Η Samsung δε θα πιάσει το στόχο στις αποστολές smartphone για το 2018 λόγω των Galaxy S9

samsung στόχοw αποστολές smartphone 2018 galaxy s9 s9plus, Η Samsung δε θα πιάσει το στόχο στις αποστολές smartphone για το 2018 λόγω των Galaxy S9

Σύμφωνα με αναφορά του The Investor, η Samsung βρίσκεται μακριά από το στόχο της για τις αποστολές smartphone μέσα στο 2018 λόγω των χαμηλότερων, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, πωλήσεων των Galaxy S9 και S9 Plus και ειδικότερα στην Κίνα αλλά και λόγω του ανταγωνισμού.

Παρά το σκληρό ανταγωνισμό, η Samsung παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής smartphone στον κόσμο και παρά το ότι δε μπορεί προς το παρόν να την μετακινήσει από την κορυφή, η ανάπτυξη των πωλήσεων δεν είναι ανοδική κυρίως λόγω των αγορών της Ασίας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εστιάζεται στην αγορά της Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχικός στόχος της Samsung για το 2018 ήταν τα 320 εκ. αποστολές smartphone, ένας στόχος ο οποίος αναθεωρήθηκε μετά τις αυξημένες προπαραγγελίες των Galaxy S9 στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ανεβάζοντας το στόχο στις 350 εκ. συσκευές, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά. Οι αριθμοί αναφέρουν πως η Samsung πέτυχε 319.7, 309.4, και 319.8 εκατομμύρια αποστολές smartphone για τα έτη 2015, 2016 και 2017 αντίστοιχα.

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Samsung πέτυχε 78 εκ. αποστολές συσκευών ενώ στο δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να φτάσουν τα 73 εκατομμύρια τεμάχια, με την πτώση να οφείλεται στις υποτονικές πωλήσεις των Galaxy S9 και S9 Plus. Η εταιρεία δείχνει να έχει κάνει λάθος υπολογισμό σχετικά με τη ζήτηση των ναυαρχίδων της, με τους αναλυτές να εκτιμούν πως οι πωλήσεις της S9 σειράς θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια συσκευές για το 2018. Εαν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε τα Galaxy S9 και S9+ θα είναι τα Galaxy S με τις χαμηλότερες πωλήσεις από το 2012 μέχρι σήμερα.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Γιατι δεν το περιμεναν? Με τετοια τιμη που παιζιε το s9 και τα χαρακτηριστικα που εχει προφανως ο κοσμος δεν βλεπει νοημα να παει προς τα εκει – οποτε ειτε μενει ή πηγαινει στο s8/Note 8. Ποσο μαλλον τωρα που κοντευει κ η περιοδος για το Note 9. Ο κοσμος των android ειναι καταναλωτης που θα ψαξει το VFM και θα το προτιμησει σ αντιθεση με τους αντιπαλους στο apple-cosmos οπου παιζουν μονοι τους μπαλα. Δικο τους το μαχαιρι εκει, δικο τους και το καρπουζι. Και με το δικιο τους. Για android αλλαζει το θεμα. Να το κοιταξουν, γιατι εκει τιμωρειται ευκολα η αυξημενη τιμη με σχεδον ιδια χαρακτηριστικα με τον προκατοχο.

NikosAr

Η λογική λέει ότι ο ανταγωνισμός στην Ασιία είναι πολύ μεγάλος φέτος βλέπε oppo, apex, vivo, xiaomi οι οποίες θα ανέβουν λόγο πολύ καλής υλοποίησης σε σχέδιο και χαρακτηριστικά, τόσο που οι καταναλωτές δεν θα μπορέσουν να βρουν τις διάφορες από τις μεγάλες εταιρίες που ζητούν πολλά παραπάνω χρήματα λόγο ονόματος .

giannis

Μάλλον έχασαν πελάτες από το P20.

Σταύρος Χρι

Παιδιά τα πράγματα είναι πιο απλά… Όταν έχεις την μεγαλύτερη τιμή από όλον τον ανταγωνισμό τότε πρέπει να είσαι και ο καλύτερος παντού ή έστω καλύτερος σε κάποια σημεία και ίσος στα υπόλοιπα σημεία με τον ανταγωνισμό. Όταν αυτό δεν σημβαινει απλά δεν αξίζεις να έχεις την υψηλότερη τιμή… Ο κόσμος το βλέπει αυτο

Chris

Πολύ απλα τα S9/S9+ δεν ειχαν αυτο που θα εκανε εναν χρηστη S8/S8+ να κανει την αλλαγη. Η αναβαθμιση ηταν πολύ μικρη και αδιαφορη…

Ioannis

Διαβάζοντας τα σχόλια κάποιος που δεν γνωρίζει από specs θα πει τι καλά τι θεϊκά κινητά βγάζει ο ανταγωνισμός και η Samsung σου πουλάει το ίδιο κ το ίδιο με ελάχιστες διαφορές και σε χτυπάει σε τιμή…. Κάποιος αναφέρει ότι δεν υπερτερεί πουθενά το s9 plus, έναντι του ανταγωνισμού γενικά εννοεί ? Έναντι του p20pro. Anyway το p 20 pro που κάνει πλέον 60 με 70 ευρω πάνω από το s9 + πέρα από την κάμερα που σιγά την τρελή διαφορά έτσι αλλά οκ έχει ένα προβάδισμα, σε ποιο άλλο τομέα επικρατει (βίντεο όμως δεν έχει όπως το s9+ 2160p@60fps? Σε οθόνη ? Μήπως ανάλυση οθόνης που έμεινε στο 1080 x 2240 pixels που το βρίσκεις και σε ένα RedMi note 5Ai με 160 ευρώ? Screen to body ratio? Αδιαβροχοποιηση, Μια κατηγορία πίσω ? Bluetooth ακόμα 4.1 ενώ το Samsung 5. Iris scanner?? Και σαν CPU ? Μήπως έμεινε λίγο πίσω η Huawei? Και επειδή είμαι και λίγο καγκουρας το s9+ το σφαζει το p20pro στα Benchmarks. Ειδικά στο Single core results η διαφορά είναι χαοτικη. Μετά βλέπω ότι ο κόσμος ψάχνει το vfm κλπ κλπ. Όταν ένα κινητό σχεδόν σε όλα είναι μπροστά και στο μόνο που χάνει είναι… Συνέχεια »

thanasis

Δεν αγοραζουν ολοι στην τιμη της σαμσουνγκ. Οποτε δεν πιστευω οτι ειναι απολυτα θεμα τιμης. Ειναι θεμα αν ειναι η καλυτερη συσκευη στη κατηγορια και αν εχει ορισμενα χαρακτηριστικα. Οπως διαβασα παραπανω το Π20 μαλλον τους εκανε καποια ζημια, καθως και αλλα μοντελα.

Οπως παντα η εταιρεια και μεσω των επισημων καναλιων εχει προγραμμα ανταλαγης που χαμηλωνουν την τιμη για 2-3 κατοσταρικα.λιγοτερο. Πχ δινεισ αι-φον 6 περνεις 100+ 150 πισω απο σαμσουνγκ και το χρησιμοποιεις στη μειωμενη τιμη πχ απο πολυκαταστημα.

Απο πλευρας εικονικου κινητου δε νομιζω οτι η σειρα της σαμσουνγκ χτυπησε το παλμο της αγορας.

Vendetta

@Ioannis θα συμφωνούσα μαζί σου εάν η Apple δεν πηγαινε εξίσου καλά με τη Samsung στην Ασία και συγκεκριμενα στην Κινα

forneverarrow

Δεν βρίσκω άλλο λόγο πέρα απο το κόστος. Το S9 είναι ο,τι καλύτερο έχω δει απο τη Samsung και δεν θα είχα πρόβλημα να το δουλεύω σαν βασική συσκευή αν: 1) δεν είχε το πρόβλημα που μαστίζει κάθε Android συσκευή, δηλαδή τα updates (βάζω και τα Pixel-Nexus-Android One μέσα γιατί maximum 2 χρόνια πάνε και αυτά). 2) αν το κοστος δεν ήταν για γέλια και φυσικά 3) αν δεν υπήρχε iPhone 8 εκεί έξω. Το κοινό δεν το έχασε απο την Huawei, το έχασε απο το S8. Κάποτε, όταν τα Galaxy κόστιζαν 650€ την πρώτη μέρα και οι αλλαγές ήταν ουσιώδεις υπήρχε κόσμος που έδινε το προηγούμενο σε μια λογική τιμή και συμπλήρωνε ένα ποσό για να πάρει το νέο. Πλέον, ούτε αξίζει τον κόπο, ούτε πιάνει καλή τιμή το Galaxy έπειτα απο ένα χρόνο… Το S9 είναι στα 800+€ ενώ βρίσκεις σε κατάστημα το S8 στα 570€ περίπου, όποτε ποιος ο λόγος να πληρωσεις για μεταχειρισμένο; Άμα το πουλήσεις το S8 στα 400€; Μετά δε συμφέρει να δώσεις αλλα τόσα για ένα S9 που είναι σχεδόν το ιδιο με το S8… Τρέχα γύρευε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.