Smartphones

Huawei: Ξεπέρασε την Apple με 100 εκατ. αποστολές smartphones

H Huawei έχει αποστείλει πάνω από 100 εκατομμύρια smartphones μόνο για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2017. Ο αριθμός από μόνος του εντυπωσιάζει, αλλά αυτό σημαίνει παράλληλα και 19% αύξηση συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι.

Μιλάμε για την περίοδο από Ιανουάριο μέχρι και Σεπτέμβριο, με την Huawei να καταφέρνει να ξεπερνά τις αποστολές της Apple και να γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones, μετά τη Samsung, που παραμένει στην κορυφή.

Η Huawei έχει διάφορα μοντέλα στο portfolio της, τα οποία κυκλοφορούν υπό διάφορα sub-brands. Μεταξύ άλλων, έχει τα Nova με μεσαίας κατηγορίας τιμές και τα upper-mid range Honor, που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της.

Χάρη στις δυνατές αποστολές συσκευών, τα έσοδα της Huawei για τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, αυξήθηκαν κατά 30% από την περασμένη χρονιά.

Τέλος, τα καταστήματα λιανικής με τα οποία συνεργάζεται η Huawei έχουν φτάσει τα 42.300 παγκοσμίως.

Πηγή

Σχόλια

  • Αν και κάτοχος συσκευής της, μου φαίνεται ότι τον έχει πάρει ψηλά τον αμανέ και θα το φάει το κεφάλι της, δε θα της βγει σε καλό. Ειδικά κάτι δηλώσεις του στυλ "θα ξεπεράσουμε και την Σαμσουνγκ" δείχνουν αμετροέπεια και αυτό δεν είναι καλό. Έχε λίγο χαμηλά το κεφάλι μις Χαβάη, βγάζεις πολύ καλές συσκευές σε χαμηλές τιμές αλλά μην το παίρνεις και τόσο πάνω σου.

  • Εγώ τους πιστεύω @Γιώργος Κ. Δουλεύουν πολύ μεθοδικά και κυρίως προσφέρουν συσκευές με 300-350 ευρώ που είναι ναυαρχίδες και άλλοι ζητούν σχεδόν τα 2πλάσια.
    Δεν έχω Huawei , αλλά σύντομα θα πάρω. Με έχουν πείσει.

  • NIKO δεν αμφιβάλλω ρε συ ότι θα καταφέρουν και έχουν καταφέρει πολλά πράγματα και μάλιστα σε λίγα χρόνια και ανέτρεψαν κολοσσούς της τεχνολογίας όπως lg, htc και sony από το βάθρο που παλιά είχαν την πρωτοκαθεδρία. Αλλά όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα. Σου λέω πως εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος πελάτης της αλλά δε μου αρέσουν οι δηλώσεις άκρατου εγωισμού που κάνουν κατά καιρούς. Συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κάνεις και μη λες πολλά.

  • μια ειναι η νουμερο 1 εταιρεια και δεν την περναει κανενας, μαλιστα οσο περνανε τα χρονια εδραιωνεται ακομα περισσοτερο

    Samsung στην κορυφη και ας τους να λενε

  • Για να πάρεις χρυσό μετάλλιο, πρέπει να πείσεις και ανθρώπους που δεν σε εμπιστεύονται με το low profile marketing, και να δείξεις αυτοπεποίθηση (στα όρια της αλαζονείας). Λεπτή η γραμμή, αλλά δεν γίνεται αλλιώς.

  • Επισης δν ξερω αν το εχει σκεφτει κανεις, αλλα ισωσ πολλοι καταναλωτες της Apple περιμενουν το Χ για αυτο και δν εχει κανει μεγαλες πωλησεις η Απλε..

  • Αν και οι αποστολές μετράνε αυτό που μετράει πραγματικά είναι τα έσοδα. Αν η απλ στέλνει πχ 70.000.000 με μο 600€ και η Huawei 100.000.000 με μο 300 προφανώς η πρώτη είναι κερδισμένη κ ας εστειλε λιγοτερα

  • Φίλε Γιάννος να θυμάσαι πάντα πως δεν είναι όλα το κέρδος, σκέψου λίγο πόσοι θα κρατάνε Huawei και πόσοι Samsung και ας έβγαλε παραπάνω η δεύτερη λόγο κόστους , στην πάροδο του χρόνου θα δεις τα αποτελέσματα...

  • Η Apple πια αρχιζει και βγαζει περισσοτερα μοντελα απο ότι η Samsung οποτε ειναι φυσικο να εχει περισσοτερες αποστολες. Ωστοσο η Huawei ακομα υστερει για να μεγαλη εταιρεια: πχ το πλανο αναβαθμισεων και υποστηριξης ειναι πολυ κακο για μια εταιρια που θελει την πρωτια.

  • Φθηνά μπορεί να είναι εδώ στην Ελλάδα όμως δεν τα λες και λίγα τα 250 του p10 lite την ώρα που το xa1 βρίσκεται και σε μεγάλες εταιρίες κινητής κολλημένο στα 229!!! Εδώ και 2 μήνες...
    Και εννοείται πως δεν λες λίγα τα 4+ κατοστάρικα του p10..

  • To P10 είναι flagship, Όπως κ το HONOR 8, 8 PRO, 9 κλπ, όπως φυσικά και η σειρά mate.
    Αυτή είναι η τακτική της Huawei. Προσιτές ναυαρχίδες με διαφορετικές ονομασίες -κωδικούς.
    Τα lite και τα honor x είναι τα mid range που κάνουν τους αριθμούς. Τα πρώτα δίνουν κέρδη και prestige. So simple.

  • Ε όχι και χάλια από υποστήριξη και update. Έχω πάρει ήδη 2 φορές στο mate 9 και χωρίς το παραμικρό bug. Υπάρχει δηλαδή κάποιο; εδώ που έχει παράπονο από την υποστήριξη και το update?

  • 367 εκατομμύρια η παγκόσμια ζήτηση
    Και από αυτά 100 εκατομμύρια αποστολές (πωλήσεις σε άλλο έγκυρο σαιτ) της "Χαβάη".. Να γιατί θα παραμείνεις χαβαλέη.
    Αντε μας τα πρηξατε!

  • Λοιπον το q2 2017 ειχαμε
    Samsung 79.8 million units 23.3%
    Apple 41 million units 12%
    Huawei 38.5 million units 11.3%
    Oppo 27.8 million units 8.1%
    Xiaomi 21.2 million units 6.2%

    Η Apple κινδυνευει και απο την oppo.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.