Smartphones

Nexus smartphone: Νέο μοντέλο από την Huawei;

Την χρονιά που μας πέρασε η Huawei συνεργάστηκε για πρώτη φορά με την Google και κατασκεύασε το Nexus 6P με δυνατά χαρακτηριστικά και είχε θετική αποδοχή. Για τη νέα χρονιά μέχρι στιγμής είχε ακουστεί ότι η Google θα συνεργαστεί με την HTC.

Οι πληροφορίες έλεγαν ότι η HTC θα αναλάβει την κατασκευή δυο Nexus μοντέλων για λογαριασμό της Google, όμως η Charlene Munilall, επικεφαλής του Consumer Business Group της Huawei σε πρόσφατο event στην Αφρική δήλωσε πως η εταιρεία θα κατασκευάσει νέο Nexus smartphone. “We’re doing the Nexus again this year, by the way”, είπε η ίδια. Ωστόσο μπορεί τα λόγια της να αφορούν στο λανσάρισμα του Nexus 6P στη Ν. Αφρική.

Από το 2010 όταν κυκλοφόρησε το Nexus One έχουν υπάρξει 8 διαφορετικά μοντέλα από 5 κατασκευαστές. Τα περισσότερα έρχονται από την LG (Nexus 4, Nexus 5 και Nexus 5X), η Samsung δυο (Nexus S, Galaxy Nexus), η Motorola ένα (Nexus 6), η HTC ένα (Nexus One) και η Huawei ένα (Nexus 6P)

Άσχετα με το ποιος θα αναλάβει φέτος την κατασκευή των Nexus, η Google δηλώνει πως τα νέα Nexus θα είναι πιο ξεχωριστά και η ίδια θα έχει μεγαλύτερο έλεγχο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Ιουνίου 2016 10:27

Σχόλια

  • Ναι ρε φίλε jorge...πόσο δίκιο έχεις....είναι που είναι τούμπανα σκέψου τα σε Nexus!!!!

  • περιμενω ποτε η sony θα βγαλει ενα xperia nexus ωστε να το αγορασουμε αλα δεν το βλεπω γιατι θελει να εχει μονη της το Software update και τον ελενχο της οποτε χλωμο μακαρι να γινει

  • Όχι ρε Google. Το περίμενα καιρό το HTC NEXUS. Επιστροφή στις ρίζες των Nexus και ειδικά όπως βλέπω το HTC 10 θα ήταν απίστευτη συσκευή...

  • Κάτι για HTC ακουγόταν αλλά προσωπικά δεν με πειράζει για δύο λόγους.
    1. Η Huawei έχει αποδείξει πώς βάζει εξαιρετικά καλή ποιότητα στην κατασκευή και τα χαρακτηριστικά των συσκευών της.
    2. Το HTC 10 δεν απεχει πολύ από ένα nexus. Είναι καθαρό από bloat και ότι είναι themαερισμενο είναι διακριτικο και όμορφο, εξίσου κοντά στα nexus.

  • Εγώ από την εμπειρία μου σε διάφορες συσκευές έχω να πω ότι τα Sony αξίζουν μόνο για την αδιαβροχοποιηση και για το ωραίο επίπεδο σχήμα τους. Κατά τα άλλα μόνο η LG και η Samsung (ίσως και HTC) ξέρουν να φτιάχνουν τηλέφωνα (ναυαρχιδες) που είναι σταθερά και δεν κολλάνε κλπ κλπ.
    Η σονι δεν κάνει για τηλέφωνα, τέλος.
    Ειδικά για νεξους μου δεν είναι ναυαρχίδα, δεν έχει τη ανάλογη εμπειρία...... θα τα κάνει ακόμα πιο μαντάρα.

  • Όντως Sony nexus για να βγάλει ένα εμφανισιμο τηλέφωνο γιατί εδώ που τα λέμε όλα τα nexus είναι άσχημα πιθανών για να μην στραφουν όλοι και πάρουν nexus με όλα τα updates στην ώρα τους και τουλάχιστον 3 λειτουργικά κάβα σαν μελλοντικά update διότι εντάξει καλά είναι τα Samsung τα LG τα Sony αλλά η πολιτική των εταιρειών σχετικά με τα update όλοι την ξέρουν. Θαβουν τις περσινες ναυαρχίδες για να τρέξουν όλοι στο τελευταίο μοντέλο αδιαφορντας για τα ποσά εσκασες να το πάρεις και δεν είναι όλοι λεφταδες να αλλάζουν κινητό κάθε 6 μήνες η χρόνο.

  • @Apostolos δηλαδη η sony δεν φτιαχνει εξισου καλες ναυαρχιδες με τις αλλες.. ενω η lg ξερει εεεε??? για μπες στο σκρουτζ και διαβασε χαμος γινεται ολοι μιλανε για Blootoop στο G4,και στο G5 ισως να εχει προβλημα απο εκει που βγαινει η μπαταρια με τα συνεχει βαλε-βγαλε.... αυτα τα λαθη που κανει η Lg ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ,για την HTC ωραια φετος εβγαλε ενα δυνατο κινητο,αλλα περσι-προπερσι με τα Μ8-Μ9 που ενα S3 εβγαζε καλυτερες φωτο..και τελος Samsung φετος ναι παραδεχομαι εκαναν καλη δουλεια...αλλα περσι??χαλια μπαταρια,οχι Sd και και,απλα κοροιδευαν κοσμο..ενω η κακομηρη η sony ΠΑΝΤΑ ειχε SD και οτι αλλο χρειαζετε ενα κινητο..
    Σε παρακαλω μιλα αντικημενικα εγω ειδες πως τα ειπα,σε καθε εταιρια ειπα και κατι καλο,δεν μπορω να σας καταλαβω τι σας εχει κανει η Sony,ειπαμε εχει μονο το 2% στην πιτα μην ασχολειστε αλλο με αυτην..

  • Για την ιστορία, η Google είχε ενδιαφερθεί να συνεργαστεί με την Sony για την κατασκευή Nexus, αλλά δεν τα βρήκαν στο θέμα κόστους, καθώς με τα standards που έβαλαν οι Ιάπωνες ανέβαζε πολύ το κόστος της συσκευής.. Έτσι στράφηκε στην Ταϊβάν και την HTC...

  • Vladimire αγόρι μου αυτά που λέω είναι προσωπική άποψη από εμπειρία χρήσης.
    Προφανώς καμία εταιρεία δεν είναι τέλεια και όλες κάνουν λάθη.
    Μίλησες για το g4 αλλά είσαι άτυχος γιατί το είχα.(και πριν το g4 είχα g2 το καλύτερο κινητό εβερ)
    Το g4 ηταν πολύ καλύτερο κινητό από το z5c σε όλα εκτός από την μπαταρία. (bootloader εγώ δεν είχα)
    Το έδωσα και πήρα z5c και έχει θέματα...... βλέπεις μια διαφορά προς τα κάτω. Ενώ στο χέρι είναι ποιοτική συσκευή, δεν έχει την ανταπόκριση και σταθερότητα του g4.
    Για αυτό λουφαξε και μη μου λες τι θα πω,και είμαι ο τελευταίος που ενδιαφέρεται τι μάρκα κινητού κρατάει.

  • Η Apple να βγαλει ενα νεο nexus!!!!!!!!!!!!!!!Περα απο την πλακα η Huawei ειναι νομιζω στο νούμερο τρια σαν κατασκευάστρια..Νομιζω πρωτη ειναι η apple κ δεύτερη η Samsung..Δεν θα μου φανει παράξενο να πιάσει πρωτη θέση καποια στιγμη..Εξαιρετικές συσκευές κ ειδικα τα mate κ τα p8,p9!!!

  • Αχαχαχαχαχα το τελευταιο τι κουφο ηταν παλι.Η Apple ε γουσταρω τελειο. Φιλε αυυο σημαίνει συνεργασια Apple-Google. Και πιστεψε με δεν θες να δεις μια τετοια συσκευη. Που σκεφτονται εαν θα βαλουν στο φετινος τους phablet 3gb ram την στιγμη που το Sony Xperia Z2 ειχε πριν δυο χρονια. Μπορει να υπαρχει τετοιο τηλεφωνο πιο πριν απο το Ζ2. Αυτο μου ερχετε τωρα χωρις να καθισω να το ψαξω πολυ το θεμα

  • @Φώτη 1ή η samsung, 2ή Apple . Sooner or later η google θα βγάλει δικό της Hardware ή θα συνάψει τέτοια συμφωνία με κατασκευαστή που στην ουσία θα έχει δικό της τηλέφωνο . Με συγκεκριμένο design, specs κλπ.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.