Η Huawei έχει έτοιμο το prototype για αναδιπλούμενο smartphone

Huawei foldable smartphone, Η Huawei έχει έτοιμο το prototype για αναδιπλούμενο smartphone

Αυτή τη στιγμή η απόλυτη τάση στις ναυαρχίδες είναι το bezel-less ή edge-to-edge ή all-screen design (όπως θέλετε πείτε το). Αυτό σημαίνει ότι το κινητό έχει όσο το δυνατόν μικρότερα περιθώρια γύρω από την οθόνη.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε όμως μετά από αυτό, ποιο θα είναι το νέο trend; Η ζυγαριά γέρνει προς τα αναδιπλούμενα smartphones, το οποίο ένα τεράστιο όνομα σαν τη Samsung προσπαθεί εδώ και καιρό να αναπτύξει. Η εταιρεία έχει δηλώσει μάλιστα πως θέλει να βγάλει στην αγορά μέσα στο 2018 το φημολογούμενο Galaxy X.

Όπως φαίνεται όμως δεν είναι η μόνη. Η Huawei έχει τα ίδια ακριβώς σχέδια για το 2018. Κατά τη διάρκεια του επίσημου event για την ανακοίνωση της σειράς Huawei Mate 10, o Richard Yu, CEO της Huawei, μίλησε στο CNET και έδωσε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Ο Yu επιβεβαίωσε πως η εταιρεία έχει ήδη στα χέρια της ένα λειτουργικό prototype από το επερχόμενο foldable smartphone. Ωστόσο πρέπει ακόμη να γίνουν βελτιώσεις όσον αφορά στον μηχανικό σχεδιασμό, στην καλύτερη και πιο εύκαμπτη οθόνη, έτσι ώστε να μπορέσει να βγει η συσκευή στην αγορά. “We have two screens, but we still have a small gap. That’s not good, and we should get rid of the gap“, ήταν οι μόνες λεπτομέρειες που έδωσε ο Yu.

Μαζί με τη Samsung και η LG κινείται στην ίδια κατεύθυνση όσον αφορά τα αναδιπλούμενα smartphones, ενώ η ΖΤΕ ανακοίνωσε πρόσφατα το Axon M, όπου έχουμε περισσότερο ένα κινητό με δυο ξεχωριστές οθόνες που μπορούν να γίνουν μια.

Τέλος, ο CEO της Huawei συνεχίζει να παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας πιστεύοντας ότι θα γίνει No.1 κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, ξεπερνώντας Apple και Samsung.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Ξέρετε πόσο απέχει για να γίνει και πραγματικότητα;;
Αντε από κεί άσχετοι Χαβανέζοι

bezilys

Τι πάθανε όλοι και θέλουν αναδιπλουμενο κινητό μύγα τους τσιμπήσε?? Να δω πιος θα τα πάρει άμα βγουν πρωσοπικα το βρίσκω χάλια να είναι αναδιπλουμενο

VG

@bezilys
Οθόνες μπορούν να βγουν αναδιπλούμενες, να τις διπλώνουμε στα 8 να τις παίρνουμε μαζί;
Πλάκα θα ‘χει.
Γιατί σου κάνει εντύπωση βρε φίλε;
Σκεφτόσουν οτι θα κρατούσε ο κόσμος 6 ίνστες “κινητά”;
Γιατί να μη γίνει κι αυτό;
Προσωπικά είμαι οπαδός των 4.5/4.7 ιντσών. Πολλοί όμως θα τρέξουν να τ αγοράσουν.

Panagiotis

Μάλλον άσχετο είναι το σχόλιο σου και όχι αυτοί.

ΝΙΚΟΣ

Είμαστε όλο αυτιά για να μας που οι ειδήμονες την τεχνική και χρονική απόσταση που απομένει για να βγει το αναδιπλούμενο smartphone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.