Η Xiaomi ετοιμάζει smartphone με κάμερα 144 Megapixel;

, Η Xiaomi ετοιμάζει smartphone με κάμερα 144 Megapixel;

Η Xiaomi είναι συνήθως η πρώτη εταιρεία στον κόσμο η οποία φέρνει στην αγορά κάμερες οι οποίες ενσωματώνουν αισθητήρες με περισσότερα megapixel. Ήταν για παράδειγμα η πρώτη εταιρεία που έφερε smartphone με κάμερα 48MP, μετά ακολούθησε το Note 8 Pro με 64MP και τέλος το Mi Note 10 το οποίο ενσωματώνει κάμερα 108MP. Σύμφωνα τώρα με νέες πληροφορίες, η Κινεζική εταιρεία ετοιμάζει ένα smartphone το οποίο θα ενσωματώνει κάμερα με αισθητήρα 144 Megapixel.

Ενδιαφέρει επίσης: Μάθαμε τις τιμές των Xiaomi Mi 10 Pro και Mi 10 στην Ελλάδα

Μία ακόμη εταιρεία η οποία φημολογείται ότι εργάζεται πάνω σε ένα τέτοιο project είναι η Samsung και πιθανόν και αυτός ο αισθητήρας να αναπτυχθεί με τη συνεργασία των δύο εταιρειών όπως ακριβώς συνέβη και με τον ISOCELL Bright HMX 108MP.

Προς το παρόν, η ανάπτυξη ενός τέτοιου αισθητήρα βρίσκεται στα πρώιμα στάδια ωστόσο το smartphone που λέγεται ότι θα ενσωματώνει μία τέτοια κάμερα ίσως ονομάζεται Mi CC10 ή Mi 10S Pro. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί και δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα κυκλοφορήσει ένα τέτοιο smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Versavel

Τόση πολλή τεχνολογία στα κινητά και ακόμα να βρούν το εμβόλιο για τον κορονοιό.

Baioss

144mpx; 1444 ευρώ :p

Vladimiros

Για να τραβηξει τα βλεματα..σε λεει ο αλλος θα δει 144mp και θα πει δεν εχει κανενα αλλο με τοσα Mp,αρα ειναι καλυτερο…τελικα η Apple ειναι η πιο εξυπνη 3 καμερες 12Mp με ποιοτικο φακο και ενα λογισμικο καμερας καλο,με εξαιρετικο βιντεο και αντε φταστειν μετα…

SUPS 👨‍⚖️

Χρονια τωρα εχει αποδειχτει οτι το μαρκετινγκ ”εχω περισσοτερα mp ” δεν πουλαει και τοσο τελικα στην επιλογη του καταναλωτη.(απο αποψη πωλησεων εννοω).

Baioss

Google με τα Pixels επίσης.

Theodoros

Που ζεις? Στο 2015? Ποιος να την φτάσει? Η vivo ή η Sony? Γιατί ήδη την έχουν περάσει Samsung, Huawei και xiaomi …! Δες DXOMARK…

Baioss

Το dxomark είναι μια παπατζα και μισή. Τα smartphones έχουν φτάσει να έχουν 4 και 5 φακούς/ αισθητήρες και είναι λογικό να βαθμολογούνται παραπάνω από συσκευές με έναν φακό και δύο. Στο τέλος όμως το αποτέλεσμα μετράει. Την λεπτομέρεια που σου δίνει σε βραδινές και ημερησιες φωτό το Pixel 4 XL πχ, δεν στις δίνει κανένα άλλο. Πέρα από αυτό, μην κοιτάτε μόνο την τελική βαθμολογία μιας συσκευής στο εν λόγω site. Να κοιτάτε και τις επί μέρους βαθμολογίες. Exposure, focus κλπ. Επίσης στο Dxomark δεν πρόκειται για επαγγελματίες φωτογράφους. Υποκειμενικές απόψεις γράφουν και βαθμολογούν αναλόγως.

Thomas

Η Apple βρίσκεται έτη φωτός πίσω από Samsung, Xiaomi και Huawei. Και σε τεχνολογία και σε ανταγωνιστικότητα και σε πωλήσεις. Τρώει κυριολεκτικά σκόνη. Το μόνο που την στηρίζει στις πωλήσεις είναι το δαγκωμένο μήλο που το ποθούν όπως ποθούν το βρακί Victoria Secret παρόλο που υπάρχουν καλύτερα και φτηνότερα. Τα πολλά MP αποδίδουν επίσης 12ΜΡ φωτογραφία, απλά είναι πολύ ανώτερη από του μήλου και δεν τρως στη μάπα ούτε γιγαντιαίες εγκοπές όπως στο μήλο ή στο Pixel. Το συμφέρον μας κοιτάμε και δεν προσκυνάμε κανένα μήλο και κανένα πορτοκάλι.

Versavel

Η DXOMARK είναι μία παρέα έξυπνων Γάλλων που σκέφτηκαν κάτι που το “καλλιέργησαν” πολύ καλά όταν οι εταιρίες smartphones άρχισαν να εξοπλίζουν τις κάμερες των τηλεφώνων τους. Κανείς δεν ξέρει πόσο καλά σπουδαγμένοι είναι στον τομέα της φωτογραφίας, καθώς δεν συνεργάζονται με κανέναν διάσημο φωτογράφο. Ένα σοβαρό site θα πρέπει να έχει πάντα τις γνώμες των πλέον ειδικών στο θέμα φωτογραφία που είναι οι ίδιοι οι διάσημοι φωτογράφοι. Δεν είναι μόνο να γράφουμε τεχνικές αναλύσεις και αριθμούς και μετά να βάζουμε βαθμολογίες. Και βέβαια από κάπου πρέπει να βγάζουν και λεφτά. Ποιός μου εγγυάται εμένα ότι δεν τα παίρνουν “under the table” είτε για να ανεβάζουν ένα μοντέλο ή να θάβουν κάποιο άλλο.
Παράδειγμα τα τηλέφωνα Pixel είναι σημεία αναφοράς αλλά στις βαθμολογίες τους είναι πάντα χαμηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.