Νέες οθόνες Hyper LCD, Με υψηλή φωτεινότητα και χαμηλή κατανάλωση

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής οθονών AU Optronics (AUO) παρουσίασε την πρώτη οθόνη τεχνολογίας Hyper LCD για κινητά και smartphones στην έκθεση FPD International στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με την AUO, η οθόνη Hyper LCD έχει υψηλή ανάλυση, υψηλή φωτεινότητα, ελάχιστο περιθώριο περιμετρικά και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Η πρωτότυπη οθόνη που παρουσιάστηκε έχει μέγεθος 4.29 ίντσες και ανάλυση qHD 960×540 pixel με 330 ppi (pixels per inch). Μια άλλη οθόνη 4.46″ που παρουσιάστηκε έχει 330 ppi.
Δεν έγινε γνωστό πότε θα μπουν στην παραγωγή.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Οκτωβρίου 2011 15:29

Σχόλια

  • Το ηξερα οτι θα καθυστερουσαν λιγο οι xdpi οθονουλες στις μικροτερες διαστασεις αλλα αυτο ειναι σημαντικο και μεγαλο γεγονος αν σκεφτεις οτι το καλυτερο density που υπαρχει σε οθονη στα κινητα με Android ειναι του Galaxy Nexus,Galaxy S2 στα 316 με οθονη 4,65 ιντζες!!
    Ειναι το μοναδικο πραγμα στο οποιο προηγειται το Iphone με density στα 326 ppi στις 3,5 ιντζες...βεβαια τωρα θα μου πεις το πολυ ψηλο density στις μικροτερες οθονες δεν ειναι εμφανες απο ενα σημειο και μετα αλλα αυτο δεν παυει να θελουμε κινητα με ψηλο density,χαμηλη καταναλωση και μικρο μεγεθος οθονης για να παραμενει "κινητο" :P...
    Πιστευω αν καταφερναν να κανουν ενα κινητο στις 4 ιτζες με qHD 960×540 με 330 ppi θα ηταν το ιδανικο κατα εμενα!!!!

  • Ακριβως..Δεν ειναι δυνατον να πετυχεις 330ppi σε 4,3 ιντσες με αναλυση 960x540... Τοσα ppi βγαζουν οι 720p οθονες σε αυτες τις ιντσες..

  • Παιδιά πάντως για εμένα η είδηση εξακολουθεί να είναι η νέα τεχνολογία οθόνης και το πότε θα κυκλοφορήσει στα κινητά.

  • πολυ ωραια προχωράνε ραγδαία οι οθονες, ομως πρεπει να γινει το ιδιο και με τις μπαταριες, για να σηκώνει ανετα μια οθόνη 4+ιντσες και οχι να τρεχουμε μες την μερα να βρισκουμε μπριζες!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.