Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση smartphone & tablet στα σχολεία

γαλλία Emmanuel Macron απαγόρευση smartphone tablet σχολεία, Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση smartphone & tablet στα σχολεία

Η Γαλλία απαγορεύει τη χρήση smartphone και tablet στα σχολεία από το Σεπτέμβρη, για μαθητές μέχρι την ηλικία των 15 ετών, με το μέτρο αυτό να αποτελεί μια δέσμευση του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να μην αποσπάται η προσοχή τους κοιτώντας συνεχώς την οθόνη της συσκευής τους.

Ο νόμος σχετικά με την απαγόρευση των smartphone και tablet σε όλα τα σχολεία της Γαλλίας ψηφίστηκε από τη Γαλλική Βουλή ένα μήνα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με την απαγόρευση να ισχύει για τους μαθητές μέχρι την ηλικία των 15 ετών, ενώ έρευνα δείχνει ότι 9 στους 10 Γάλλους εφήβους μεταξύ 12 και 17 ετών να έχουν το δικό τους smartphone.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση έχει αμφισβητηθεί από την αντιπολίτευση και έχει χαρακτηριστεί σαν μια κίνηση για την προβολή του Γάλλου Πρόεδρου Emmanuel Macron, ενώ αναφέρει πως δε θα έχει καμία επίδραση στην πραγματικότητα και δε θα φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουν όσοι ψήφισαν υπέρ αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με το νόμο οι μαθητές θα πρέπει είτε να αφήνουν τις συσκευές τους στο σπίτι είτε, εφόσον τις φέρνουν στο σχολείο, να τις απενεργοποιούν μέχρι το τέλος του μαθήματος στο σχολείο, έτσι ώστε να είναι καλύτερα συγκεντρωμένοι στα μαθήματα χωρίς να κοιτάζουν συνεχώς την οθόνη της συσκευής τους, κάτι το οποίο κάνουμε όλοι. Θα πρέπει να τονίσουμε πως από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και οι περιπτώσεις που μια συσκευή θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για παιδαγωγικούς σκοπούς.

Τα σχολεία έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μερική ή ολική απαγόρευση των smartphone και tablet από τους μαθητές, οι οποίοι τους έχει ήδη απαγορευθεί η χρήση των smartphone κατά τη διάρκεια του μαθήματος με νόμο που είχε ψηφιστεί το 2010. Ο Υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer, ανέφερε ότι ο προηγούμενος νόμος δεν εφαρμόστηκε καθώς ήταν ελλιπής τη στιγμή που ο νέος νόμος φέρνει τη Γαλλία στον 21ο αιώνα, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Είναι ένας νόμος ο οποίος στέλνει ένα μήνυμα στη Γαλλική κοινωνία αλλά και σε όλες τις χώρες του κόσμου, με τη χώρα μας και το Υπουργείο Παιδείας να βάζει τέλος στα κινητά των μαθητών σε όλα τα σχολεία, μέσω εγκυκλίου του Υπουργού, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2018

Μήπως εννοείτε παιδιά με “ειδικές ανάγκες” και όχι “ειδικές ικανότητες” ?

Γιατί είναι σα να λέμε ότι κινητά επιτρέπονται μόνο για τον spiderman και τον flash…

Πάντως, πέρα από την πλάκα, το μέτρο αυτό ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστεί και στη χώρα μας, αν θέλουμε το σχολείο να είναι χώρος μόρφωσης και να σταματήσει (επιτέλους) να αποτελεί…. προέκταση των social media του καθενός πιτσιρικά.

Κώστας Βλαχάκης

nikos2018, Με ειδικές ή ιδιαίτερες ικανότητες. Google it.

Konstantinos

Η ελλάδα το έχει κάνει ήδη. Να ναι καλά η τωρινή κυβέρνηση.. Πρώτοι πλέον σε όλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 15

iPhone 15 series: Dummies αποκαλύπτουν τις αλλαγές στο σχεδιασμό

Ενώ οι φήμες για το μέγεθος πάνελ των iPhone 16 Pro και Pro Max δίνουν και παίρνουν, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για τα πιο άμεσα iPhone 15.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Call Screen: Νέες επιλογές προστασίας από τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Η λειτουργία Pixel Call Screen που βρίσκεται στο Phone app σε μερικές συσκευές Pixel βοηθά στο να ξεχωρίζετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις.

Smartphones Android Smartphones iPhone

Αυτά είναι τα smartphones που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι από τα κινητά μας τηλέφωνα εκπέμπεται ακτινοβολία που μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία μας.

Smartphones Apple iOS 16 iPhone

iOS 16.5: Τι απαντά η Apple για το battery drain

Μετά από σχεδόν κάθε ενημέρωση iOS, τα social γεμίζουν από αναρτήσεις χρηστών που διαμαρτύρονται ότι η μπαταρία εξαντλείται πιο γρήγορα.