Huawei P30 Pro: Γιατί δεν τραβάει 4K στα 60fps και η selfie κάμερα δεν έχει αυτόματη εστίαση;

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Γιατί δεν τραβάει 4K στα 60fps και η selfie κάμερα δεν έχει αυτόματη εστίαση;

Το Huawei P30 Pro είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα smartphone για φωτογραφίες χάρη στους ενημερωμένους αισθητήρες την εντυπωσιακή χαμηλή απόδοση φωτός και τις προηγμένες δυνατότητες ζουμ. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που λείπουν από τη συσκευή και η Huawei πρόσφατα εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να μην τα ενσωματώσει στην κάμερα του Huawei P30 Pro.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, η κινέζικη κατασκευάστρια ρωτήθηκε γιατί το Huawei P30 Pro δεν υποστηρίζει την καταγραφή βίντεο 4K στα 60fps. Για να υπερασπιστεί το προϊόν της, η Huawei ισχυρίστηκε ότι τα οφέλη του 4K βίντεο είναι εμφανή μόνο σε πολύ μεγάλη οθόνη και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να προσθέσει την επιλογή εγγραφής 4Κ βίντεο στα smartphones της. Επιπλέον,η Huawei επισήμανε ότι η καταγραφή βίντεο 4K στα 60fps καταλαμβάνει πολύ μνήμη, γι ‘αυτό συνιστά μόνο την εγγραφή 60fps σε Full HD βίντεο. Να σημειώσουμε ότι το Huawei P30 Pro μπορεί να καταγράψει 4K, αλλά μόνο στα 30fps.

Στην ίδια συνέντευξη, η Huawei ρωτήθηκε γιατί η 32MP selfie κάμερα, που έχουν τα Huawei P30 και P30 Pro, δεν υποστηρίζει την αυτόματη εστίαση, μία δυνατότητα που είναι διαθέσιμη στα flagship άλλων εταιρειών. Σε αυτή την ερώτηση η εταιρεία απάντησε ότι η χρήση του καλύτερου δυνατού αισθητήρα είναι πιο σημαντική, από την προσθήκη του αισθητήρα με τα περισσότερα χαρακτηριστικά.

Επίσης, η Huawei πρόσθεσε ότι η αυτόματη εστίαση δεν είναι ένα αναγκαίο χαρακτηριστικό για τη μπροστινή κάμερα, κι αυτό διότι η πλειοψηφία των selfies λαμβάνεται από μία σταθερή θέση. Επιπλέον, η εταιρεία αποκάλυψε ότι η υποστήριξη αυτόματης εστίασης θα είχε κάνει το notch αρκετά μεγαλύτερο, κάτι το οποίο δεν ήταν επιθυμητό από την ίδια.

Αρκετοί μπορούν να ισχυριστούν ότι οι κατασκευαστές smartphones δεν έχουν καταφέρει να εξελίξουν αισθητά τις κάμερες των συσκευών τους. Ωστόσο, η Huawei συνεχίζει να αναπτύσσει τις κάμερες των κινητών της, και κατά την διάρκεια παρουσιάσεων συγκρίνει την απόδοση των δικών της smartphones με αυτά των αντιπάλων.

Οι παρευρισκόμενοι στη συνέντευξη ρώτησαν την εταιρεία ρωτήθηκε για πιο λόγο ακολουθεί την τακτική των συγκρίσεων και αν θεωρεί ότι είναι απαραίτητη. Η Huawei απάντησε ότι πιστεύει πως πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η κάμερα τους είναι η καλύτερη, εξ ου και οι συχνές συγκρίσεις που πραγματοποιεί με άλλες συσκευές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας

ο τυπος το πηγε τερμα τρελιτσα να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα. μιση καλη ιδεα αν ειχα γι αυτην την εταιρεία την εχασα..

NikosAr

Όταν προσπαθείς να αναρριχηθείς στην κορυφή ….και τα λόγια σου είναι μεγαλύτερα από το μπόι σου

blats

Όταν έχεις μάθει τα κουμπιά του DXO….αλλά ξεχνάς τα βασικά!

Μακ

Άραγε αυτό θα βγάζει πράσινη η κόκκινη οθόνη μετά από λίγο;

George

Και όμως… Η Huawei έχει δίκιο. Τα βίντεο 4Κ στα 60 fps πραγματικά καταλαμβάνουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ αποθηκευτικό χώρο, και είναι πρακτικά πολύ δύσχρηστα. Έχω μια μικρή διαφωνία σχετικά με την αυτόματη εστίαση της μπροστινής κάμερας, αλλά μην ξεχνάμε όμως ότι το Huawei P30 pro είναι το καλύτερο κινητό σε φωτογραφίες, όσον αφορά την πίσω κύρια κάμερα. Εάν εξετάσουμε την απόδοση της μπροστινής κάμερας αποκλειστικά, τότε υπάρχουν άλλα καλύτερα κινητά όπως το Samsung Galaxy S10 plus. Επειδή όμως ένας μέσος χρήστης θα χρειαστεί την κύρια κάμερα άπειρες φορές περισσότερο από την εμπρόσθια κάμερα, τότε ναι. Για μένα είναι πραγματικά το καλύτερο smartphone για φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.