Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία στις αποστολές smartphone στην Κίνα

huawei κορυφαία αποστολές smartphone κίνα, Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία στις αποστολές smartphone στην Κίνα

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, η Huawei παραμένει πρώτη στις αποστολές smartphone για την αγορά της Κίνας, για το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, παρά το γεγονός πως οι συνολικές αποστολές smartphone στην Κίνα μειώθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο για το 2017.

Η Huawei μαζί με τις Oppo, Vivo και Xiaomi, σπρώχνουν τους υπόλοιπους κατασκευαστές smartphone εκτός της Κινεζικής αγοράς μιας και οι αποστολές smartphone για την αγορά της Κίνας αυξήθηκαν κατά 2% φτάνοντας τα 21 εκατομμύρια τεμάχια για τη Huawei (μαζί με αυτά της Honor), η οποία διατηρεί το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, αυξάνοντάς το από 18% στο πρώτο τρίμηνο του 2017 σε 24% για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018.

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι πως οι παραγγελίες των εταιρειών εκτός των Huawei, Oppo, Vivo και Xiaomi, κατρακύλησε από το 42% στο 27%, την ώρα που οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της Huawei κατάφεραν να αυξήσουν τις αποστολές των δικών τους smartphone, σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με αυτό της Huawei.

Μπορεί οι συνολικές αποστολές smartphone να μειώθηκαν από τα 114 εκ. του πρώτου τριμήνου του 2017 στα 91 εκ. τεμάχια για την ίδια περίοδο του 2018, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα πως οι Κινέζοι κατασκευαστές βγαίνουν κερδισμένοι μιας και έχουν αύξηση της προτίμησής τους από τους καταναλωτές, με τη Huawei να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στις αποστολές smartphone συγκριτικά με τις υπόλοιπες εταιρείες.

huawei κορυφαία αποστολές smartphone κίνα, Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία στις αποστολές smartphone στην Κίνα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos13

Oppo και Vivo δεν είναι η ίδια εταιρεία; Γιατί δηλαδή στις πωλήσεις της Huawei προσμετρωνται και οι πωλήσεις της honor ενώ στις άλλες όχι; Ότι να ναι έρευνα…

hayate

Oppo και one plus είναι μαζί. Η πρώτη είναι θυγατρική της δεύτερης. Vivo και oppo είναι ξεχωριστές.

Saša

Vivo, Oppo και 1+ ειναι της ιδιας εταιρειας BBK Electronics Corporation εξ αρχαιοτατων.

NtinosMD

Οπως και στο pacific rim ρε φιλε… Ερχονται εξωγηινα τερατα στη γη αλλα οοοοοοοοχι, ο καθενας να δειξει οτι εχει το καλυτερο ρομποτακι. Τυχαιο οτι στο πρωτο οι κινεζοι αποχαιρετησαν νωρις και στο δευτερο με τα mass products δειξανε ποσο ευαλωτα ειναι αλλα ποσο ευκολα μετα μπορουν να απενεργοποιηθουν και να αχρηστα; Ξερω ξερω αμερικανικη προπαγανδα θα μου πειτε… αλλα true facts ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.