ZTE Axon 20 5G: Επίσημα το πρώτο smartphone στον κόσμο με under-display selfie

, ZTE Axon 20 5G: Επίσημα το πρώτο smartphone στον κόσμο με under-display selfie

Όπως περιμέναμε, η ZTE ανακοίνωσε και επίσημα το πρώτο smartphone στον κόσμο με under-display selfie, κάτι που περιμέναμε να δούμε εδώ και καιρό από κάποιον κατασκευαστή, αλλά δε το είδαμε ποτέ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των κατασκευαστών μέχρι σήμερα ήταν η κατασκευή της ίδιας της οθόνης, καθώς δεν επέτρεπε να περάσει το φως ώστε να λειτουργήσει η κάμερα σωστά.

Σε αυτό το πρόβλημα, η ZTE βρήκε τη δική της λύση, τοποθετώντας μία ειδική επικάλυψη μεμβράνης στα στρώματα της οθόνης, η οποία έχει εξαιρετική μετάδοση του φωτός, ενώ είναι διάφανη. Η selfie κάμερα των 32MP διαθέτει το δικό της light perception αισθητήρα, ώστε να ρυθμίζει την ποσότητα φωτός που απαιτείται σε κάθε σενάριο λήψης. Επιπλέον, η ZTE εργάστηκε εκ νέου στη διάταξη των pixel γύρω από το φακό της κάμερας, ώστε να ταιριάζει με την υπόλοιπη οθόνη για να μην υπάρχει κάποια αισθητή παραμόρφωση χρωμάτων, ενώ δημιούργησε και νέο αλγόριθμο επεξεργασίας για βελτιστοποίηση της τελικής εικόνας.

, ZTE Axon 20 5G: Επίσημα το πρώτο smartphone στον κόσμο με under-display selfie

Πέραν όμως της κάμερας, το ZTE Axon 20 5G έχει να προσφέρει αρκετά πράγματα. Αρχικά, η συσκευή έρχεται με μεγάλη οθόνη 6,92 ιντσών τεχνολογίας OLED, με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Η οθόνη έχει αναλογία 20.5:9, υποστηρίζει 10bit χρώματα και διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων από κάτω. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο Snapdragon 765G, ο οποίος προσφέρει υποστήριξη δικτύων 5G. Η μπαταρία του νέου ZTE ανέρχεται στα 4.220mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης 30W.

, ZTE Axon 20 5G: Επίσημα το πρώτο smartphone στον κόσμο με under-display selfie

Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει το τετραπλό σύστημα κάμερας, με κύριο αισθητήρα 64MP, 8MP ultra-wide, 2MP αισθητήρα βάθους και 2MP για λήψεις macro. Το ZTE Axon 20 5G θα κυκλοφορήσει σε τέσσερα ιριδίζοντα χρώματα: μαύρο, λευκό, μωβ και πορτοκαλί. Η τιμή της βασικής έκδοσης με 6GB μνήμης RAM και 128GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης ανέρχεται στα περίπου 270 ευρώ, ενώ οι εκδόσεις 8GB/128GB και 8GB/256GB ανέρχονται στα περίπου 310 και 345 ευρώ αντίστοιχα. Το ZTE Axon 20 5G θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου στην αγορά της Κίνας, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα το δούμε και στις υπόλοιπες αγορές.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nik

Εμένα μου αρέσει με notch

Αλέξανδρος

Μπράβο σου, είσαι σε καλό δρόμο…..
Τώρα πέρα από την πλάκα (Nik), η εταιρεία αξίζει συγχαρητήρια γιατί είναι κάτι πρωτοποριακό. Αν και στο σημείο που είναι η κάμερα ο χρήστης δεν καταλαβαίνει την διαφορά ΚΑΘΟΛΟΥ στην οθόνη, αυτό είναι το μέλλον.
Επειδή είμαι κάτοχος του Xiaomi note 9 pro, ακόμη και αυτή η μικρή στρόγγυλη τρύπα στην οθόνη με ξενερώνει ώρες ώρες, αλλά οκ, δεν είναι notch.
Μακάρι να είναι καλό και να το κανουν και οι άλλοι.

Jack

Εμένα μου αρέσει η τιμή του

Solon

Ας έβαζε και τον Snapdragon 865 να ήταν επιλογή ναυαρχίδας. Τώρα το χάλασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.