Η Apple σχεδιάζει iPhone με δικό της 5G modem το 2022

Apple iPhone 2022 in-house 5G modem, Η Apple σχεδιάζει iPhone με δικό της 5G modem το 2022

Η Apple παρουσίασε τα iPhone 11 τον προηγούμενο μήνα και παρόλο που εξαγόρασε το modem τμήμα της Intel τον Ιούλιο, ακόμη δεν υπάρχει κάποιο 5G iOS smartphone. Το επόμενο έτος όμως με την κυκλοφορία των iPhone 12 αναμένεται να έρθει και το πρώτο iPhone με το πολυσυζητημένο 5G δίκτυο. Παρόλα αυτά, η Apple για την επερχόμενη κυκλοφορία θα χρησιμοποιήσει 5G modem που θα προμηθευτεί από την Qualcomm.

Τώρα, σύμφωνα με μία αναφορά ο Αμερικανικός κολοσσός θα ετοιμάσει ένα in-house 5G modem το οποίο θα ενσωματωθεί στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2022. Μία παρόμοια αναφορά φέτος υποστήριζε ότι το in-house 5G modem της Apple θα κυκλοφορήσει το 2021.

Σύμφωνα με την Fast Company, η διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής ενός modem είναι δύσκολη, καθώς εκτός από την κατασκευή ενός λειτουργικού chip χρειάζεται και η ειδική πιστοποίηση από το FCC. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο η Apple πρέπει να εργαστεί σκληρά και να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο για την γρήγορη κατασκευή του ώστε να φτάσει άμεσα στην διαδικασία των δοκιμών από το FCC.

Μέχρι στιγμής τα SoC της Apple ενσωματώνουν CPU, GPU και RAM με το modem να βρίσκεται σε ξεχωριστό chip. Αυτό ίσως αλλάξει με τον ερχομό του 5G ώστε τα iPhone να γίνουν περισσότερο αποδοτικά από άποψη ενέργειας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.