Ινδία, έφτασε στον Άρη με κόστος μικρότερο από το “Gravity”

Η Ινδία γίνεται σήμερα η πρώτη Ασιατική χώρα που έφτασε στον Άρη θέτοντας σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο Πλανήτη το διαστημικό σκάφος Mangalyaan. Γίνεται η πρώτη Ασιατική χώρα που καταφέρνει να φτάσει στον Άρη ξεπερνώντας την Κίνα που απέτυχε το 2012, αλλά και η πρώτη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Για την ακρίβεια χρειάστηκαν μόλις 73 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία στην ουσία είναι λιγότερα χρήματα απ ότι χρειάστηκε η χολιγουντιανή ταινία Gravity για να γυριστεί(η παραγωγή κόστισε περίπου 100 εκατ. δολάρια). Το ποσό είναι επίσης εξαιρετικά μικρό αν το συγκρίνουμε με τα 671 εκατομμύρια δολάρια που χρειάστηκε η NASA για να ολοκληρώσει τη δική της αποστολή, αν και το αεροσκάφος της NASA είναι πιο περίπλοκο από το Mangalyaan.

Η Ινδία γίνεται η πρώτη Ασιατική χώρα που μπαίνει στο κλαμπ των χωρών όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Ευρώπη που έχουν αποστείλει με επιτυχία διαστημικά σκάφη σε τροχιά ή τα προσεδάφισαν στον Άρη. Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως ότι είναι η πρώτη χώρα που καταφέρνει να το κάνει αυτό με την πρώτη προσπάθεια και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία αποτυχία. Η ανακοίνωση έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Narendra Modi, ο οποίος ανέφερε ότι είναι μια ιστορική στιγμή.

Το Mangalyaan που στα ινδικά σημαίνει “Mars craft” είναι εφοδιασμένο με καύσιμα για 6 μήνες και δεν θα προσεδαφιστεί στον Άρη. Θα χρησιμοποιήσει 5 επιστημονικά όργανα για να συλλέξει πληροφορίες για την επιφάνεια και την ατμόσφαιρα του Κόκκινου Πλανήτη. To διαστημικό σκάφος με βάρος 1,36 τόνων δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο τα αντίστοιχα της Ρωσίας ή των ΗΠΑ, αλλά παρ όλα αυτά κατάφερε να μπει σε τροχιά. Μόλις οι 21 από τις συνολικά 51 προηγούμενες προσπάθειες έχουν στεφθεί με επιτυχία.

india in mars, Ινδία, έφτασε στον Άρη με κόστος μικρότερο από το “Gravity”


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konkon

Ινδοί: κομάντα, δουλευταράδες και γατόνια.

Val

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει η καθε χωρα να στελνει δικα της οχηματα κ πολυ απλα δεν κοστολογει η νασα διαφορες μετρησεις κ να τις πουλαει σε οποιον θελει, το να χαλασεις 671 κ 73 εκκατομυρια για να παρεις δεδομενα που ισως τα εχει ο ρωσσος η η esa μου φαινετε ανουσιο

ahri

Val…..εδω οι χωρες σταματουν να εισαγουν υπολογιστες αμερικανικης παραγωγης και η ινδια θα πληρωσει την νασα για να αγορασι δορυφορο !!

JohnGR

ahri, δεν είπε να αγοράσει δορυφόρο, αλλά δεδομένα. Τελείως διαφορετικά πράγματα.

Αλέξης

Δεν υπάρχει χώρα Ευρώπη

Panayiotis

JohnGR δεν αγοραζει ο ενας απο τον αλλο δεδομενα επειδη ο αμερικανος θα πουληση οτι θελει το ιδιο και ο ρωσος. Αν ανακαλυψουν κατι σημαντικο δεν ειναι κανενας μ…. να το δωσει σε αλλο, το κραταει για τον εαυτο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.