Smartphones

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My και το Activation Lock.

Στην τέταρτη έκδοση beta του iOS 17.5, το 9to5Mac και το MacRumors διαπίστωσαν ότι η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει μια νέα λειτουργία “Κατάσταση επισκευής” που διατηρεί ενεργά τα αντικλεπτικά μέτρα ενώ το iPhone σας επισκευάζεται.

Η Apple και πολλοί εξουσιοδοτημένοι πάροχοι επισκευών σάς ζητούν αυτήν τη στιγμή να απενεργοποιήσετε το Find My όταν επισκευάζετε το iPhone σας. Έχει αυτήν την απαίτηση για να «αποτρέψει οποιονδήποτε άλλον να λάβει υπηρεσίες για τη συσκευή σας εν αγνοία σας», σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης της Apple.

Αλλά η απενεργοποίηση του Find My έγινε λίγο πιο δύσκολη με την εισαγωγή του Stolen Device Protection. Όταν είναι ενεργοποιημένη, αυτή η δυνατότητα σάς αναγκάζει να περιμένετε μία ώρα προτού εκτελέσετε ορισμένες ενέργειες, όπως η απενεργοποίηση της Εύρεσης. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό εάν ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το Find My πριν φτάσετε στο Apple Store για επισκευή.

Η νέα επιλογή Κατάσταση επισκευής θα πρέπει να το αλλάξει αυτό. Όπως επισημαίνεται από το 9to5Mac, θα σας επιτρέψει να επιβεβαιώσετε ότι το τηλέφωνό σας επισκευάζεται εισάγοντας το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το τηλέφωνό σας από άλλες συσκευές. Η συσκευή θα έχει ένα “Έτοιμο για επισκευή” στην εφαρμογή Εύρεση μου όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή, μαζί με μια σημείωση ότι “η συσκευή παραμένει πλήρως λειτουργική”, αναφέρει το 9to5Mac.

Το iOS 17.5 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο και να προσθέσει την επιλογή για τους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνουν λήψη εφαρμογών από τον Ιστό.

Επεξεργάστηκε την 2 Μαΐου 2024 1:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.