Smartphones

Η ΕΕ θα αναγκάσει της εταιρείες να κατασκευάζουν smartphone που επισκευάζονται εύκολα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να δημιουργήσει κανόνες για τις εταιρείες με σκοπό να επεκταθεί η ζωή των mobile συσκευών. Το σχέδιο αυτό της Ευρώπης βασίζεται στην τοποθέτηση μπαταριών οι οποίες είναι εύκολο να αλλάξουν χωρίς να χρειαστεί να επέμβει κάποιος ειδικός.

Σήμερα, κυκλοφόρησαν επίσημα έγγραφα από το νομοσχέδιο της Ευρώπης τα οποία αποκαλύπτουν ότι η Ευρώπη θέλει να αλλάξει ριζικά την βιομηχανία των mobile συσκευών. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, η Ευρώπη πιστεύει ότι μπορούμε να αποφύγουμε το 80% των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μίας συσκευής όταν βρίσκεται στην φαση της σχεδίασης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις 9 προτάσεις που έχει η Ευρωπαϊκη Ένωση για την βιομηχανία των mobile συσκευών.

  1. Βελτίωση του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες:
    Ανθεκτικότητα: Η συσκευή πρέπει να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
    Επαναχρησιμοποίηση: Τα προϊόντα να επαναχρησιμοποιούνται από άλλους ανθρώπους.
    Βελτίωση: Ενσωμάτωση δυνατοτήτων επέκτασης των συσκευών
    Επισκευή: Mobile συσκευές οι οποίες μπορούν να επισκευαστούν από τον ίδιο τον χρήστη.
  2. Αύξηση των ανακυκλωμένων υλικών.
  3. Ευκολότερη ανακατασκευή και ανακύκλωση.
  4. Μείωση της χρήσης του άνθρακα και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
  5. Μείωση των προϊόντων μιας χρήσης
  6. Απαγόρευση καταστροφής προϊόντων που δεν πωλούνται.
  7. Το προϊόν θα πρέπει να θεωρείται υπηρεσία. Δηλαδή, τόσο η ιδιοκτησία όσο και η ευθύνη της συσκευής είναι στα χέρια των εταιρειών.
  8. Το manual και άλλα παρόμοια χαρτιά θα πρέπει να ψηφιοποιηθούν.
  9. Ανταμοιβές για προϊόντα ανάλογα με την βιωσιμότητα τους.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Μαρτίου 2020 20:43

Σχόλια

  • Μακάρι να γίνει !!! Άντε γιατί οι εταιρίες το έχουν παρακάνει με τις ενσωματωμένες μπαταρίες και στο ότι βάζουν παντού κόλλες !!!

  • Χωρίς καμία κακή πρόθεση προς το άρθρο, είδαμε πόσο "ανάγκασε" όλες τις εταιρίες να υιοθετήσουν το ίδιο καλώδιο φόρτισης. Η Apple από το 2011 που το ψήφησα αυτό δεν έχω δει κάτι άλλο από το lighting (αν και τώρα κάτι γίνεται με τo type C) και η Apple λέει δικαιολογίες ότι αν έχουν όλοι ενα ενιαίο καλώδιο κάνεις δεν θα καινοτομεί!! Συμφωνώ εν μέρη αλλά ας σκεφτούμε και λίγο πέρα από το κέρδος. Πόσοι ξυνισαν όταν το iPad pro που έβαλε type c και ξαφνικά απανταχού iphoneακηδες ( πάλι no hard feeling) τα έχασαν γιατί πρέπει να κουβαλάνε εν δεύτερο καλώδιο και όλα τα αξεσουάρ lighting δεν κάνουν πια... Αυτά σορρυ αν σας κούρασα εμένα πάντως με κούρασε η ευρωπαϊκή ένωση που όλο λέει και μετά από 5 χρόνια δρα #roaming.... Καληνύχτα και ως συνήθως καλό άρθρο.

  • Αν οι μπαταρίες στα κινητά γίνουν πάλι αποσπώμενες αυτό σημαίνει 1ον ότι γυρνάμε 1 δεκαετία πίσω και 2ον ότι τα κινητά δεν θα μπορούν να είναι ανθεκτικά σε νερό. Πραγματικά ελπίζω να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο.

  • Δηλαδή με το 7. Που αναφέρει "Το προϊόν θα πρέπει να θεωρείται υπηρεσία. Δηλαδή, τόσο η ιδιοκτησία όσο και η ευθύνη της συσκευής είναι στα χέρια των εταιρειών."
    Είναι αλά εντάξει...? Ρε που πάμε... :-(

  • M αρέσει που λέει ο άλλος ότι αν κάνουν τις μπαταρίες πάλι αποσπώμενες πάμε 10 χρόνια πίσω και ότι το κινητό δε θα είναι αδιάβροχο. 1 ποιος είπε ότι τώρα που δεν είναι αποσπώμενες τα κινητά είναι αδιάβροχα εδώ αυτά που έχουν πιστοποίηση αδιάβροχου και δεν εινα θα είναι αυτά που δεν έχουν. Και 2 γιατί να δώσουμε 40 με 50 ευρώ στο σέρβις να την αλλάξουν ενώ μπορούμε να την αγοράσουμε 20-25 ευρώ και να την αλλάξουμε μόνοι μας έλεος είναι κάποιοι.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.