Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

Η Huawei μόλις παρουσίασε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα νέα Huawei P40, P40 Pro καθώς και το P40 Pro+, τρία νέα flagship smartphone τα οποία φέρνουν σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό σε σχέση με τον προκάτοχο.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, τα P40 φέρνουν punch-hole στην πάνω αριστερά γωνία του front panel, το οποίο θα φιλοξενήσει και τις κάμερες. Επιπλέον, υπάρχει ένα ορθογώνιο πλαίσιο στην πλάτη για την τοποθέτηση της κάμερας.

Μαζί με την αλλαγή στον σχεδιασμό, η Huawei έφερε στα flagship smartphone της και νέα χρώματα όπως είναι το Deep Seaa Blue, Silver Frost, Blush Gold, Ice White, ενώ η Pro+ έκδοση έρχεται σε Ceramic Black και Ceramic White.

, Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

Όσον αφορά την οθόνη τώρα τόσο το P40 Pro όσο και το P40 Pro+ έχουν 6.58 ιντσών οθόνη τύπου OLED με ανάλυση 2640 x 1200 pixels ενώ ο ρυθμός ανανέωσης έχει αυξηθεί στα 90Hz. Η απλή έκδοση από την άλλη έχει οθόνη 6.1 ιντσών οθόνη. Στην οθόνη τώρα θα υπάρξει κάμερα η οποία θα αποτελείται από 32MP AF camera με f/2.3 ενώ θα υπάρχει και μία IR depth /gesture camera.

, Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

Στην πλάτη τώρα των P40 υπάρχουν έως και πέντε κάμερες οι οποίες δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Leica. Πιο συγκεκριμένα, το απλό P40 έχει τριπλή κάμερα, το P40 Pro έχει τετραπλή ενώ το P40 Pro+ έχει πενταπλή κάμερα.

, Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

, Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

, Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

Πιο αναλυτικά, η κύρια κάμερα του P40 είναι 50MP και έχει f/1.9 και συνοδεύεται από 16MP ultrawide με f/2.2 και μία 3x optical telephoto των 8MP με f/2.4 και OIS. Η απλή Pro έκδοση τώρα έχει κύρια κάμερα στα 50MP με f/1.9, OIS και συνοδεύεται από ultrawide 40MP, 5x optical telephoto στα 12MP και ToF. Τέλος, η Pro+ έκδοση αποτελείται από κύρια κάμερα 50MP με f/1.9 και OIS, 40MP ultrawide, 10x optical telephoto στα 8MP με περισκοπικό φακό και OIS, 3x optical telephoto στα 8MP με OIS και ToF.

Μαζί με όλα αυτά, η Huawei αύξησε και την χωρητικότητα της μπαταρίας η οποία στην περίπτωση του απλού ανέρχεται στα 3.800mAh ενώ τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια έχουν μπαταρία 4.200mAh.

, Επίσημα τα νέα Huawei P40 series

Τιμές Huawei P40 series στην Ελλάδα

Huawei P40 Pro 256GB τιμή 1.139 ευρώ (δώρο το Huawei P30 Lite)
Huawei P40 128GB τιμή 849 ευρώ (δώρο το Huawei P30 Lite)
Huawei P40 Lite τιμή 369 ευρώ (δώρο το Huawei Y7 2019)
Huawei P40 lite E τιμή 179 ευρώ (δώρο το Huawei Band 3)

Η απουσία του Google Play από τα Huawei smartphones

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτά τα πρώτα βήματα της Huawei χωρίς Google Mobile Services (GMS) είναι η απουσία του γνωστού μας Google Play με συνέπεια όλα τα νέα smartphones P40 δεν θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο application store με τις περισσότερες Android εφαρμογές.

Η απουσία του Google Play θα είναι σημαντική και για τους λάτρεις της φωτογραφίας μιας και – αρχικά τουλάχιστον – δεν θα έχουν πρόσβαση σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους, με σκοπό τον απομακρυσμένο έλεγχο ή την άμεση κοινοποίηση του υλικού τους, όπως FUJIFILM Camera Remote, Canon Camera Connect, Canon EOS Remote, Nikon SnapBridge, OLYMPUS Image Share, Sony Imaging Edge Mobile. Αυτές δεν τις βρήκαμε σήμερα στο AppGallery της Huawei όπως αναφέρει το PTTL.gr.

Η Huawei έχει μπει σε ένα αγώνα δρόμου προσέλκυσης developers για να ετοιμάσουν και να διαθέσουν τις εφαρμογές τους στο δικό της application store, το AppGallery ανακοινώνοντας της διάθεση εκατομμυρίων δολαρίων για events και workshops εκμάθησης των Huawei Mobile Services (HMS), ενώ προσφέρει το 100% των εσόδων που θα προκύψουν από αυτές, στους ίδιους τους developers, σημαντικό δέλεαρ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Baioss

Και πάλι έλεος με αυτό το πράγμα στην οθόνη!

Konstantine

Έχω το s20 ultra & βλέποντας αυτές τις διαφορές στην κάμερα ήδη σκέφτομαι να το πουλήσω για να πάρω αυτό. Ούτως ή άλλως αχρησιμοποίητο το είχα.

Anonymous

Ξανασκέψου το, τα p40 δεν θα έχουν google services αλλά πέρα από αυτό το s20 ultra έχει πολύ ανώτερη κάμερα

JR

Που την ειδες την “πολυ ανωτερη καμερα” εδω εχει πεσει τρελο κραξιμο στην Samsung για τις καμερες στην σειρα S20 που ειναι τραγικες για ναυαρχιδα.

Anonymous

Έχεις δει ποτέ σε άλλο κινητό 8k καταγραφή βίντεο και 100Χ space zoom ;

jimbo

τι λες ΤΙ ΛΕΣ ? το να λες ψεματα ειναι το ιδιο τρομακτικο με το να εχεις τοσο αγνεια και να μην εχεις ιδεα τι γινετε…. οπως στα ειπε ο φιλος πανω, η σαμ εφαγε κραξιμο για την καμερα σε ναυαρχιδες… η χουα εφερε παλι την επανασταση κλασης ανωτερη απο τον ανταγωνισμο.. απλα ψαξε λιγο τι παιζει με το π40προ την καμερα σου υποσχομαι θα αλλαξεις γνωμη

δεν φωναζω

Konstantine

Να σου πω την αλήθεια το σκέφτομαι συνέχεια & επειδή έχω δουλέψει & huawei κινητά (έχω το honor 20 pro επίσης για τις πιο βασικές μου δουλειές) έχω δει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες τους. Είναι αλήθεια αυτό που λες για τα google services αλλά υπάρχουν & πλάγιοι τρόποι να τα περάσεις. Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι η τιμή πιο πολύ διότι με 1139 ευρώ νόμιζα ό,τι έδιναν το plus μοντέλο. Όπως φαίνεται μάλλον θα χτυπήσει κοντά s20 ultra σε τιμή.

Το ultra είχε κάποια θέματα με την κάμερα αν & με το τελευταίο update διορθώθηκαν πολλά, ωστόσοαυτό που με ενοχλεί ακόμα είναι στο ζουμ. Όταν το τερματίζω οι φωτογραφίες εμφανίζονται ψιλοπαστέλ, ψιλοκαρτούν, δεν ξέρω πως αλλιώς να το εξηγήσω. Θα σου ανεβάσω κάποια samples να μου πεις τη γνώμη σου. Προς το παρόν ας σταματήσω να γράφω άλλο γιατί ζαλίστηκα ακόμα & εγώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Το p40 Pro+ έχει ανώτερη κάμερα από το s20 ultra

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Φαίνεται τούμπανο σε θέμα κάμερας από ότι φαίνεται η καλύτερη κάμερα μέχρι στιγμής αλλά η τιμή του επίσης πολύ υψηλή απορώ αν έρθω το pro plus πόσο θα έχει 1500+ λογικά.

Επίσης με χαλάει αν και όχι τόσο σημαντικό τα 8 ραμ έπρεπε να είχε 12.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

1000€ ανακοίνωσαν το pro και 1140€ έρχεται Ελλάδα +140€ πάνω. Το pro plus 1400€ άρα Ελλάδα λογικά θα κοστίζει 1500 κάτι ίσως 1540€ πχ.

ευλαμπια

δηλαδη αμα δεν ειχαν φαει την σφαλιαρα θα καναν κανενα 300αρι παραπανω.
αντε να πεσει στο 1 % να ξεμπερδευουμε.
ειπαμε αντιγραφουν τα παντα (ετσι ειναι σαν λαος , τι να κανουμε) και απλα επενδυουν στην καμερα …
αλλα με αυτες τις τιμες ειναι απλα αστειο.
επισεις ειχα πολυ καιρο να δω παρουσιαση και να με πονεσει το κεφαλι μου , τοσα εκατομμυρια ριχνουν σε διαφημισεις , δεν μπορουσαν να πληρωσουν εναν κινεζο που να του μοιαζει αλλα να ξερει ανθρωπινα αγγλικα?

Baioss

Γιατί ο Κορεάτης της Samsung τα μιλάει καλύτερα;

Ότι και αν λέμε εμείς εδώ φυσικά, η συσκευή θα μοσχοπουλησει στην Κίνα, που ο πληθυσμός της είναι δύο φορές της Ευρώπης και φυσικά εκεί δεν τους μοιάζουν τα Google apps.

ευλαμπια

ο κορεατης ομως μιλαει στην καρδια μας και μιλαει για τα galaxy οπως ο τσεπετο για τον πινοκιο !
αυτο μας φτανει !

Kostas

Ασχημα και πολυ βαριά.παμε παρακατω

Απο εμενα οχι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.