι ποντάρουν σε αυτό. Παραπάνω αυτό λέω ότι προσπαθούν να βρουν λύση πάνω σε αυτό που εσύ λες πως και μαγικά να κάνουν δε θα καταφέρουν κάτι. Όταν μιλάμε για μπαταρία που φορτίζεται και αποφορτίζεται με τον ίδιο χρόνο γιατί να κάτσουν να ασχοληθούν με αυτή τη τεχνολογία και συγκεκριμένα με τις μπαταρίες λιθίου? Εκτός αν εννοείς ότι με αυτή τη τεχνολογία θα φορτίζεται και θα έχει όφελος σχετικά με την αποφόρτιση. Με συσκευές που θα έχει η μπαταρία διάρκεια ζωής 1 χρόνο, μόλις πάρουν χαμπάρι οι καταναλωτές θα πάρει το κατήφορο η Huawei, δε νομίζω να ρισκάρει σ αυτό. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Gvirginia

@Cot Μιλάμε με τωρινά δεδομένα, η Huawei μπορεί να λέει ότι “the heteroatoms increase the charging speed of batteries without decreasing energy density or battery life.” αλλά δεν υπάρχει κάποια μελέτη όπου να μας το δείχνει αυτό. Μόνο ένα βίντεο όπου βάζουν τη μπαταρία σε ένα “τσιμεντόλιθο” και τη φορτίζει σε 5 λεπτά, αυτό όμως δεν αποδεικνύει ότι δεν επηρεάζει το χρόνο ζωής της.

Υπάρχουν πόσοι άλλοι -καλύτεροι- τρόποι να φορτίζεις το κινητό (διαφορετικές μπαταρίες, διαφορετικές τεχνολογίες κτλ), εδώ απλά κοιτάνε αν εξελίσσεται η τεχνολογία Li-Ion. Ποια η ουσία? Μία παραπάνω επιλογή, εσύ μπορεί να γουστάρεις να φορτίζεις το κινητό σου σε 5 λεπτά και να αλλάζεις μπαταρία κάθε χρόνο πχ και ο άλλος να γουστάρει να φορτίζει το κινητό του σε 1 ώρα και να αλλάζει μπαταρία κάθε 2 χρόνια.

Μπορεί εν τέλη να έχουν κάνει “ανακάλυψη” κτλ αλλά στην πηγή δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πώς δουλεύει ή τι επιπτώσεις έχει. Άρα εμείς μπορούμε να σχολιάσουμε με τον γνωστό τρόπο λειτουργίας τους και τις γνωστές επιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.