Huawei P40: Στην πενταπλή κάμερα θα υπάρχει αισθητήρας Sony IMX700 52MP

Huawei P40, Huawei P40: Στην πενταπλή κάμερα θα υπάρχει αισθητήρας Sony IMX700 52MP

Οι κατασκευάστριες προσπαθούν να εφοδιάζουν τα flagships τους με πολλές κάμερες και όσα το δυνατόν περισσότερα MP. Η κινέζικη κατασκευάστρια δοκιμάζει να το αλλάξει αυτό στα Huawei P40 και P40 Pro, τουλάχιστον ως προς το δεύτερο σκέλος.

Δεν θα έχει κάμερα 108MP

Την προηγούμενη εβδομάδα, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια παρουσίασε στο Galaxy Unpacked Event 2020 τα νέα Samsung Galaxy S20. Το ακριβότερο μοντέλο της σειράς είναι το Galaxy S20 Ultra και έχει ως κύρια κάμερα μία 108MP με τεχνολογία Nonacell.

Την ίδια στιγμή, η Xiaomi αποκάλυψε και κυκλοφόρησε στην Κίνα τα Mi 10, τα οποία επίσης έχουν κύρια κάμερα 108MP, και ας μην χρησιμοποιούν την τεχνολογία Nonacell που ανήκει στη Samsung.

Από την άλλη, οι φήμες θέλουν τα Huawei P40 να είναι εξοπλισμένα με τον αισθητήρα Sony IMX700 CMOS που είναι στα 52MP. Αυτό σημαίνει ότι ο αισθητήρας που θα χρησιμοποιήσει η κινέζικη κατασκευάστρια θα έχει σχεδόν τη μισή ανάλυση από αυτούς των υπόλοιπων flagships του 2020.

Ωστόσο, λέγεται ότι ο αισθητήρας θα είναι 1/1.33” με 16-pixel binning τεχνολογία. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος ενός pixel θα είναι περίπου στα 4.48μm. Συγκριτικά, στο Samsung Galaxy S20 Ultra το μέγεθος ενός μεγάλου pixel είναι στα 2.4 μm, ενώ στο Xiaomi Mi 10 Pro είναι 1.6μm.

Αυτά αποτελούν θετικά νέα, αφού οι φωτογραφίες των Huawei P40 θα είναι καλύτερες ποιοτικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, πρόσφατα είδαμε δείγμα της κάμερας των smartphones σε εξωτερικό περιβάλλον με καλό φωτισμό, και οι λεπτομέρειες ήταν εντυπωσιακές.

Κατά τα άλλα, τα Huawei P40 θα έχουν OLED οθόνη με in-display fingerprint scanner. Στο εσωτερικό τους θα υπάρχει ο Kirin 990 με το Balong 5000 5G modem, 8GB ή 12GB μνήμη RAM και μπαταρία 5.000mAh (στην Pro έκδοση) με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 50W.

Σε επίπεδο καμερών, εκτός από την Sony IMX 700, τα P40 θα έχουν έναν περισκοπικό τηλεφακό που υποστηρίζει 10x οπτικό ζουμ, μία ultra wide, έναν macro και ToF αισθητήρα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντώνης

παμε παλι….
52mp με 16:1 pixel binning σημαινει 3,25mp τελικα….
πολυ πιο πιθανο να παραμεινουν στο 4:1 και να εχουν 13mp output

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.