Huawei P30 Pro: Η κάμερα του κοστίζει περισσότερο από τις κάμερες των iPhone XS και Galaxy S10+

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Η κάμερα του κοστίζει περισσότερο από τις κάμερες των iPhone XS και Galaxy S10+

Εάν θα έπρεπε να επιλέξουμε το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό γνώρισμα του Huawei P30 Pro, εύκολα θα καταλήγαμε στην τετραπλή πίσω κάμερα της Leica. Επίσης, σύμφωνα με μία έκθεση της Cowen, η οποία στάλθηκε στην AppleInsider, οι κάμερες του P30 Pro είναι οι πιο ακριβές που διαθέτει αυτή τη στιγμή οποιοδήποτε flagship της αγοράς. Στην έκθεση της, η Cowen παρουσιάζει το κόστος των εξαρτημάτων για τις κάμερες των Samsung Galaxy S10+, iPhone XS και Huawei P30 Pro.

Το χαμηλότερο κόστος μεταξύ των τριών συσκευών το έχει η κάμερα του iPhone XS, η οποία κοστίζει περίπου 30€ ανά συσκευή, και δεύτερη έρχεται η κάμερα του Samsung Galaxy S10+ που κοστίζει περίπου 40€ ανά συσκευή. Την ίδια στιγμή, οι κάμερες του Huawei P30 Pro, μαζί με τον αισθητήρα ToF κοστίζουν περίπου 50€. Σε σύγκριση λοιπόν με την Apple, η Samsung και η Huawei έχουν 1,3 και 1,7 φορές πιο ακριβή κάμερα, αντίστοιχα.

Η έκθεση της Cowen αναφέρει επίσης τις τιμές των οθονών, για τις τρεις συσκευές, και εδώ τα πράγματα αλλάζουν κάπως. Στην πρώτη θέση έχουμε την Samsung, διότι η οθόνη του Galaxy S10+ κοστίζει περίπου 110€, δεύτερη είναι η Apple με κόστος οθόνης XS στα ~105€, και τρίτη η Huawei με την οθόνη του P30 Pro να κοστίζει λιγότερο από 98€. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το iPhone XS είναι πιο παλιά συσκευή από τα Galaxy S10+ και P30 Pro, έτσι η Samsung και η Huawei είχαν τα χρονικά περιθώρια να βελτιώσουν το κόστος των εξαρτημάτων για τα flagships τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος8

Ακους τις τιμες για τα εξαρτηματσα και γελας για την τελικη τιμη! Βεβαια λογικο αφου υπαρχουν και αλλοι παραγοντες!

Christz

Δηλαδή αν η κάμερα και η οθόνη, τα δύο ποιο ακριβά εξαρτήματα του κινητού, κοστίζουν περίπου 150€ , και άλλα τόσα η έρευνα, εξέλιξη, αναβάθμιση, μπαταρία, υποστήριξη κ.α τα υπόλοιπα χρήματα που πάνε οεο; Κάπου έχει διαβάσει ότι η xiaomi βγάζει 20% καθαρό κέρδος, αν βγάζει τόσο η xiaomi ζ φανταστείτε τι βγάζουν οι άλλες εταιρείες. Κλείσιμο κανονικό..

Τακης

Το εχω αναφερει και αλλου επειδη το ειχα ψαξει απο οτι θυμαμαι το κοστος παραγωγης ειναι γυρω στα 360 ευρω και η σαμσουνγκ εβαζε ενα καπελο + 60% και γιαυτο φτανει στα 1000+ευρω. Για Huawei δεν θυμαμαι αλλα iphone θυμαμαι να φτανει και 70% κερδος. (βασικα καθαρο κερδος δεν ειναι γιατι δεν ξερω το κερδος των μαγαζιων που τα πουλανε αλλα και παλι φτανει στα χερια του αγοραστη με τριπλασια τιμη)

Greg

θεωρώ τα άρθρα που γράφουν το πόσο κοστίζει η κατασκευή, η οθόνη, η κάμερες κλπ στους κατασκευαστές ως τα άρθρα με την μεγαλύτερη παραπληροφόρηση και οι πραγματικές τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές που διαβάζουμε κατά καιρούς και θα το εξηγήσω. 1ον οι τιμές είναι ρευστές, παράδειγμα, άλλη χρέωση θα σου κάνει το εργοστάσιο για 3.000 οθόνες σε 2 χρόνια και άλλην για 10.000 οθόνες σε 5χρόνια, άρα από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από τις εταιρίες όποια δίποτε αναφορά σε τιμές είναι απλά παραπληροφόρηση. 2ον το άρθρο αναφέρει πόσο κοστίζουν οι κάμερες και οι οθόνες στα iPhone και τα Samsung με την Samsung να (πληρώνει) ακριβότερα τις κάμερες και τις οθόνες από την Apple, και εδώ έχουμε ακόμα μια απόδειξη αυτού που ανέφερα παραπάνω, πως γίνεται η ΚΑΤΑΣΚΕΥΆΣΤΡΙΑ εταιρία Samsung που φτιάχνει ΜΌΝΗ ΤΗΣ οθόνες και κάμερες να πληρώνει (τον εαυτό της) ακριβότερα από ότι πουλάει και αγοράζουν οι άλλοι πχ η Apple που δεν κατασκευάζει τίποτα αλλά πάει στην Samsung και την Sony για να αγοράσει οθόνες και κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.