Infinity Display: Η “ατελείωτη” οθόνη των Galaxy S8 και S8+

galaxy s8 infinity display, Infinity Display: Η “ατελείωτη” οθόνη των Galaxy S8 και S8+

Με τα Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+, μεταξύ άλλων, η Samsung αποφάσισε να κάνει μια πολύ σημαντική ανανέωση στην οθόνη. Η “Infinity Display”, όπως την αποκαλεί πλέον η Samsung, φέρει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, πέρα από την ιδιαίτερη ανάλυση και μέγεθος.

Τα Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+ έχουν πλέον οθόνες ανάλυσης 2960×1440 με το ιδιαίτερο 18.5:9 ratio. Το ratio αυτό είναι το ίδιο με το Univisium standard που χρησιμοποιεί η LG στο G6, ωστόσο η Samsung φέρνει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά.

Η οθόνη του Galaxy S8 καταλαμβάνει περισσότερο από το 80% του μπροστά μέρους της συσκευής, και είναι 18% μεγαλύτερη από αυτή του προηγούμενου Galaxy S7.

Επιπλέον, η Samsung κατάφερε να ενοποιήσει και να ενσωματώσει όλα τα πλήκτρα μέσα στην οθόνη, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης. Η διάταξη των home, recent και back κουμπιών παραμένει η ίδια, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακουμπώντας την οθόνη.

galaxy s8 infinity display, Infinity Display: Η “ατελείωτη” οθόνη των Galaxy S8 και S8+

Το home button που κάποτε ήταν χαρακτηριστικό της σειρά Galaxy S, είναι τώρα εγκατεστημένο κάτω από την οθόνη. Έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερο τρόπο ώστε να μιμείται ένα πραγματικό home button, οπότε αυτό θα λειτουργεί και θα συμπεριφέρεται ανάλογα στην πίεση.

Τα back και recent κουμπιά είναι παραμετροποιήσιμα, αφού μπορείς να αλλάξει το χρώμα το, και λειτουργούν όπως τα κλασικά soft keys. Η Samsung κατάφερε επίσης να μειώσει το μέγεθος του πάνω bezel, αλλά ταυτόχρονα πρόσθεσε iris scanner δίπλα στην μπροστινή κάμερα και τους αισθητήρες.

Η ιδιαίτερη αναλογία της Infinity Display σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις μεγαλύτερο μέρος του feed στα social media καθώς και περισσότερα email. Επίσης, η οθόνη είναι optimized για χρήση πολλαπλών παραθύρων. Πλέον θα μπορείς άνετα να γράφεις ένα μήνυμα ενώ βλέπεις ταυτόχρονα ένα βίντεο στο YouTube.

Το νέο χαρακτηριστικό Snap Window, σου επιτρέπει να «καρφιτσώσεις» μια εφαρμογή σε κάποιο συγκεκριμένο χώρο, και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσεις την υπόλοιπη οθόνη για όλες τις υπόλοιπες λειτουργείες.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το Gentle Notifications, το οποίο χρησιμοποιεί το Edge Lightning και ένα μικρό pop-up μήνυμα για να σε ειδοποιήσει, αντί των κλασικών μεγάλων ειδοποιήσεων.

Τέλος, η Samsung επέλεξε να χρησιμοποιήσει Corning Gorilla Glass 5 στα Galaxy S8 και Galaxy S8+ για έξτρα προστασία στην οθόνη.

galaxy s8 infinity display, Infinity Display: Η “ατελείωτη” οθόνη των Galaxy S8 και S8+

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ντινος

ρε παιδια … αναφερομαι και στην συντακτρια του αρθρου
λετε οτι με pre-order ερχεται πακετο και gear vr
που ομως … επικοινωνησα με you.gr kai kotsovolo
και τιποτα

One

Ξέρετε καμια επαγγελματική καμερα που να καταγράφει βιντεο 18.5:9 ?? Ειλικρινα δεν ξερω τι χρησημοτητα εχει αυτό το format που στη τελικη θα πρεπει να στρεσαρει το βιντεο για να χωρέσει στην οθόνη. Μονο στο multitasking μπορει να είναι χρησιμο που εμενα πρωσωπικα δεν μου χρειαζεται, αλλα στο βιντεο δεν το θεωρω καλο.

Gvirginia

@One

Υπάρχουν για 2:1 και 2.4:1, άρα είτε θα “χάνεις” λίγο εικόνα είτε θα έχεις μπάρες περιμετρικά. Λογικά με κάποιο φακό θα μπορείς να πετύχεις το 18.5:9.

Το θέμα είναι να υπάρχει περιεχόμενο για προβολή και μου φαίνεται περίεργο πώς δεν διάλεξε το 18:9 που έβαλε και η LG, ώστε μαζί να σπρώξουν την αγορά για περισσότερο περιεχόμενο.

Apostolos

Edge για να σπάει εύκολα

o.k.man

Φίλε Apostolos μάλλον και νομίζω ότι δεν θα σπάει καθόλου εύκολα!
Το Samsung 8 (και 8+) έχει Gorilla Glass 5 (ίσως το πιο ανθεκτικό “γυαλί οθόνης” που υπάρχει στον κόσμο!). (βέβαια θα δείξει ακόμα καλύτερα σε crash test!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.