Η Xiaomi μετατρέπει την κάμερα της σε αισθητήρα καρδιακών παλμών

Τον Ιούλιο του 2019 η Xiaomi παρουσίασε μία νέα εφαρμογή για υγεία και άθληση, με την ονομασία Mi Health, η οποία αρχικά ήταν αρκετά “κενή” σε σχέση με ανταγωνιστικές προτάσεις, με βασικές λειτουργίες όπως μετρητή βημάτων, ανάλυση ύπνου και άλλα. Με το MIUI 12 η εφαρμογή απέκτησε κάποια νέα χαρακτηριστικά, όμως με το τελευταίο update το Mi Health πάει σε άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, με τη νέα έκδοση 2.7.4 η εφαρμογή Mi Health μπορεί να ανιχνεύσει τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη, μέσω της κάμερας και του φλας. Η εφαρμογή ζητάει από τον χρήστη να καλύψει εντελώς την κύρια κάμερα της συσκευής με το δάχτυλο του, ενώ το δάχτυλο θα πρέπει να παραμένει σε ευθεία με τις άλλες κάμερες αλλά και το φλας.

Όπως εξηγείται και στην εφαρμογή, το φλας λειτουργεί σα συνεχόμενη πηγή φωτός, μέσω της οποίας η κάμερα μπορεί να συλλέγει αλλαγές στην κύλιση του αίματος. Στη συνέχεια αναλύει την εικόνα και μπορεί να συλλέξει σταθερό σήμα παλμού, ώστε να ανιχνεύει τους παλμούς της καρδιάς. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παραπάνω από την ιστοσελίδα XDA-Developers για το πως δουλεύει η εφαρμογή στην πράξη.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.