Η Huawei ετοιμάζει το Kirin 710 για να κοντράρει τον Snapdragon 710

huawei hisilicon kirin 710 κόντρα qualcomm snapdragon 710, Η Huawei ετοιμάζει το Kirin 710 για να κοντράρει τον Snapdragon 710

Η Huawei ετοιμάζει την απάντησή της στον Snapdragon 710 μιας και ετοιμάζει το δικό της επεξεργαστή, το HiSilicon Kirin 710. Ο νέος επεξεργαστής της Huweri είναι ο διάδοχος του Kirin 659, θα βασίζεται στον Cortex A-73 με αρχιτεκτονική 12nm και θα στηρίζεται στην τεχνολογία της TSMC.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως η τεχνολογία επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων που κάνει δυνατή τη χρήση των λειτουργιών της τεχνητής νοημοσύνης στον HiSilicon Kirin 970 θα βρίσκεται και στον Kirin 710. Στον αντίποδα, ο Snapdragon 710 θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική 10nm της Samsung και θα μπορεί και αυτός να ανταπεξέλθει σε λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας τον ανταγωνισμό στα mid-range smartphone πιο έντονο από ποτέ.

Το Xiaomi Mi8 SE είναι το πρώτο smartphone με επεξεργαστή Snapdragon 710, με την Oppo να ετοιμάζει και εκείνη την πρότασή της με το συγκεκριμένο επεξεργαστή. Στον αντίποδα, η Huawei σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κυκλοφορήσει μια σειρά smartphone τα οποία θα σταθούν απέναντι από αυτά με Snapdragon 710, με το Huawei Nova 3 να είναι το πρώτο της εταιρείας με το HiSilicon Kirin 710, το οποίο θα διαθέτει διπλή κάμερα και οθόνη αναλογίας 19.5:9 που καλύπτει ολόκληρη τη μπροστινή επιφάνεια, με αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας τον Ιούλιο.

Τέλος, η Huawei πιθανόν να ετοιμάζει άλλες δύο συσκευές με το συγκεκριμένο επεξεργαστή, οι οποίες έχουν πάρει τις σχετικές πιστοποιήσεις από την Κίνα και διαθέτουν κωδική ονομασία PRA-AL00 και PRA-TL00, με τη Huawei να ετοιμάζει να αποστείλει πάνω από 140 εκ. smartphone μέσα στο 2018 από τα οποία το 50% θα ανήκουν στη mid-range κατηγορία.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Δεν άλλαζαν έστω τον αριθμό? WTF!

forneverarrow

Αν δεν κάνω λάθος, η Samsung έχει ήδη ένα chip σε αυτό το επίπεδο, τον Exynos που φοράει το A8 με 2xA73 και 6xA53. Λογικά τα νέα 710 θα είναι πιο δυνατά αλλα και μόνο που θα είναι 10-12nm θα έχουν καλύτερες επιδόσεις απο τα υπάρχοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.