Η περισκοπική κάμερα στα iPhone ίσως αργήσει μέχρι το 2023

iPhone, Η περισκοπική κάμερα στα iPhone ίσως αργήσει μέχρι το 2023

Η Apple φαίνεται πως θέλει να δώσει στα επόμενα iPhone περισκοπική κάμερα, όμως ίσως θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες της κορεάτικης ιστοσελίδας The Elec η Samsung κατέχει μία σειρά από κρίσιμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το σύστημα περισκοπικής κάμερας και δεν είναι έτοιμη να τα παραχωρήσει έτσι εύκολα.

Ένα από αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι το πως ενεργοποιείται ο σφαιρικός οδηγός, ώστε το σύστημα folded φακών να είναι πιο ακριβές και αποτελεσματικό. Σύμφωνα με πηγές, η Samsung Electromechanics ενδέχεται να μην πουλήσει απευθείας αυτές τις μονάδες στην Apple, ώστε να μη χάσουν τα smartphone της εταιρείας αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα.

Ο μόνος τρόπος για τα επόμενα iPhone να προσφέρουν περισκοπική κάμερα είναι αν η Apple ζητήσει από την LG InnoTek, που την προμηθεύει με φακούς, να της προμηθεύσει τα εξαρτήματα από τη Samsung Electromechanics. Ωστόσο, ακόμα και για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα η Apple να μπορέσει να βρει μία μέση λύση με τη Samsung για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία.

Ακόμα και να πραγματοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ Apple, LG InnoTek και Samsung Electromechanics, μπορεί να φτάσουμε μέχρι το 2023, ακόμα και αν οι μέχρι τώρα αναφορές ήθελαν περισκοπική κάμερα στα iPhone του 2022. Ήδη το iPhone 12 Pro Max είναι αρκετά πίσω στις ικανότητες zoom σε σχέση με το Galaxy S20 Ultra ή το Galaxy Note 20 Ultra, οπότε η εταιρεία πρέπει να βρει άμεσα μία λύση και να αφήσει πίσω της τον τηλεφακό που χρησιμοποιεί.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.