Huawei P40 και P40 Pro: Πιο φτηνά στην Γερμανία με περισσότερα, πιο φρέσκα δώρα

, Huawei P40 και P40 Pro: Πιο φτηνά στην Γερμανία με περισσότερα, πιο φρέσκα δώρα

Τα νέα Huawei P40 και P40 Pro κυκλοφορούν στην Ελλάδα στις 9 Απριλίου και όσοι τα προπαραγγείλετε θα πάρετε δώρο το smartphone P30 Lite για να σας θυμίζει πως είναι το Android με Google Play και να κάνετε σύγκριση με ποιες εφαρμογές λείπουν από το νέο σας P40.

Η τιμή των νέων smartphone της Huawei είναι 1.139 ευρώ για το P40 Pro και 849 ευρώ για το P40 και τις μάθατε πρώτοι εδώ στο Techblog. Στην Γερμανία μαθαίνουμε ότι τα νέα P40 θα κυκλοφορήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα από την Ελλάδα και έρχονται με διαφορετικά, ποιο φρέσκα δώρα και χαμηλότερη τιμή.

Συγκεκριμένα στην Γερμανία όσοι προπαραγγείλουν τα P40 (799 ευρώ) ή P40 Pro (999 ευρώ) θα πάρουν μαζί δύο δώρα, το “φρέσκο” smartwatch Huawei Watch GT2e πακέτο με τα Huawei Freebuds 3.

, Huawei P40 και P40 Pro: Πιο φτηνά στην Γερμανία με περισσότερα, πιο φρέσκα δώρα

Η απουσία Google Play από όλα τα νέα Huawei smartphones

Οι τιμές των νέων Huawei P40 θα λέγαμε ότι είναι κάπως “αλμυρές” για smartphones που δεν θα έχουν Google Play και κατά συνέπεια δεν θα έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο application store με τις περισσότερες Android εφαρμογές.

Και όταν λέμε Android εφαρμογές δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτές της Google όπως Gmail, Maps, YouTube, Photos, Chrome, αυτές δεν θα τις έχουν ούτως ή άλλως τα νέα Huawei P40 γιατι δεν τους επιτρέπεται από την Αμερική να χρησιμοποιούν τα Google Mobile Services (GMS).

Το θέμα που θα πρέπει να μας απασχολήσει σε αυτά τα πρώτα βήματα της Huawei χωρίς Google Mobile Services (GMS) – είναι η απουσία όλων των άλλων εφαρμογών για ένα σωρό συσκευές που χρησιμοποιούμε σήμερα (smart cameras, smart watches, smart bands, έλεγχος σπιτιού και συναγερμού από απόσταση, συναγερμός αυτοκινήτου και έλεγχος από το κινητό, εφαρμογές.

Η απουσία του Google Play θα είναι σημαντική και για τους λάτρεις της φωτογραφίας μιας και – αρχικά τουλάχιστον – δεν θα έχουν πρόσβαση σημαντικές εφαρμογές των φωτογραφικών εταιρειών, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την σύνδεση της κάμερας τους με το smartphone τους.

Σήμερα δεν υπάρχουν επίσης οι εφαρμογές Adobe Lightroom, Snapseed, Filmic Pro, PhotoPills και άλλες. Τι θα γίνει και με τις αγορασμένες εφαρμογές και τα αγορασμένα games που χρησιμοποιούμε σήμερα στο Android smartphone μας; Δεν θα μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στο νέο μας Huawei smartphone; Εκτιμούμε ότι κάποιες από αυτές θα διατεθούν μελλοντικά και στο AppGallery της Huawei, πότε όμως;

Η Google βέβαια προειδοποιεί, να μην φορτώνουμε τα GMS services στα Huawei smartphones, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που όποιος θέλει το παίρνει, δεν το μπορεί να το απαγορεύσει κανείς.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

πολυ δυνατα πακετα,στο βελγιο μονο τo gt2 δινουν και 50gb cloud.

AABB

Ειστε τρελοί?? Να δωσω 1139€ για huawei κ μάλιστα χωρις Google Play? Oσο καλό κι αν ειναι, δεν τα δινω για κινητό που αν προσπαθησεις να το πουλησεις μετα απο 1 χρονο (αν βρεθει κανεις ενδιαφερομενος)….ζητημα να πιασεις 300€! Για μένα οποιος είναι διατεθιμενος να δωσει τοσα λεφτα για κινητο…μονο iphone!!

Nickolas

Προσωπικά από αυτά που έχω τσεκάρει δεν έχω θέμα με τις εφαρμογές, το app gallery έχει πάνω από τις μισές και τις υπόλοιπες τις βρίσκω εύκολα από τα υπόλοιπα store, επίσης είμαι σίγουρος οτι σε λίγο καιρό θα βρίσκεις τις περισσότερες.
Αυτό όμως που με εκνεύρισε είναι η μεγάλη διαφορά της τιμής και των δώρων. Ειδικά στο PRO ανέβασαν την τιμή 140 ευρώ για την Ελλάδα (που παλαιότερα είχαμε ίδιες τιμές στα Huawei κινητά μην πω και καλύτερες) και έδωσαν ένα κινητό δώρο που το βρίσκεις κάτω από 200 και να θέλεις δηλαδή να το πουλήσεις η τιμή θα βγει στα ίδια με την Γερμανία. Με απλά λόγια δεν έδωσαν τίποτα, κρίμα.

Nikos

Μου φαίνεται αστείο κόστος κινητού 900+€. Ποιος μπορεί να δώσει τόσα για ένα κινητό; Και αν τα διαθέτει, γιατί να μην πάρει iphone?

Ghad21

Eλεος με τα iphone θα επρεπε με το hardware που εχουν να κανουν το πολυ 8 κατοσταρικα τα πιο ακριβα,ψαξτε αλλου για κοροιδα.

Asmos

Αν είχες το γρηγορότερο κινητο με την καλύτερη μπαταρία, την καλύτερη κάμερα και την καλύτερη οθόνη αλλά είχε διπύρηνο επεξεργαστή και 1gb Ram και 2000mAh μπαταρία, το οποίο κόστιζε 1300ευρώ θα σε πείραζε δηλαδή γιατί δεν έχει 16gb ram…? Τι ξέρετε άραγε παραπάνω απο εμάς τους ταπείνούς… By the way έχω note 10+ οχι iphone..

Ghad21

Ολα αυτα που λες οτι ειναι καλυτερα το ξερουν;Εχετε φαει ολοι τη παπατζα με το iphone και το εχετε θεοποιησει!Ειστε εσεις οι σχετικοι και ασχετοι καταξιωμενοι οργανισμοι οπως displaymate,dxomark και αλλοι.Βαζει η apple καμερες πενταετιας που το βραδυ σε φωτο και ειδικα βιντεο ειναι μεσα στο θορυβο και εσεις εκει IPHONE!Για να τελειωνουμε μπροστα στη σειρα s και note της samsung το iphone ειναι παιχνιδακι.

andy

+1
κανενα iphone δεν ηταν ποτε καλυτερο απο κανενα samsung …. ειδα συγκριτικές φωτογραφίες απο iphone 11 xiaomi και samsung και απλα εβαλα τα γελια …. ζιαομι και σαμ το ξέσκισαν το μηλοφωνο…. αρκετα με το παραμυθι των αμερικανων…. και πολυ κράτησε…

lohn

απλα η apple θελει να μας κοροιδευει….πανω από 3 χρονια εχει τις χειροτερεσ μπαταριεσ κ αν δεν υπηρχαν παραπονα θα ειχαν ακομη 1 καμερα 12 megapixel

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

140€ διάφορα έχουμε απαράδεκτο. Φίλη σε Γερμανία 1000€ και 54€ τον μήνα για δύο χρόνια με συμβόλαιο από ότι μου έδειξε

Ιωάννης jb

Ο άλλος από πάνω γράφει το προφανές!
Χιλιάρικο μόνο για Apple κ πετάγονται τα 10χρονα!
Έχουν κάνει και συγκρίσεις από YouTube..
Για πείτε μου κ εμένα, αν γίνει αυτό που έγινε κ με το p30 το οποίο πλέον το αγοράζεις με λιγότερα από 5 κατοστάρικα!
Ποιος ο λόγος να δώσει κανείς περισσότερα από 1000 για p40 κ να μη περιμένει ένα χρόνο για να το πάρει με λιγότερα από 500?
Γιατί τόσο μεγάλη η πτώση τιμής?
Μήπως επειδή και τα 500 είναι πολλά?
Το iPhone που ξεκινάει με 1400 και μετά από ένα χρόνο κάνει 1000 γιατί? Μήπως επειδή τα αξίζει;
Λέω εγώ τώρα…
Όσο κάνει το περσινό φοβερό και τρομερό μη χ..
Π30 κάνει το 7 plus που είναι μοντέλο του 2016!

AABB

Ακριβώς αυτό φίλε, συμφωνώ μαζί σου. Εγώ αυτή τη στιγμή Huawei κινητό έχω, αλλά όπως είπα κ παραπάνω…αν είχα να διαθέσω 1000+ € για κινητο…δεν υπήρχε περίπτωση να τα δώσω για κανένα android! Και για να το εξηγήσω κ σε όσους δεν το καταλαβαίνουν…εγώ να δεχτώ ότι οι ναυαρχίδες της samsung, Huawei, Xiaomi κτλ. είναι καλύτερα τηλέφωνα από τα iPhone…τα “πατάνε”…τα ξεφτυλίζουν! Για κάποιο λόγο όμως, 1 iPhone των 1200€ σε ένα χρόνο θα πωλείται 900-1000. Ένα android όμως των 1200€ σε 1 χρόνο θα πωλείται 5-6 κατοσταρικα στην καλυτερη! Καθαρά σαν αγορα, πιο λογική μου φαίνεται η 1η από τη 2η! Έπειτα αυτό φαίνεται κ στην πραγματική ζωή! Δείτε γύρω σας! Πόσα iPhone κυκλοφορούν κ πόσα από τις ακριβές ναυαρχίδες android? Η πλειοψηφία του κοσμου ή iPhone θα εχει ή Huawei, Xiaomi, Samsung των 200-300€! Έχετε δει να κυκλοφορούν πολλά Note ή p30 pro? Εγώ πάντως κανένα! Ακριβώς γιατί κανείς δεν δίνει 1000+ σε κάτι εκτός από iPhone. Γιατί άραγε?

Vendetta

Huawei τρέλανέ μας για ακόμα μία φορά. Δώσε στο λαό την καλύτερη κάμερα με ένα ολοκληρωμένο κινητό και άσε τους καταναλωτές-εμπόρους που αντί να τους νοιάζει να πάρουν ένα κινητό και να του πετάξουν τα μάτια για 2-3 χρόνια κοιτούν την μεταπωλητική του αξία (για να το πουλήσουν μετά από ένα χρόνο? Υπερκαταναλωτισμός μέχρι αηδία). Εάν σε καλύπτει το κινητό τι αξία έχει να μπορείς να το πουλήσεις σε καλη τιμή?
Δώσε στο λαό ένα από τα καλύτερα κινητά της αγοράς και ας πέσει η τιμή του στο 50% μετά από ένα χρόνο (αυτό περιμένουμε για να γίνει value4money και να το αγοράσουμε).
ΥΓ: Καλύτερη κάμερα της αγοράς σημαίνει πρωτιά όσο κοντά και να είναι οι διαφορές. Και η πρωτιά πουλάει!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.