iOS 6, Οι εφαρμογές ζητούν την άδειά σας προτού να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα σας

Μέχρι σήμερα, οι χρήστες των i-Συσκευών της Apple έπρεπε να δώσουν εκείνοι την άδεια σε μία εφαρμογή για να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα του τηλεφωνικού καταλόγου. Στο iOS 6 αυτή η λογική επεκτείνεται σε μεγάλο μέρος των λειτουργιών που εκτελούν οι ποικίλες εφαρμογές που έχετε στη συσκευή σας.

Σύμφωνα με το Macrumours, τα applications στο iOS 6 ρωτούν το χρήστη προτού να χρησιμοποιήσουν δεδομένα του και αυτός καλείται να επιτρέψει ή όχι την πρόσβαση. Ο χρήστης θα μπορεί να προστατεύει τα δεδομένα γεωγραφικής θέσης, τις επαφές του, τις εγγραφές ημερολογίου, τις υπενθυμίσεις και τις φωτογραφίες του.

Μόνο θετικά σχόλια μπορούμε να κάνουμε για την κίνηση αυτή, η οποία δείχνει ότι παίρνουν στα σοβαρά εκεί στην Apple τόσο τις αντιδράσεις του κοινού, όσο και την όποια ανησυχία έχει προκαλέσει κάποιο ζήτημα όπως η άνευ άδειας του χρήστη καταγραφή της θέσης του χρήστη από την εφαρμογή Path.

Πηγή: 1, 2

Επεξεργάστηκε την 15 Ιουνίου 2012 11:24

Σχόλια

  • Δεν συνέβαινε όπως στο android και στο IOS(δεν είχα ποτέ για αυτό ρωτάω)...όταν δηλαδή εγκαθιστάς μια εφαρμογή?ή το άρθρο μιλάει για την ώρα της εκτέλεσης μιας εφαρμογής?

  • Δηλαδή ο developer δεν έπρεπε να δώσει "άδεια" στην εφαρμογή την οποία θα την αποδέχονταν ή όχι ο τελικός χρήστης?Περίεργο....

  • Λογω του οτι έχω το iPad2 & και το SGS2 (ενημερωμένα) ... Επιτρεψτε μου.
    Εχει πολυ δρόμο να διανύσει το iOs για να φτάσει το Android... και μαλιστα τις παλαιοτερες εκδοσεις του... ;-)

  • Το android είναι πολύ πίσω φίλε Αποστόλη,είναι πολλά που δεν έχει σε σχέση με το ios αλλά ένα απο τα βασικότερα είναι το cydia ;-) Μιλάμε για iPhone,ένας εναντίων όλων και πάλι μπροστά.

    • Δεν είναι διαθέσιμο ακόμα. Το χειμώνα θα διατεθεί στο κοινό. Υπομονή!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.