Huawei P30 Pro: Βγάζει καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό από τα Pixel 3 και Galaxy S10+

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Βγάζει καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό από τα Pixel 3 και Galaxy S10+

Η Huawei έχει καταφέρει να βελτιώσει αισθητά τις κάμερες που προσθέτει στα κινητά της, ειδικά μετά τη συνεργασία της με την Leica. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της εταιρείας είναι η τετραπλή κάμερα της Leica, με την οποία έχει εξοπλίσει το Huawei P30 Pro. Κι ενώ αρκετοί επικεντρώνονται στο 5x οπτικό ζουμ, φαίνεται ότι το flagship καταφέρνει να βγάλει καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό με την αυτόματη λειτουργία, από ότι το Pixel 3 με το Night Sight της Google.

Καθώς τα Huawei P30 και P30 Pro ανακοινώθηκαν μόλις πριν λίγες ημέρες, δεν υπάρχουν αναλυτικά reviews προς το παρόν. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες δημοσιεύουν στα social media δείγματα φωτογραφιών, και μάλιστα κάποιοι τα συγκρίνουν με τα αποτελέσματα της κάμερας του Google Pixel 3.

https://twitter.com/vladsavov/status/1111872621027774464

Στο παραπάνω tweet βλέπουμε ότι το Google Pixel 3, χωρίς τη λειτουργία Night Sight, σε χαμηλό φωτισμό αποτυπώνει μία σχεδόν μαύρη εικόνα. Βέβαια, όταν ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία, τότε τα αποτελέσματα είναι σχετικά ικανοποιητικά. Και γιατί λέμε “σχετικά ικανοποιητικά”; Διότι όπως βλέπουμε στην τρίτη εικόνα, το Huawei P30 Pro χρησιμοποιώντας την αυτόματη λειτουργία κατάφερε να αποτυπώσει τα αντικείμενα πεντακάρα, λες και η φωτογραφία τραβήχτηκε της απογευματινές ώρες.

Το tweet ανήκει στον senior editor του The Verge, Vlad Savov, ο οποίος δημοσίευσε και μία σειρά από δείγματα φωτογραφιών σε 5x, 10x και 24x ζουμ.

Οι λεπτομέρειες που καταφέρνει να καταγράψει η τετραπλή κάμερα της Leica είναι εντυπωσιακές. Επίσης, ακόμη και σε 24x ζουμ η φωτογραφία είναι υπερβολικά καθαρή.

https://twitter.com/vladsavov/status/1111978568354025473

Ωστόσο, φαίνεται ότι το Huawei P30 Pro βγάζει καλύτερες φωτογραφίες με την αυτόματη λειτουργία, παρά με το night mode ενεργό. Ο Basil Kronfli, από το YouTube κανάλι “Let’s talk about tech”, δημοσίευσε μερικά δείγματα στα οποία μα δείχνει μία φωτογραφία τραβηγμένη με το Night Sight του the Pixel 3 και δύο που τραβήχτηκαν με το Huawei P30 Pro. Όπως παρατηρούμε και από τις εικόνες, η τετραπλή κάμερα της Leica βγάζει αρκετά πιο καλές φωτογραφίες με την αυτόματη λειτουργία, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τέλος, ένας άλλος χρήστης του Twitter δημοσίευσε δείγματα φωτογραφιών, οι οποίες ήταν τραβηγμένες σε χαμηλό φωτισμό, των Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10+ και iPhone XS. Και σε αυτή τη σύγκριση, το P30 Pro κατάφερε να κατατροπώσει τους αντιπάλους του, με περισσή άνεση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας

εβαλα να δω τη παρουσίαση το σκ! το 70% αυτης ηταν εστιασμένο στην κάμερα!!
λογικό να έχει φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο όταν χώνει τόσα λεφτά 💸 σε εξέλιξη ο Κινέζος!…

Σαν σύνολο ομως υστερεί πολύ ακομα και σε επεξεργαστή και σε connectivity και σε οθόνη και βεβαίως σε video!

και δεν ειναι τυχαίο που υστερεί σε αυτά αφού αν διαβάσετε τη συνέντευξη που κυκλοφορεί τωρα του ceo για τις αδυναμίες του p30 φαίνεται ποσο ασοβαρος και ακυρος με τη τεχνολογία ειναι…

γενικότερα εχω καταλάβει οτι οι τύποι της huawei ειναι μυρωδιαδες απο τα κινητα, απλως εχουν ολα τα λεφτά της Κίνας απο πισω και στην κυριολεξία “ειδαν φως και μπηκαν” στο χώρο αυτό 😂

παπαροκας

επισης να σημειώσω οτι η παρουσίαση ηταν ξεκάθαρη αντιγραφή των υπερπαραγωγων της Samsung…. άλλο ενα δείγμα οτι απο το ξεκίνημα της βασίστηκε στην στεγνή αντιγραφή των κινήσεων της samsung και της Apple

Νικος8

Συμφωνω σε ολα! Απλως εκτος απο την καμερα που ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει, στα υπολοιπα υστερει! Και μεγαλο μειονεκτημα ειναι το ui της huawei που θυμιζει εκδιση android 4.2 εν ετει 2019 😂. Τραγικοτατο το skin της huawei για κινητα στα οποια δινεις ποια 1000+ ευρω!

Kostas

Καλα το ui δεν είναι και σοβαρός παράγοντας για να πάρεις ένα κινητό, έχει τόσους launchers στο Google play. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολλά περισσότερα από το p30. Το mate 20 είναι μονόδρομος και ποιο φθηνό

Τακης

Η παρουσιαση της Huawei ειναι χαλια με τον επικεφαλη που εχουν διαλεξει που δεν ξερει αγγλικα. Απο την αλλη ολοι προσπαθουν να δειξουν ενα δυνατο τους σημειο και η χουαβει ειναι στην καμερα ( να ναι καλα η Leica). Και τι αλλο καινουργιο να δειξει? Δαχτυλικο αποτυπωμα στην οθονη εχει απο περσι με το Mate 20 pro , ασυρματη φορτιση , αντιστροφη ασυρματη φορτιση , επεξεργαστης Ιδιος. μπαταρια ιδια. Εκει που χανει δεν ειναι τοσο ο επεξεργαστης γιατι ειναι πολυ σμουθ η συσκευη αλλα η συνδεσιμοτητα και οθονη οπως λες. Δεν γινεται σε μια τετοια συσκευη 1000ευρω να μου βαζεις μια φτηνη BOE οθονη με ξεφτισμενα χρωματα και εδω φταιει η ηλιθια LG γιατι ειχε μια πολυ καλη οθονη περσι που ξαφνιαστηκα και εγω οταν την ειδα στο mate 20 pro αλλα δυστυχως καταστρεφεται μονη της.

JohnWave

To P30 Pro :
1) έχει την καλύτερη πίσω κάμερα για λήψεις σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού.
2) έχει την καλύτερη πίσω κάμερα για λήψεις με zoom
3) υστερεί σε σχέση με Galaxy S10/S9/S8, iphone X/XS Max, Pixel 2XL/3XL στις λήψεις σε καλό φωτισμό μιας και έχει πιο αδύναμο dynamic range και χειρότερη αποτύπωση χρωμάτων.

Την καλύτερη ισορροπία για λήψεις σε καλό και χαμηλό φωτισμό τη δίνουν οι κάμερες των Galaxy και Pixel , την καλύτερη κάμερα σε καλό φωτισμό την προσφέρει το iphone και την καλύτερη κάμερα σε πολύ χαμηλό φωτισμό και σε zoom τα P20,P30. Δεν υπάρχει λοιπόν “καλύτερη κάμερα” έτσι γενικά. Μέχρι στιγμής η κάθε μία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

παπαροκας

johnwave μια ερώτηση που σαι γνωστης! μεταξη note 9 και s10 plus υπαρχει καμια αναβάθμιση στην καμερα περα απο την υπερευρυγωνια?

JohnWave

Όχι παπαροκά. Βελτίωση στο χαμηλό φωτισμό υπήρξε μόνο με το τελευταίο μεγάλο update της Pie που πήρε η σειρά σειρά S9 και Νote (βελτιώθηκε αισθητά το dynamic range στις νυχτερινές λήψεις). Από εκεί και πέρα στα S10 δεν έχει υπάρξει περαιτέρω ουσιαστική βελτίωση. Όπως διαβάσαμε βέβαια θα έρθει update που θα επιφέρει αισθητή βελτίωση. Δεν ξέρω αν αυτό το update θα έρθει και για τα S9/S9+ και Note 9.

παπαροκας

απολυτα κατανοητός, θενκς johnwave!!

TechGeek

Ακριβώς το την ίδια main camera έχουν οποτε σε low light και normal ημερήσιες φωτογραφίες θα είναι κατά 95% ίδια. Φυσικά θα έχει κάνει κάποια κολπάκια στο software η Samsung να είναι λιγάκι καλύτερη αλλα πιστεύω πολύ λιγάκι. Το κύριος περιεχόμενο είναι ο wide angle που είναι υπέροχος και ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΟΣ και η καλύτερη προσθήκη στο S10.

Ekimolaos

Pixel είτε είναι xl είτε βασική έκδοση έχουν ακριβώς την ίδια κάμερα.

Chris

Σε κάποιες βγάζει καλύτερες το p30 σε άλλες το πίξελ απ οτι διαβάζω και σε άλλες δοκιμές. Το p30 έχει ένα θεματακι με την απεικονιση χρωμάτων, είναι ένα τίμημα της διάταξης RYYB της κάμερας. Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι το auto mode είναι καλύτερο από το night.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.