Huawei: Ο επικεφαλής της σειράς P θεωρεί υπερβολή τα 6GB RAM

Μέχρι πόσα GB μνήμη RAM χρειάζεται ένα smartphone; Αυτή είναι μια ερώτηση που εξαρτάται από τον κάθε κατασκευαστή. Βλέπουμε την πλειοψηφία των high end να κινείται στα 4GB, ενώ δεν λείπουν και τα 6GB RAM.

Το επόμενο βήμα θα είναι τα 8GB RAM, αλλά είναι πράγματι απαραίτητη μια τέτοια ποσότητα RAM για ένα smartphone ή οι κατασκευαστές το κάνουν για χάρη του ανταγωνισμού και εντυπωσιασμού;

Η Huawei δεν είναι από τις εταιρείες που έχει επιδιώξει να μπει σε έναν τέτοιο αγώνα εντυπωσιασμού και δεν φαίνεται να αλλάζει γνώμη (για συγκεκριμένες σειρές).

Ο Lao Shi, γενικός διευθυντής της σειράς P της Huawei τάσσεται κατά της ιδέας για αύξη της μνήμης RAM στα smartphones. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Weibo ο ίδιος έγραψε ότι τα smartphones της Huawei έχουν πολύ καλή απόδοση και ο συνδυασμός 4GB RAM με 128GB χωρητικότητα, είναι καλύτερος συνδυασμός από 6GB/64GB, για τις περισσότερες περιπτώσεις καθημερινής χρήσης.

Ο ίδιος προχωρά ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας τον αγώνα για μνήμη RAM με τον Ψυχρό Πόλεμο, όπου η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ ανταγωνίζονταν για την παγκόσμια κυριαρχία. Τα 6GB/8GB μπορεί να δίνουν μια αίσθηση άνεσης σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά ως εκεί. Η μνήμη RAM που ξεπερνά τα 4GB είναι απλώς ένα επιπλέον έξοδο που μεταφέρεται στον τελικό χρήστη.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Shi, η τελική απόφαση είναι του καταναλωτή για το πως θέλει να ξοδεύει τα χρήματά του και για όσους θέλουν να πληρώσουν το premium, η Huawei έχει μοντέλα με 6GB RAM.

huawei 6gb ram, Huawei: Ο επικεφαλής της σειράς P θεωρεί υπερβολή τα 6GB RAM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

6GB RAM θα χρειαστούν γιατι οι προγραμματιστές επίτηδες βγαζουν βαριές εφαρμογές σιγα σιγα + τα φορτωμένα bloatwares της καθε εταιρίας

Vasilist

Το ίδιο έλεγαν και για τις QHD οθόνες και στο τέλος έβαλαν παρόλο που είχαν δίκιο.

KnightRider

Και ειδικά όταν βγουν πολλά κινητά με 4K οθόνη ύστερα θα λένε πως τα 4GB RAM δεν θα παίζει καλά + που το Android 8+ θα θέλει 2GB RAM το minimum

dimz

Κατά τη γνώμη μου, όσο χρησιμοποιούν τη java τα 6GB θα χρειάζονται, όπως επίσης και τα ταχύτερα SoC, όσες τεχνικές κι αν χρησιμοποιήσουν για να τη βελτιστοποιήσουν.

One

Οση περισσότερη μνήμη βαζεις στο android τόσο πιο πολυ φορτώνεται ή μνήμη στο κινητό. Το θέμα ειναι να εχει ενα κινητό σωστή βελτιστοποίηση και να χρησιμοποιεί μόνο όση μνήμη πραγματικά χρειάζεται.

Σταύρος Χρι

Προφανώς και χρειάζονται… Όταν μιλαμε για android τοτε όσο περισσότερα τόσο καλυτερα… Τι το περάσαμε IOS η Windows mobile να εχει σωστό optimization! Το android ειναι το χειρότερο λογισμικο που εχει δημιουργηθεί ποτε με τις περισσότερες ομως δυνατότητες! Παντα θα χρειαζεται περισσότερους πορους… Λυπάμαι αλλα δεν συμφωνώ με την Huawei!!

thanoik

Σταύρος Χρι +1

Λευτερης

Μ αρεσει αυτη η καραμελα με το optimization του iOS. Το iPhone 7 εχει τον πιο δυνατο επεξεργαστη της αγορας με single core score στο geekbench διπλασιο σχεδον απο το πιο δυνατο android. Μπορει να υστερει λιγο σε multicore αλλα το singlecore ειναι το πιο σημαντικο στο ανοιγμα εφαρμογων και τη χρηση τους. Μιλαμε για ενα λειτουργικο πολυ πιο απλο απο το android με πολυ λιγοτερες δυνατοτητες και features. Με αυτα τα δεδομενα συγκρινετε ενα iPhone 7 με ενα oneplus 3t που στοιχιζει τα μισα χρηματα ή με ενα galaxy S7 με nougat που ειναι 6 μηνες παλιοτερο και ειναι φορτωμενο με ενα σωρο δυνατοτητες πολλες φορες αχρειαστες. Το iPhone ειναι πιο αργο στο ανοιγμα εφαρμογβν και στην περιηγηση στο UI και ειναι λιγο πιο γρηγορο στο ανοιγμα ΜΕΡΙΚΩΝ πλεον παιχνιδιων, πραγμα λογικο καθως οι developers των παιχνιδιων αυτων εχουν να προγραμματισουν για συγκεκριμενες συσκευες ( καποιες γενιες iPhone ) σε σχεση με το android που γινεται ενας πιο αοριστος προγραμματισμος. Ο λογος που το Android χρειαζεται περισσοτερη RAM ειναι οτι δεν χρησιμοποιει την τεχνικη συμπιεσης των εφαρμογων παρασκηνιου που χρησιμοποιει η Αpple, αλλα αντιθετως βασιζεται στο θεμα hardware και στη περισσοτερη διαθεσιμη RAM για να γινει το multitasking και… Συνέχεια »

ChristosT

[Ο λογος που το Android χρειαζεται περισσοτερη RAM ειναι οτι δεν χρησιμοποιει την τεχνικη συμπιεσης των εφαρμογων παρασκηνιου που χρησιμοποιει η Αpple, αλλα αντιθετως βασιζεται στο θεμα hardware και στη περισσοτερη διαθεσιμη RAM για να γινει το multitasking και οι περισσοτερες λειτουργιες που διαθετει απο το iOS]. Δηλαδή έν ολίγοις το Android θα χρειάζεται πάντα ένα “TEΡΑΣ” hardware…σωστά; Σας βάλανε στο τρυπάκι να αλλάζετε συσκευή κάθε 1-2 χρόνια και αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Εγώ βλέπω εταιρείες με 2 ram σε android και με σωστό optimize να τρέχουν το λειτουργικό νεράκι…και εσύ κάθεσαι και λές για συμπίεση, παρασκήνια κλπ…τίποτε απο όλα αυτά δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι οτι το Android είναι για προορισμένο για εκ συσκευές, και συνεπώς μέχρι εκεί φτάνει το optimize και το ios έχει φτιαχτεί για συσγκεκριμένες συσκευές. Το ios ανοίγει ταχύτατα τις εφαρμογές και κρατά στο multitasking τα πάντα άψογα. Έχει ένα καθαρό και απλοποιημένο λειτουργικό με ότι μπορεί να χρειαστεί ένα χρήστης στην πλειοψηφία του συνόλου 90%…γιάυτό και μετά απο χρόνια είμαι ΠΛΗΡΩΣ καλυμένος με το Ios. Ότι χρειαστείς το έχεις με 2 κλίκ, καθαρά και απλά στην στιγμή που το χρειαστείς. Άς ρίξει κάποιος ένα βλέμα στην καθημερινότητα του και άς μου πεί, τί… Συνέχεια »

Κώστας Ζ.

@ChristosT
”Ότι κάνεις με ένα android κάνεις και με ένα Iphone, windows phone.”

Συμφωνώ με κάποια απο οσα είπες, αλλα τι ήταν αυτο;

ChristosT

Κώστα Ζ
Παίρνεις τηλέφωνο σερφάρεις στέλνεις emails βγάζεις φωτό και κανείς λήψη βίντεο κ.ο.κ…
Το ερώτημα σου;

manosz

Μου αρεσει που δν ξερει ο κατασκευαστης αλλα οι εδω μεσα ειδικοι..

Λευτερης

ChristosT
Μ’ αρεσει που λες οτι τιποτα απ’ αυτα που εγραψα δεν ισχυει πραγμα που δειχνει ποσο ανιδεος εισαι απο προγραμματισμο. Υπαρχουν δυο τροποι να εκμεταλευτεις τη RAM ενος λειτουργικου. Η κωδικοποιησεις ετσι ωστε το λειτουργικο να συμπιεζει τις εφαρμογες παρασκηνιου ειτε να αφησεις τις παρασκηνιακες εφαρμογες να καταλαμβανουν την πληρη μνημη που χρειαζονται. Και οι δυο τροποι εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους. Πες μου σε παρακαλω ποιο κινητο με 2gb τρεχει Android nougat και εχει ικανοποιητικο multitasking; Τι nexus 5x για παραδειγα που τρεχει καθαρο Android 4 εφαρμογες μπορει να κρατησει στη μνημη αν μια απ αυτες ειναι παιχνιδι. Οσο για το αν κανει το iOS οτι κανει το android, θελω να δοκιμασεις κατι στο iPhone σου. Ανοιξε εναν explorer, επιλεξε ενα zip, βαλτο να κανει αποσυμπιεση, ενω κανει αποσυμπιεση στο παρασκηνιο, ανοιξε τον browser βαλε να φορρωσει μια σελιδα, ενω φορτωνει ανοιξε το youtube στη μιση οθονη και βαλε ενα βιντεο. Μετα πηγαινε πισω στο zip που κανονικα θα επρεπε να ειχε αποσυμπιεθει στο παρασκήνιο και στειλε το αρχειο που αποσυμπιεσες με bluetooth σε μια αλλη συσκευη. Μετα ελα γραψε μου εδω να μου πεις τι εκανες.

Λευτερης

Οι αλλοι κατασκευαστες που βαζουν 6gb RAM δηλαδη δεν ξερουν; Γιατι απ’ οτι ξερω το γρηγοροτερο android του 2016 ηταν το Oneplus 3T

Bill

Τόσα ξέρεις τόσα λες ρε συ Χρήστο χώρια που όλο κοροϊδεύεις τα ίδια κ τα ίδια.

ChristosT

@Λευτερης
Μου εξηγείς δηλαδή την διαφορά του Multitasking απο το Multiproccess;
Mπράβο…θα είχες Α στον έλεγχο του Τριμήνου…
Αυτά τα λές σε κάποιον που είχε Android μέχρι πρότινος, αλλά δεν πειράζει…
Αυτά που λές τα έκανε το φτωχό το S3 παρόλο το bloatware που είχε και το πάνβαρο touchwiz για πλάκα με…1 ram..για την ακρίβεια 790mb…και μάλιστα ΕΚΑΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
Την αρχιτεκτονική του κάθε λειτουργικού την ξέρω καλύτερα και απο Dev…
Εκείνο που δεν μας εξηγείς είναι τί να κάνει τα 8 ram η Huawei;
Nα ανοίξει μία σελίδα ενώ παράλληλα θα ανοίγεις το youtube και θα αποσυμπιέζεις ένα αρχείο;
Και θέλεις 8 ram;
Προσωπικά θα ντρεπόμουν να πώ οτι ένα κινητό κάνει αυτά και θέλει 8giga ram.

Στα windows 7 έχω 16 και πάνω απο 4-5 δεν πήγε ΠΟΤΕ ενώ έχω παράλληλα και μία Οθόνη σχεδόν 30 ιντσών να απολάυσω και κάτι παραπάνω.
Στην οθόνη των 5 και σε μία συσκευή που έχει μπαταρία για πόσο θα το κάνεις αυτό;
Άρα θέλεις να μας πείς οτι το Android είναι ένα κακογραμμένο λειτουργικό που τρώει αδηφάγα την ram όσο βρίσκει ελεύθερη;
Μήπως το θέμα smartphone είναι λίγο ΥΠΕΡεκτιμημένο;
Λέω…μήπως;

Λευτερης

Πρωτον να ξερεις οτι οποιος περιαυτολογει πολυ συνηθως δεν εχει ιδεα. “Ξερω τα λειτουργικα καλυτερα απο dev” . Μαλιστα. Εδω κανονικα θα επρεπε να σταματησει η συζητηση αλλα θα σου δυο πραγματα. Δεν σου εξηγησα τη διαφορα multitasking με multiprocess αλλα ουτε αυτο δεν καταλαβες. Το S3, το οποιο ειχα κι εγω, εκανε αυτα που σου ειπα αλλα εσυ εισαι ικανοποιημενος με εμπειρια χρησης σαν του S3 τοτε παω πασο. Υπαρχουν και πιο παλια κινητα που το κανουν αυτο. Ας μεινουμε σ’ αυτα γιατι να προχωραει η τεχνολογια+ Εγω θελω η δουλεια μου να γινεται οπως τη θελω και γρηγορα. Το παραδειγμα που σου δωσα πιο πανω για να εκτελεσεις στο iPhone, ειναι κατι που εγω ανετα θα εκανα στο “υπερεκτιμημενο” μου smartphοne πολυ συχνα. Οποτε καταληγουμε στο συμπερασμα οτι το iOS ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ οτι κανει το Android. Δεν μου εδωσες παραδειγμα για κινητο που να τρεχει Android και να κανει σωστο multitasking με 2 γιγα ραμ. Και οταν λεω τρεχει εννοω να μην κολλαει πουθενα οπως για παραδειγμα το Oneplus 3t. Τα huawei χρησιμοποιουν πολυ aggressive Ram management σε σημειο που πολλες φορες δεν λαμβανεις ειδοποιησεις push στην ωρα τους η και καθολου. Οποτε αν αυτο το λειτουργικο θεωρεις… Συνέχεια »

ChristosT

@Λευτερης περιαυτολογείς αδιάκοπα. Παραδέχεσαι οτι το S3 έκανε με 790mb ότι μου είπες τώρα…ΑΛΛΑ θέλεις και 8 ram… Συνεπώς καταλήγουμε που; Οτι το Android είναι ένα ΑΔΗΦΑΓΟ τέρας της ram. Κάνει ότι έκανε με υποπολλαπλάσια ram ΑΛΛΑ θέλει παραπάνω τώρα για να τρέξει το σύστημα; Εγώ είδα παλιές συσκευές ρουταρισμένες με Nougat να πετάνε…γιατί; Ή το Android είναι βαρύ ή ελαφρύ. Δεν έχει κάτι ενδιάμεσο…ή οι ρομποεταιρείες ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟΓΑΖΙ να τους τα στάζετε κάθε 1-2 χρόνια. Στο Multitasking το Iphone ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΕ. Yπάρχουν πολλά βίντεο…ψάξε τα. Μεγάλο παιδί είσαι…φαντάζομαι. Δεν αγόρασα το Iphone για Multiproccess…δεν μου χρειάζεται σε μέγεθος τσέπης.(είχα Androids ναυαρχίδες και τις πέταξα στην άκρη μετά τον δικό σου πειραματισμό). Στο PC έχει και νόημα και ουσία. (ξέρεις…μπρίζα-μέγεθος Οθόνης κλπ). Το το Iphone το αγόρασα ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Tαχύτητα, ποιότητα, Οθόνη, Multitasking, λειτουργικό (καθαρό και γρήγορο, απλό), ενημερώσεις, ασφάλεια , Appstore (ποιοτικότατο) κλπ…γενικά οικοσύστημα.(δεν την πιάνεις την Apple σε αυτό). Μόνο του ήταν οπότε τα 550 (όχι 700) τα έδωσα υποχρεωτικά. Άν υπήρχε και άλλος κατασκευαστής ίσως να επέλεγα κάποιον άλλον. Facebook δεν έχω, selfie δεν βγάζω…αυτά τα κάνουνε “άλλοι”. Το Multiprocces που λές ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ JAILBREAK σε Iphone γίνεται, ρημάζει. Υπάρχουν εφαρμογές στο Cydia που… Συνέχεια »

Λευτερης

Φιλε προφανως δεν εχεις ιδεα απο τεχνολογια και smartphones. Αυτο δεν ειναι καθολου κακο εκτος αν το παιζεις ειδικος. Προσπαθησα να σου εξηγησω κατι 3 φορες και δεν καταλαβες τιποτα. Το αρθρο μιλαει για 6 gb ram αλλα ουτε τα 8 θα με χαλουσαν. Σου ξαναλεω αν ησουν ευχαριστημενος με την εμπειρια του S3 εν ετει 2017 τοτε παω πασο. Το android ειναι δεν ειναι αδηφάγο τερας. Απλα τα λειτουργικα εξελισσονται και καθε καινουργια εκδοση παρουσιαζει νεες λειτουργιες που καταναλωνουν περισσοτερη RAM. Το ιδιο ισχυει και για τις εφαρμογες και για τα παιχνιδια. Μεχρι και το iOS που παραμενει σχεδον το ιδιο τα τελευταια χρονια αυξησε τη Ram του απο 512 mb σε 1 gb και τωρα σε 2gb. Καποτε η Apple και αυτο το θεωρουσε περιττο και οι οπαδοι της υποστηριζαν οτι ειναι αχρειαστη οποιαδηποτε ram πανω απο 2gb. Επισης θεωρουσε αχρειαστο οποιοδηποτε μεγεθος οθονης πανω απο 3,5 ιντσες χλευαζοντας τα Note, αχρειαστα τα widgets, τα tablets, τις διπλες καμερες, τις οθονες με ppi πανω απο 326 γιατι δε βλεπει το ανθρωπινο ματι τη διαφορα, τις oled οθονες γιατι εχουν burn ins, τις διαδραστικες ειδοποιησεις και αλλα πολλα. Σημερα ομως ολα αυτα δεν ειναι περιττα ετσι; Και τα windows… Συνέχεια »

Λευτερης

* αχρειαστο πανω απο 1 gb
* τα phablets

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.