Η Google προειδοποιεί, μην φορτώνετε τα services στα Huawei smartphones

Η Google δημοσίευσε εχθές το βράδυ ένα άρθρο με σκοπό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση που υπάρχει γύρω από την Huawei και τον αποκλεισμό της. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά.

Η Huawei για όσους δεν γνωρίζουν έχει αποκλειστεί από την Αμερική εδώ και περίπου έναν χρόνο, με αποτέλεσμα να μην της επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει τα Google Mobile Services. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νεότερα smartphone όπως τα Huawei Mate 30, το Mate X και άλλα δεν έχουν σημαντικές εφαρμογές που παίζουν ρόλο στις πωλήσεις των smartphone όπως YouTube, Gmail, Google Play Store και άλλες.

Η Huawei ευελπιστεί τα δικα της services να ξεπεράσουν αυτα της Google

Σύμφωνα λοιπόν με την Google, η εταιρεία θέλει να ζυγίσει την κατάσταση για το αν η Huawei αποτελεί απειλή για την Αμερικανική Εθνική Ασφάλεια. Ο Tristan Ostrowski, νομικός διευθυντής για το Android και το Google Play έγραψε σε ανάρτηση του:

Ο στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ασφάλεια των χρηστών της Google στις εκατομμύρια Huawei συσκευές που υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Συνεχίσαμε να συνεργαζόμαστε με την Huawei σύμφωνα με τους κανονισμούς, για να παρέχουμε ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις για τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google σε υπάρχουσες συσκευές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα επιτρέπεται.

Αυτό όμως συμβαίνει για όσα προϊόντα κυκλοφόρησαν πριν από τις 16 Μαΐου του 2019. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία κυκλοφόρησαν μετά από εκείνη την ημερομηνία θεωρούνται “μη πιστοποιημένα”. Βέβαια, το ότι τα smartphone της Huawei δεν έχουν πιστοποιηθεί, δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν βρήκαν τρόπο να κάνουν sideload τα services που παρέχει η Google. Ο Αμερικανικός κολοσσός έρχεται λοιπόν να προειδοποιήσει τους χρήστες να μην επιχειρήσουν να κάνουν sideload εφαρμογές όπως το YouTube, Play Store, Gmail κλπ, καθώς είναι άγνωστο αν αυτές τις εφαρμογές κρύβουν κακόβουλο λογισμικό.

Τέλος, ο Ostrowski κλείνει την αναφορά του εξηγώντας τον τρόπο για να ελέγξει κάποιος αν το Huawei smartphone του είναι πιστοποιημένο.

Για να ελέγξετε αν η συσκευή σας είναι πιστοποιημένη, ανοίξτε την εφαρμογή του Google Play Store, πατήστε “Menu” και αναζητήστε τις “Ρυθμίσεις”. Θα δείτε αν η συσκευή σας έχει πιστοποιηθεί με την επιλογή “Play Protect certification”.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Φεβρουαρίου 2020 14:53

Σχόλια

  • Πολύ γουστάρω που θα πλησιάζει ο καιρός να στείλουμε στο διάβολο την google και το "καλό" της, γιατί δεν ξέρουμε πια πως να προστατευτούμε από τις ρουφιανιές της. Είμαι και άσχετος με το android και δεν μπορώ να απενεργοποιήσω την παρακολούθηση. Ό,τι και να κάνω την τσακωνω να με παρακολουθεί. Άει στο διάολο πια!

    • Όπως και ναχει πάλι θα πουλάνε τα δεδομένα μας αφού τάχουν πάρει πρώτα,κάτοχος και Huawei p10 lite διαπίστωσα ότι σου ζητούν συγκαταθεση αλλιώς δεν θα φας,πρέπει να τα δώσεις όλα και εδώ.Δυστυχως παιδιά δεν ξεφευγουμε.

    • Νομίζω μπορείς να κατεβάσεις τα apk αλλά δεν θεωρήται safe.. Τύπου όπως όταν κατεβάζεις apk από Chrome (ή κάποιον άλλο browser) και σου λέει "Αυτός ο τύπος αρχείου ενδέχεται να βλάψει τη συσκευή σας" έτσι θέλει να πει πως ίσως το apk περιέχει κακόβουλο λογισμικό. αλλά όπως και με τα apk όταν έχεις Google services δν είναι πάντα safe έτσι και τοτε

      • Καλα σιγουρα δεν ειναι safe αλλα θελω να πω πως και χωρις τα google services θα παίζει το viber google maps κλπα, οποτε μικρο το κακό, δεν νομιζω να ειναι ολα τα apk κακόβουλα

  • Κοίτα ποιος μιλάει για ασφάλεια... Θα τρελαθούμε όλοι εδώ... "Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα"...

  • Mono HUAWEI.. ήμαρτον με την υποκρισία των Η. Π. Α..ολοκληρη κυβέρνηση πολεμάει μια εταιρεία.. Γτ αν ισχύει ότι λένε δεν πολεμάνε την ίδια την χώρα..?? Λέω εγώ τώρα..

  • Υποκρισία στο μέγιστο. Δηλαδή μέχρι πριν λίγο καιρό που ο κύριος Τραμπ δεν αποφάσισε να καταστρέψει μια εταιρεία όλα ήταν ασφαλή; και τώρα που ο γλοιωδης περουκακιας αποφάσισε ότι η Huawei ειναι πρακτορες τρέχει η Google για να φανεί ο καλός μαθητής. Κρίμα και αδικο αυτό που γίνεται σε μια εταιρεία. Και όπως λένε οι προ-λαλισαντες ποιος μιλάει για παρακολούθηση η ΗΠΑ και η Google. Χαχαχαχα.. Ρε δεν είμαστε λωτοφαγοι..

  • φάτε κόσμε....περάστε....σανό-σανό...περάστε κόσμε....σανό ψητό-σανό βραστό-σανό στον ατμό....🥦🥦🥦🥦🥦🥬🥬🥬🥬🌽🌽🌽🌽☘☘☘☘🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🍀🍀🍀🌿🌿🌿🌳🌳🌳🌳🌳

  • Έλεος δύο εταιρείες μας άρεσαν εμένα προσωπικά και έπαιρνα Huawei και samsung και αναγκαστικά μας σπρώχνουν όπου θέλουν

  • Είναι ένας πόλεμος Αμερικής και Κίνας δεν έχει να κάνει με κάτι κατώτερο
    Εμείς απλά παρακολουθούμε μόνο τα γεγονότα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι

  • Κανένα πρόβλημα ρε Google, μην στεναχωριέσαι. Μόλις βγάλει η Huawei το Harmony, θα σου κουνήσουμε το μαντιλι και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε τα κινητά μας. Μια φορά το έκανες με τη Blackberry, τη κλείσατε όταν αφαιρέσατε από το RIM τις εφαρμογές σας. Ε δε θα σας ξαναπεράσει!

  • ...το θέμα είναι ότι ο πραγματικός πόλεμος δεν είναι ο εμπορικός , μεταξύ Google και Huawei,αλλά μεταξύ δύσης και Ανατολής για το ποιος θα διαχειριζεται τον τεράστιο όγκο των δεδομένων κ πληροφοριών της 5G τεχνολογίας,μιας και η δεύτερη είναι τεχνολογικά ανωτερη και έτοιμη να το υποστηρίξει,έναντι των άλλων "Δυτικοτερων" τεχνολογικών κολοσσών.Ας μην ξεχνάμε ότι Internet 2 είναι εδώ και ξεκινάει.....ΙΟΤ..... Και τώρα είναι σειρά της Ασίας........

  • Έλεος, έχετε κολλήσει όλοι με την huawei σιγά την εταιρία. Πρώτη φορά βλέπω κόσμο να υποστηρίζει φανατικά μια εταιρία που είναι επικίνδυνη, που δεν σέβεται τους πελάτες της και αποτελεί εθνικό κίνδυνο για τις Η.Π.Α. Αυτή η εταιρία ξέρει κάθε πληροφορία για κάθε πελάτη της, είναι ο ορισμός της λέξης «κατασκοπία»

    • Ενω το ios που συλλεγει πληροφοριες και δεν τις δινει ειναι μια χαρα. Για google να μην μιλησουμε που εχει προσβαση απο μικροφωνο καμερα μεχρι το gps. Ξερεις ποσοι γνωστοι μου εχουν παρει χαμπαρι οτι ακουν την ομιλια μας? Δεν εχεις παρατηρησει να συζητας κατι με καποιον και ξαφνικα σου βγαζει διαφημισεις για το συγκεκριμενο πραμα?

  • Για οποίους δεν το άκουσαν, η CIA είχε εξαγοράσει εταιρία που παρείχε πειραγμενο εξοπλισμό κρυπτογράφησης σε όλο τον κόσμο από το '50. Με την έλευση του Ίντερνετ το όλο πράγμα έγινε πιο εύκολο. Όλοι θέλουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες χωρίς να το γνωρίζει το πόπολο. Κάποιοι μπορούν. Pick your poison που λένε.

  • ΑΣΑΦΉΣ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΕΦΌΣΟΝ ΤΟ ΡΉΜΑ ΑΠΕΙΛ(ΕΙ) ΑΝΤΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΉ ΠΟΥ ΟΡΘΏΣ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΆΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΤΆ ΑΞΙΌΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΘΕΜΑΤΙΚΉ 💔+!!!!. -

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.