Η Samsung ετοιμάζει δύο custom επεξεργαστές Exynos για το 2021 και 2022;

Samsung, Η Samsung ετοιμάζει δύο custom επεξεργαστές Exynos για το 2021 και 2022;

Τα τελευταία χρόνια, κυκλοφορούσαν διάφορες ειδήσεις σχετικά με τους custom επεξεργαστές της Samsung. Το τελευταίο μοντέλο ήταν ο Exynos M5, ενώ η εταιρεία έκλεισε οριστικά το τμήμα των custom CPU το 2019.

Ο αιφνίδιος θάνατος

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι η Samsung ετοίμαζε δύο νέα Mongoose chip, τα οποία είχε προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν το 2021 και το 2022. Οι πληροφορίες προέρχονται από κάποια προφίλ υπαλλήλων της νοτιοκορεάτικης κατασκευάστριας, στο LinkedIn, τα οποία ανέφεραν κάποιες custom CPU.

Σε ένα από τα προφίλ αναφέρεται ο Exynos M6, ενώ σε κάποιο άλλο γίνεται αναφορά στον Exynos M7. Βέβαια, από τη στιγμή που η Samsung έκλεισε το σχετικό τμήμα, κανένα από τα SoC δεν αναμένεται να βγει στην αγορά. Εκτός αν αλλάξει κάτι στο μέλλον.

Η αναβίωση των Mongoose

Με βάση τις αναφορές, η κυκλοφορία των M6 και M7 είχε προγραμματιστεί για το 2021 και το 2022, αντίστοιχα. Επιπλέον, ο Exynos M6 είχε μπει σε διαδικασία ανάπτυξης, ενώ ο M7 κατά πάσα πιθανότητα έμεινε μόνο στα χαρτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung εργάζεται τώρα σε ένα custom chipset Exynos το οποίο αναπτύσσει για λογαριασμό της Google. Το συγκεκριμένο chip μπορεί να βασίζεται σε 5nm διαδικασία, να έχει οκτώ πυρήνες ARM Cortex, και ίσως είναι κάποιο από τα Exynos M6 ή M7.

Τέλος, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι M6 και M7 θα βγουν στην αγορά, έστω και με άλλο όνομα. Όπως κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα απογίνουν οι Exynos, μετά από την ψηφοφορία που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung πρέπει να σταματήσει να εφοδιάζει τα smartphones με τα συγκεκριμένα SoCs.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas_falcon

Ας σταματήσει η κοροϊδία με τους εξινος και ας βάζει στις ναυαρχίδες τους snapdragon. Έχει πέσει τόσο κράξιμο και video reviews για μεγάλη αύξηση θερμοκρασίας και κατακόρυφη πτώση αποδόσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.