Η Samsung Display παρουσιάζει under-display webcam για τα OLED laptop


H Samsung Display κυκλοφόρησε ένα νέο teaser, μέσα από το οποίο μας προετοιμάζει για under-display webcam στα επερχόμενα OLED laptop. Η νέα τεχνολογία επιτρέπει σχεδόν ελάχιστα bezel περιμετρικά, με την εταιρεία να τα ονομάζει “Samsung Blade Bezel” μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.

H τεχνολογία για webcam που δε θα φαίνεται ονομάζεται UPC, ή αλλιώς Under Panel Camera, με τη Samsung Display να μειώνει δραματικά και το μέγεθος του OLED panel σε σχέση με τον ανταγωνισμό, από 2.1 χιλιοστά σε μόλις 1 χιλιοστό. Αυτό επίσης κάνει το panel των επερχόμενων laptop 70% ελαφρύτερο σε σχέση με τα panel των ανταγωνιστικών εταιρειών.

Samsung Display, Η Samsung Display παρουσιάζει under-display webcam για τα OLED laptop

Όπως μπορούμε να φανταστούμε, αυτό δίνει την ευκαιρία στους κατασκευαστές να προσφέρουν εξαιρετικά λεπτά laptop στην αγορά. Πέραν βέβαια του βίντεο της Samsung Display, το μοναδικό παράδειγμα για under-display κάμερα που κυκλοφορεί όντως στην αγορά είναι το ΖΤΕ Axon 20 5G, το οποίο δυστυχώς δεν προσφέρει την ποιότητα που θα θέλαμε. Μένει να δούμε αν όντως η εταιρεία ξεπεράσει τα προβλήματα και μπορέσει να προσφέρει μία λύση αντάξια των συμβατικών webcam.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.